Minun alueeni
Apu

Tärkeä tiedote ja ohje koskien Tulorekisterin erillisilmoitusta ja ALV:n ilmoittamista verottajalle

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎07-02-2019 14:50 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Valitettavasti tammikuun päivitykseen ei ehtinyt muutos, että pystyisi muodostamaan ostolaskun Kausiveroilmoitus –sovelluksesta. Muutos pyritään saamaan tehdyksi ennen 12.2.2019, eli ennen joulukuun alvien ja tammikuun työantajasuoritusten maksamista. Tiedotamme tässä postauksessa kun muutos on tehty.

Mikäli halutaan ennen tuota muutosta tehdä lasku Ostolaskujen kierrätykseen, tulee se tehdä manuaalisesti.

 

Ohessa toimintaohje joulukuun alvien ja tammikuun työnantajasuoritusten prosessista:

 

1)      Muodosta ja lähetä erillisilmoitus Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin –websovelluksessa. