Minun alueeni
Apu

RATKAISTU: Fivaldi: Pankkiyhteydessä ilmoitus "Toinen käyttäjä muutti lähdössä olevia tietoja"

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎28-12-2022 14:28 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Eilisen Samlink-pankkien häiriötilanteen vuoksi osa näistä pankkiryhmistä muodostetuista ja lähetetyistä Ostoreskontran ja Palkanlaskennan maksuaineistoista on voinut jäädä Lähdössä-tilaan, eikä niitä löytynyt Pankkiyhteyden lähtevistä, eikä Siirtohistoria-välilehdeltä lähetetyistä aineistoista. 

 

Olemme tehneet korjaustoimenpiteitä näihin eriin littyen ja tekemämme tilan muutos tietokannassa saattaa aiheuttaa osalle käyttäjistä Pankkiyhteydessä virheilmoituksen “Toinen käyttäjä muutti lähdössä olevia sopimukseen kuuluvia sanomia, tarkista lähtevät uudestaan”. Joissain tilanteissa virheilmoitus-ikkunan sulkemisen jälkeen aineistojen lähetys ei onnistu ja ruudun tilanne päivittyy virheellisesti. Voit kokeilla kirjautua kokonaan ulos Fivaldista ja avata sen jälkeen Sovellusikkunasta Pankkiyhteys-ohjelman uudelleen. Tämä voi auttaa osassa tilanteista.

 

Älä lähetä eilisiä maksueriä uudelleen ennenkuin olet tarkistanut, että maksuaineistot eivät ole lähteneet pankista eteenpäin tuplamaksujen välttämiseksi.

 

Tutkimme asiaa ja tiedotamme asian etenemisestä ja annamme ohjeet näiden erien käsittelyyn tässä tiedotteessa. Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa.

 

EDIT 28.12.2022 klo.12:09

 

Mikäli valitset siirrossa vain lähetettävät aineistot, siirron pitäisi onnistua:

 

Screenshot_2.jpg

Huomioithan kuitenkin, että jos kyseessä on eilisen häiriön aikaan muodostetut maksuerät, älä lähetä niitä eteenpäin ennenkuin olet varmistanut pankista, etteivät ne ole menneet jo eteenpäin tuplamaksujen välittämäiseksi:

 

1) Jos aineisto ei ole mennyt pankkiin

Tarkista, että maksatuserässä summa ja laskujen määrä täsmää erään, joka on muodostettu Ostoreskontran Maksatus-ruudulla ja lähetä se eteenpäin normaalisti. Palkka-aineiston maksun määrät voi tarkistaa Maksuluettelo-raportista, jonka voi tulostaa Fivaldiwebin raporteista. 

 

Jos aineistossa on eräpäivä menneisyydessä:

Mikäli maksuaineistolla on ollut maksupäivä (ostolaskut) tai eräpäivä (palkat) eilen, älä lähetä kyseistä erää eteenpäin, sillä maksuerä hylkääntyy menneisyydessä olevan eräpäivän vuoksi. Poista tällaiset maksuerät Pankkiyhteyden lähtevistä aineistoista valitsemalla hiiren oikeaa erän päällä ja valitsemalla ”Poista aineisto pysyvästi, mahdollistaa erän luonnin uudelleen”. Päivitä tämän jälkeen maksuaineistolle uusi maksupäivä. Tämä tapahtuu Ostoreskontrassa Maksatus-ruudulla poistamalla maksatuserä ja luomalla se uudelleen oikella maksupäivällä. Palkanlaskennassa maksupäivä muutetaan Palkanlaskennan perustiedot-rekisterissä palkkakauden “Maksupäivä”-kentässä. Maksupäivä on päivä, jolloin palkka on tulonsaajan tilillä nostettavissa. Mikäli palkkakausi on maksetuksi merkitty, ei maksuaineiston uudelleenmuodostus onnistu, vaan tulee toimia tämän ohjeen mukaisesti. Korjaathan tarvittaessa myös tulorekisteri-ilmoitukset maksupäivän mahdollisen muutoksen osalta mitätöimällä ilmoitukset ja lähettämällä ne uudelleen tämän ohjeen mukaisesti.

 

Muodosta tämän jälkeen maksatusaineistot uudelleen normaalisti ja lähetä ne Pankkiyhteydestä eteenpäin.

 

2) Jos aineisto on jo pankissa

Poista lähtevä aineisto valitsemalla hiiren oikealla Pankkiyhteyden Uudet siirrot-välilehdellä valitsemalla aineiston päällä ”Poista aineisto pysyvästi, mahdollistaa erän luonnin uudelleen” ja hyväksy maksatuserä Ostoreskontrassa manuaalisesti valitsemalla hiiren oikealla erän päällä “Hyväksy aineisto”.

 

Tutkimme edelleen, miksi osalla asiakkaista Samlink-pankkien osalta noudot eivät onnistu ja tiedotamme tässä tiedotteessa asian etenemisestä.

 

 

EDIT 28.12.2022 klo 14:28

 

Olemme tehneet korjaustoimenpiteet myös noutojen osalta ja niiden pitäisi nyt myös toimia. Sulje Fivaldin sovellusikkuna ja kirjaudu Fivaldista ulos ja uudelleen sisään ennen noutojen yrittämistä uudelleen.

 

Pahoittelemme häiriön aiheuttamaa ylimääräistä haittaa.

1 Kommentti
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.