Minun alueeni
Apu

Huomioita Fivaldin viimeaikaisesta toimintavarmuudesta

tekijä Ville Laukkanen

Viime aikoina olet voinut huomata, että Fivaldin saatavuudessa ja sujuvassa käytössä on ollut häiriöitä. Olemme hyvin pahoillamme tästä aiheutuneesta haitasta ja haluamme siksi taustoittaa tilannetta.

 

Fivaldin, kuten kaikkien laajojen tietojärjestelmien, tekninen ympäristö koostuu lukuisista osista. Laadukkaan palvelun tuottaminen edellyttää kaikkien palasten toimivuutta. Häiriö yksittäisessä osassa voi vaikuttaa rajatusti pieneen määrään toimintoja tai käyttäjiä tai heijastua isompana ongelmana sovelluksessa. Valitettavasti olemme viimeisen kuukauden aikana kohdanneet jopa neljä erillistä, toisistaan riippumatonta häiriötilannetta.

 

Vuodenvaihteen tienoilla Fivaldin uudemmissa sovelluksissa (esimerkiksi Myynninhallinnassa ja Tulorekisteri-ilmoittamisessa) oli hitausongelmia, joiden syynä oli erityisesti näiden sovelluksien käyttömäärien kasvaminen. Kaikki Fivaldin uudemmat sovellukset on toteutettu moderneina pilvipalveluina, mikä on jo mahdollistanut palvelinkapasiteetin kasvattamisen. Olemme myös lisänneet valvontaa sovelluksille, jotta jatkossa pystymme paremmin havaitsemaan kapasiteettiongelmat.

 

Maanantaiaamuna 24.1. palvelinsalitoimittajallamme oli verkkoyhteyshäiriö, minkä vuoksi Fivaldi ei ollut puoleen tuntiin lainkaan käytettävissä. Ongelma johtui virheellisesti määritellyistä verkkoyhteyssuodattimista, joiden tarkoituksena oli estää yhteydet epäluotettavista IP-osoitteista tietoturvan parantamiseksi. Inhimillisen virheen takia kaikki verkkoliikenne estyi hetkellisesti.

 

Tämän viikon aikana Fivaldin sovellusikkunan käytössä on ollut kahdenlaisia, satunnaisesti esiintyneitä häiriötilanteita. Osalla asiakkaista sovellusikkuna ei ole välttämättä auennut lainkaan. Virhe johtui palvelinalustan versiopäivityksistä, jotka yhdessä lisääntyneen käytön kanssa johtivat ajoittain virheeseen. Olemme tehneet päivityksiä, joiden uskomme korjanneen tilanteen kaikilta osin.

 

Toinen sovellusikkunan häiriö on koskenut pankkiyhteyden käyttöä: yhteys on hetkittäin kaatunut virheeseen tai jäänyt lataamaan valmistumatta koskaan. Olemme jo tehneet korjauksia, jotka ovat pääosin poistaneet ongelman. Ikävä kyllä joitakin virhetilanteita esiintyy edelleen ja jatkamme sen vuoksi vielä korjaustoimenpiteitä.

 

Haluamme vielä kerran pahoitella häiriöiden aiheuttamaa vaivaa ja harmia sekä lupaamme tehdä kaikkemme, että Fivaldin toimintavarmuus pysyy jatkossa hyväksyttävällä tasolla.

 

Jos kohdallesi vielä osuu Fivaldissa valitettava häiriötilanne, suosittelemme sulkemaan sovellusikkunan sekä kaikki selaimet ja kokeilemaan sen jälkeen uudestaan sisäänkirjautumista. Olethan yhteydessä sovellustukeemme, jos virhe toistuu tästäkin huolimatta.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.