Minun alueeni
Apu

Tapaturmavakuutukselle vakuuttamisen poikkeustilanne, mikäli yhteisrekisteri ei ole ollut käytössä

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎21-02-2020 11:03 tekijä Jonna Ailinpieti VISMA )

Mikäli ei ole käytetty Tapaturmavakuutuksella Palkanlaskennan perustiedot -rekisterissä Sosiaalivakuutus ym. maksut -välilehdellä yhteisrekisteriä, eli maksun tiedot on täytetty manuaalisesti ruudun alaosassa, on Tulorekisteriin mennyt tieto Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanteesta. Tämä johtuu siitä, että Fivaldi merkitsee vakuuttamisen poikkeustilanteen tässä tapauksessa jos tapaturmavakuutuksen palkkalajia ei ole lisätty omalle tilastoryhmälle. 

 

Ohessa ohje, miten tiedot tulee määritellä, mikäli käytössä ei ole yhteisrekisteriä Tapaturmavakuutuksella ja miten tiedot korjataan Tulorekisteriin. 

 

 

Lisäksi tällä hetkellä ohjelma vaatii sen, että Tapaturmavakuutuksen palkkalaji on lisätty palkkalaskelmalle ja tilöintirivit löytyvät Palkkalaskelmalla Lisätiedot -välilehdeltä ja että tieto ei ole nolla, jotta Tapaturmavakuutuksen poikkeustilannetta ei mene tulorekisteriin palkansaajalta. 

 

Suosittelemme tarkastamaan asiointipalvelusta palkansaajilta, onko tapaturmavakuuttamisen poikkeustilanne mennyt virheellisesti ja korjaamaan tarvittaessa tiedot tulorekisteriin oheisen ohjeen mukaisesti. 

 

 

EDIT 18.3.2019

Lisätty ohje, miten korjataan jälkikäteen alkuvuoden virheelliset vakuuttamisen poikkeustilanteet, mikäli ei haluttu korjata tilannetta mitätöinnin/hvyityspalkkalaskelmien/uusien palkkalaskelmien osalta lisäämällä tapaturmavakuuttamisen palkkariviä. (Visma_Fivaldi-Tapaturmavakuuttamisen_poikkeustilanne_korjaaminen_18032019.pdf)

 

EDIT 21.2.2020

Poistettu liitteistä vanha ohjeistus.

 

19 Kommentit
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.