Minun alueeni
Apu

KORJATTU: Fivaldin Kuittienhallinnassa on havaittu satunnaista häiriötä osalla käyttäjistä

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎21-11-2022 10:27 tekijä Marleena Haatainen VISMA )

Osassa Visma Scannerin ja Fivaldin välillä toimitetuista kuiteista jää puuttumaan luontipäivä ja tästä aiheutuu tilanne, että kuittia ei pystytä kirjaamaan kirjanpitoon kokonaisuudessaan. Tällainen virheellinen kuitti näkyy Avoimet-välilehdellä Tuntematon-otsikon alla:

InkaKarlsson_2-1668594605009.png

Mikäli tällainen kuitti ilman päivämäärää löytyy Avoimet-välilehdeltä, suosittelemme, ettei tällaista kuittia siirretä nyt kirjanpitoon. Mikäli tällainen kuitti viedään kirjanpitoon tulee tällä hetkellä virhe: "Kirjaus epäonnistui. Kuitin tietojen tallennus tietokantaan epäonnistui. Tiliöintirivit ehdittiin viedä onnistuneesti. Error while saving receipt to Fivaldi database". Ohjelma kuitenkin muodostaa tositteen Kirjanpitoon.

 

Virheellinen kuitti tulee poistaa Fivaldista ja Scannerista ja lähettää uudelleen ja tarkistaa, että uudella kuitilla luontipäivä muodostuu ennen kirjanpitoon siirtoa. Kuitti voidaan poistaa Visma Scannerissa Arkisto - Lähetetty - kuitti > Poista ja Fivaldissa Kuittienhallinnassa - Avoin kuitti > Poista. Muista ottaa kuitista tarvittaessa kopio talteen ennen poistoa, sillä poistaminen poistaa ko. liitteen pysyvästi.

 

Mikäli tällainen tosite on viety kirjanpitoon, tarkista kirjanpidosta poiston jälkeen tilanne ja poista tosite (tai tositteet) Kirjanpidon Tositteiden selailu-välilehdellä ylävalikon Kirjanpito > Poista tosite-toiminnolla. Poista tositteet uusimmasta vanhimpaan, jotta tositenumerolaskuri päivittyy, eikä tositteiden juoksevaan numerointiin jää aukkoa.

 

Asiaa tutkitaan parhaillaan ja kerromme tässä tiedotteella kun päiväysongelma on korjattu. Pahoittelemme häiriöstä koituvaa ylimääräistä vaivaa.

 

EDIT 21.11.2022 klo 10:25
Ongelma on korjattu ja jatkossa luontipäivämäärättömiä kuitteja ei pitäisi enää muodostua.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.