Minun alueeni
Apu

Tapaturmavakuutukselle vakuuttamisen poikkeustilanne, mikäli yhteisrekisteri ei ole ollut käytössä

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎21-02-2020 11:03 tekijä Jonna Ailinpieti VISMA )

Mikäli ei ole käytetty Tapaturmavakuutuksella Palkanlaskennan perustiedot -rekisterissä Sosiaalivakuutus ym. maksut -välilehdellä yhteisrekisteriä, eli maksun tiedot on täytetty manuaalisesti ruudun alaosassa, on Tulorekisteriin mennyt tieto Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanteesta. Tämä johtuu siitä, että Fivaldi merkitsee vakuuttamisen poikkeustilanteen tässä tapauksessa jos tapaturmavakuutuksen palkkalajia ei ole lisätty omalle tilastoryhmälle. 

 

Ohessa ohje, miten tiedot tulee määritellä, mikäli käytössä ei ole yhteisrekisteriä Tapaturmavakuutuksella ja miten tiedot korjataan Tulorekisteriin. 

 

 

Lisäksi tällä hetkellä ohjelma vaatii sen, että Tapaturmavakuutuksen palkkalaji on lisätty palkkalaskelmalle ja tilöintirivit löytyvät Palkkalaskelmalla Lisätiedot -välilehdeltä ja että tieto ei ole nolla, jotta Tapaturmavakuutuksen poikkeustilannetta ei mene tulorekisteriin palkansaajalta. 

 

Suosittelemme tarkastamaan asiointipalvelusta palkansaajilta, onko tapaturmavakuuttamisen poikkeustilanne mennyt virheellisesti ja korjaamaan tarvittaessa tiedot tulorekisteriin oheisen ohjeen mukaisesti. 

 

 

EDIT 18.3.2019

Lisätty ohje, miten korjataan jälkikäteen alkuvuoden virheelliset vakuuttamisen poikkeustilanteet, mikäli ei haluttu korjata tilannetta mitätöinnin/hvyityspalkkalaskelmien/uusien palkkalaskelmien osalta lisäämällä tapaturmavakuuttamisen palkkariviä. (Visma_Fivaldi-Tapaturmavakuuttamisen_poikkeustilanne_korjaaminen_18032019.pdf)

 

EDIT 21.2.2020

Poistettu liitteistä vanha ohjeistus.

 

19 Kommentit
Hanna R
CONTRIBUTOR **
tekijä Hanna R

Miten toimitaan kun ei haluta tapaturmavakuutuksen summaa kirjanpitoon muiden palkkatietojen kanssa? Jos laitetaan palkkalaskelmalle rivi tapaturmavakuutuksesta, menee käsittääkseni summa myös kirjanpitoon tilille 6400?

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Tähän liittyen olemme miettimässä myös yleisesti ratkaisua saataisiinko tapaturmavakuutuksen tiedot ilmoitettua Tulorekisteriin, vaikka tapaturmavakuutuksen palkkalajia ei olisi laitettu palkkalaskelmalle. Suosittelemme odottamaan tämän suhteen ratkaisua jos on jo tehty palkkalaskelmia mistä puuttuu kokonaan tapaturmavakuutuksen rivi ja tiliöinnit palkkalaskelmilta ja laskelmat on merkitty maksetuksi ja lähetetty tulorekisteriin. Yritämme löytää tähän ratkaisun ilman, että jo maksetuksi merkittyjä ja ilmoitettuja palkkoja ei tarvitsisi suuritöisesti korjata. Palaan tässä postauksessa kun saan asiasta lisätietoa. Tapaturmavakuutus on työnantajan kulu, joten palkkatiedot tulorekisterissä kutienkin on palkansaajilla oikein, vaikka ne olisi lähtetty tulorekisteriin ilman tuota tapaturmavakuutuksen riviä. 

 

Jos halutaan laittaa nyt oikein jo kaikille joita ei ole vielä ilmoitettu tulorekisteriin, niin yksi vaihtoehto on tietysti tiliöidä tapaturmavakuutusmaksu samalle tilille debet/kredit Palkkalajilla työnantajan maksut -kohdassa, jolloin kirjanpitoon ei siirry kulua, eikä velkaa. Mikäli teet tämän muutoksen, niin huomioithan, että tiliöinti tulee vaihtaa henkilöryhmän palkkalajeihin Palkansaajien perustiedoissa, sekä palkansaajien taakse henkilökohtaisiin palkkalajeihin, jotta muutos tulee uusille palkkalaskelmille voimaan. 

 

 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei,

Meillä on osalla asiakkaita hieman eri tavalla rakennettu:

Tapis.GIF

 

Em. tarkoittanee sitä, että meillä olisi jo ohjeen numero 1 mukainen tilanne, miten ohjataan. Palkkalajilla on ohjauksena Tapaturmavakuutus, eikä

tuo erillinen teksti. Palkkalaji on palkkalaskelmalla. Tarvitseeko meidän tehdä Tilastoryhmämuutoksia?

