Minun alueeni
Apu

Fivaldi: Tarkista tulolajikohtaiset vakuutuspoikkeukset tulolajeilla 216 ja 336

tekijä Jenna Aho (Päivitetty ‎01-02-2021 13:11 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Tarkista tulolajikohtaiset vakuutuspoikkeukset tulolajeilla 216 ja 336 vuodenvaihteen muutosten jälkeen

 

Vuonna 2021 on tullut mahdolliseksi ilmoittaa tulorekisteriin tulolajikohtaisia vakuutuspoikkeuksia tulolajien 216 Muu maksettu lisä ja 336 Työkorvaus kohdalla. Aiemmin näillä tulolajeilla ei ole ollut mahdollista ilmoittaa tulolajikohtaisia poikkeuksia, joten tästä syystä näiden asetusten tarkistaminen tulee nyt ajankohtaiseksi, vaikka tulolajeilla olisi aiemmin ilmoitettu eikä niissä olisi havaittu ongelmia.

 

Olemme tunnistaneet tilanteita, joissa etenkin vanhoissa palkkalajistoissa asetuksissa on oletuksina tilanne, että ilmoituksilla menee tulolajikohtaisia poikkeuksia.

 

Visma Fivaldiin 11.1.2021 viedyn tulolajimuutoksen vuoksi pyydämme tarkistamaan erityisesti ne palkkalajit ja palkkatietoilmoitukset, joissa tulonsaajalle on maksettu tai maksetaan arkipyhäkorvausta, lisävapaita tai työkorvausta ja jotka on lähetetty tulorekisteriin em. muutoksen jälkeen. Jos näillä tulolajeilla olisi pitänyt mennä tulolajikohtaisia poikkeuksia vuoden 2021 maksupäiviltä, tarkista myös 11.1.2021 asti lähetetyt ilmoitukset ja korjaa ne tarpeen mukaan mitätöimällä virheelliset ilmoitukset ja lähettämällä uudet tämän ohjeen mukaisesti. Mitätöinti ja uusi ilmoitus tulee aina saada onnistuneesti lähetettyä Tulorekisteriin saman päivän aikana  ennen klo.16. Ajallaan lähetettyjä tulorekisteri-ilmoituksia voi korjata 45 päivän ajan ilman viivästysseuraamuksia. Lue lisää tästä tiedotteesta.

 

Voit tarkistaa tilanteen Lähetyserät-välilehdellä “Näytä xml-tiedosto” -painikkeen kautta. Tarkista pdf-tiedostosta, ettei ko. tulolajin alapuolella näy tulolajikohtaisia poikkeuksia, jos tulolajien on tarkoitus mennä oletusten mukaisesti. Jos vakuutuspoikkeuksia on tarkoitus olla, varmista, että ne näkyvät oikein.

 

Tulorekisterissä oletuksena tulolaji 216 on kaikkien ja tulolaji 336 ei ole minkään sosiaalivakuutusmaksun alainen.

 

Esimerkki: Tulolajin 216 tarkistaminen arkipyhäkorvauksen palkkalajista

 

Kuvassa tulolaji 216 on ilmoitettu oletusten mukaisesti:

 

Kuva 1 Community.GIF

 

Tässä kuvassa taas näkyy tilanne, jossa on mennyt tulolajikohtainen vakuutuspoikkeus eläkevakuutus- ja työttömyysvakuutusmaksujen osalta:

 

Kuva 2 Community.GIF

 Voit tehdä ”ei poikkeusta” -valinnan suoraan palkkalajin ”Vakuutuspoikkeukset”-painikkeesta avautuvaan ikkunaan, jos

  • palkkalaskelmat ovat oikein ja ongelma esiintyy vain palkkatietoilmoituksissa
  • vakuutuspoikkeustieto on mennyt vuodenvaihteen jälkeen virheellisesti tulolajilla ja
  • haluat korjata vakuutustietoja siten, että ne menevät ilmoituksella tulorekisterioletusten mukaisesti, eli ilman poikkeuksia
 

Kuva 3 Community.GIF

Huomioithan kuitenkin, että tämä ikkuna ei ota kantaa muuhun kuin ilmoitukselle menevään tietoon. Tarkista siis aina sosiaalivakuutusmaksujen palkkalajien asetukset prosentin perusteissa siten, että itse palkkalaskelmilla vakuutukset peritään oikein kaikilta sen alaisilta palkkalajeilta. 

 

Tulolaji 336 Työkorvaukset ei ole oletuksena minkään sosiaalivakuutusmaksun alainen. Oletuspalkkalajistoissa ko. palkkalaji on lähtökohtaisesti laitettu siten, ettei se ole vakuutusmaksujen perusteessa mukana. Näin ollen muutokset riippuvat käyttäjän tekemistä asetuksista. Siksi tällä tulolajilla ilmoitettaessa on ensimmäisillä lähetyskerroilla hyvä tarkistaa, että vakuutuspoikkeukset lähtevät tarvittaessa ja menevät oikein. Asetuksia voi muokata tarpeen mukaan vastaavasti kuin tässä ohjeistuksessa, jossa korjataan hallituksen kokouspalkkion osalta tilannetta.


Mikäli sinulle herää kysymyksiä aiheesta, olethan yhteydessä Fivaldin sovellustukeen: sovellustuki@visma.com.

2 Kommentit
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.