Yt. Kata

Minna78
CONTRIBUTOR *
tekijä Minna78

Hei

 

entäs kun tapaturmavakuutuksen palkkalajia ei ole alunperinkään ollut valittuna palkkalaskelmalle - nyt ohjeen mukaiset muutokset eivät auta, vaan niiden jälkeenkin palkka menee tulorekisteriin tapaturmavakuutuksen poikkeustilanteena. Miten silloin pitää toimia!?

tekijä Inka Karlsson

Kata55:

Teillä on nyt dokumentin tilanne 1.2. Tarkasta asiointipalvelusta, onko sinne mennyt palkansaajille vakuuttamisen poikkeustilanne tapaturmavakuutuksen osalta. Jos on mennyt, niin sitten tulee tehdä kohdan 1.3. mukaiset toimenpiteet. 

 

Minna78:

Kuten tuossa aiemmin mainittiin:

"Tähän liittyen olemme miettimässä myös yleisesti ratkaisua saataisiinko tapaturmavakuutuksen tiedot ilmoitettua Tulorekisteriin, vaikka tapaturmavakuutuksen palkkalajia ei olisi laitettu palkkalaskelmalle. Suosittelemme odottamaan tämän suhteen ratkaisua jos on jo tehty palkkalaskelmia mistä puuttuu kokonaan tapaturmavakuutuksen rivi ja tiliöinnit palkkalaskelmilta ja laskelmat on merkitty maksetuksi ja lähetetty tulorekisteriin. Yritämme löytää tähän ratkaisun ilman, että jo maksetuksi merkittyjä ja ilmoitettuja palkkoja ei tarvitsisi suuritöisesti korjata. Palaan tässä postauksessa kun saan asiasta lisätietoa"

 

 

tarvuo
CONTRIBUTOR **
tekijä tarvuo

Pitäisikö tästä eteenpäin kuitenkin laittaa nuo tapaturmavakuutuksen asetukset ohjeiden mukaisesti? Mielestäni tapaturmavakuutus pitäisi saada henkilön taakse niin, että tiliöintejä palkanlaskentaan ei tarvitse tehdä!

kauhava-marita
CONTRIBUTOR *
tekijä kauhava-marita

Hei,

vielä täsmennystä. Minulla on kohdan 1.2 mukainen tilanne. Ilmoitus on hyväksytty, mutta palkansaajalla poikkeustilanne tulorekisterissä. Ilmoitetuissa palkoissa on maksetuksi merkintä ja tili 8002. Kun nyt korjaan tilin 8003 ja mitätöin/teen uudet ilmoitukset, miten käy näiden jo maksettujen palkkojen tietojen kanssa? Entä jatkossa, pitäisikö minun vaihtaa henkilöiden palkkalajitietoihin 8003? Tänään taas lähdössä yhdet palkat

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Tarvuo:

Voi tehdä siten, että laittaa debet/kredit -tiliöinnit samaksi, tällöin ei synny kirjanpitoon velkaa tai saatavaa, mutta Lisätiedot -välilehdelle syntyy tilöintirivi, josta ohjelma nyt hakee tuon tapaturmavakuutuksen tiedon, laitetaanko poikkeustilanne vai ei. Palkanlaskennassa palkkalaji voidaan lisätä palkkatapahtumalle vain, jos sille on määritelty tiliöinti, joten tästä syystä tiliöinti on pakollista määritellä tapaturmavakuutuksen palkkalajille. Tällä hetkellä ei ole tietoa vielä miten jatkoa ajatelleen tilanne tullaan ratkaisemaan, että tarviiko jatkossa tuo rivi olla palkkalaskelmilla, mutta tällä hetkellä tämä toimii näin ja asia on huomioitava palkkalaskelmilla. Tiedotamme mikäli tilanteeseen tulee muutosta. 

 

kauhava-marita:

Jos sinulla on tilanne, että tapaturmavakuutusta ei ole kytketty yhteisrekisteriin ja palkkalaskelmilla on tapaturmavakuutuksen palkkalaji (Lisätiedot -välilehdeltä löytyy tapaturmavakuutuksen tiliöinti), niin silloin teet tuon tilastoryhmän, mitätöit jo lähetetyt ilmoitukset ja teet ne uudet ilmoitukset ohjeiden mukaisesti. Jos et ole lisännyt palkkalaskelmille lainkaan tapaturmavakuutuksen tililä ja palkat on maksettu ja ilmoitettu tulorekisteriin ja tieto siellä on väärin, tulee tehdä mitätöinti, hyvityspalkkalaskelmat (hyvityspalkkakaudelle valinta, ettei ilmoiteta tulorekisteriin), lisätä uusi tilastoryhmä ja tehdä siihen linkitykset ja sitten uusi palkkakausi ja näille palkkalaskelmille tapaturmavakuutuksen palkkalaji. Tässä linkki palkkatapahtumien korjausohjeeseen. 

 

Kannattaa toki lisätä tapaturmavakuutuksen palkkalaji myös henkilöryhmän palkkalajeihin + henkilön palkkalajeihin jatkoa varten. Vaihtoehtoisesti voi odottaa jos ohjelmaan tulee tähän liittyen muutos, mutta sen aikataulua en osaa vielä sanoa. Eli jos nyt halutaan heti korjata niin tuossa on korjausvaihtoehdot. 


tarvuo
CONTRIBUTOR **
tekijä tarvuo

Miten saan lisättyä avoinna oleville palkkalaskelmille tapaturmavakuutuksen? Laitoin kaikki tiedot ja lisäsin tapatrumavakuutksen palkkalajin työntekijälle mutta sitä ei tule lisätiedot välilehdelle.... päivitin myös laskelman uudelleen laskennalla. Mikä neuvoksi vai eikö onnistu enää, kun kausi on jo avattu?

tarvuo
CONTRIBUTOR **
tekijä tarvuo

Ongelma ratkesi ! Palkkalajilla oli virheellisesti palkkalajin tyyppi!

tekijä Inka Karlsson

Tarvuo, hyvä että sait toimimaan 🙂 


Marita Kunnari
CONTRIBUTOR ***
tekijä Marita Kunnari

Hei! Meiltä on puuttunut tapaturmavakuutuksen rivi monesta kymmenestä maksetuksi merkitystä palkkalaskelmasta. Onkohan Visman mahdollista korjata tätä jotenkin ja jos on, niin onkohan aikataulua ja kannattaako sitä odottaa ennen kuin tekee mitään?

Meillä on nyt paljon uusia palkkalaskelmia, joihin olemme lisänneet tapaturmavakuutuksen rivit mutta emme ole uskaltaneet lähettää niitä vielä tulorekisteriin, kun vanhat on vielä korjaamatta. Kannattaako nämä uudet lähettää tulorekisteriin vaikka vanhat on korjaamatta, vai voiko tulla ongelmia esim. versionumeroiden kanssa? Meneekö tapaturmavakuutuksen tiedot myös erillisilmoitukseen väärin? Niitäkään emme ole vielä uskaltaneet lähettää.

tekijä Inka Karlsson

Hei Marita! 

Uusista palkkakausista voi kyllä lähettää palkkatietoilmoitukset, ne ovat eri kausilla kuitenkin. 

Kyselin aikataulua tuohon liittyen, ja valitettavasti sain vastaukseksi sen, että kovin nopealla aikataululla ei olisi odotettavissa korjausta, ainakaan tämän hetken tiedon mukaan, että jo lähetetyt ilmoitukset joissa on mennyt poikkeustilanne (esim. tapaturmavakuutuksen palkkalajia ei ole ollut laskelmalla lainkaan) saataisiin jälkikäteen massana korjattua. Tai että saataisiin ylipäätään lähetettyä ilmiotukset ilman että tapaturmavakuutuksen palkkalajia olisi lisätty palkkalaskelmalle eikä menisi poikkeustilannetta.

Eli jos nuo haluaa jo nyt korjata, niin sitten pitäisi tehdä mitätöinnit, hyvityspalkkalaskelmat, muuttaa asetukset ja uudet palkkalaskelmat + maksetuksi merkintä, joka tekee uuden lähetyksen tulorekisteriin ilman poikkeustilanteen tietoa. 

 

 

 

Marita Kunnari
CONTRIBUTOR ***
tekijä Marita Kunnari

Kiitos Inka vastauksesta! Tämä on tainnut mennä aika monella väärin, mutta itse päädyin siihen, että teen korjaukset suoraan tulorekisteriin. Siellä kannattaa kopioida laskelma, korjata ja sitten mitätöidä se virheellinen.

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Jos se on tosiaan siellä mahdollista tehdä helposti, niin tuo on varmasti myös hyvä ja vähemmän työläämpi vaihtoehto! 🙂 

tekijä Jonna Ailinpieti

Hei kaikki!

 

Palkansaajat-rekisteriin on nyt eilisen päivityksen tiimoilta lisätty Työsuhteet-välilehdelle valintaruutu "Ei tapaturmapoikkeusta". Valinnalla estetään tapaturmavakuuttamisen poikkeuksen muodostuminen palkkatietoilmoitukselle, vaikka palkkalaskelmalla ei olisi tapaturmavakuutuspalkkalajia. Tulemme julkaisemaan lähiaikoina ohjeen, jolla virheellisesti tällaisissa tilanteissa Tulorekisteriin aiemmin menneet poikkeustilanteet tapaturmavakuutuksen osalta korjataan.

tekijä Inka Karlsson

18.3.2019: Ohje korjaamiseen lisätty tähän postaukseen (Visma_Fivaldi-Tapaturmavakuuttamisen_poikkeustilanne_korjaaminen_18032019.pdf)

Hanna R
CONTRIBUTOR **
tekijä Hanna R

Mistä tämän löytää? "Ohje korjaamiseen lisätty tähän postaukseen (Visma_Fivaldi-Tapaturmavakuuttamisen_poikkeustilanne_korjaaminen_18032019.pdf)"

tekijä Jonna Ailinpieti

Hei!

 

Tämän tiedotteen liitteistä, eli tuolta ihan ylhäältä:

 

Kuva 2964 20-Mar-19 11.54.17.jpg

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.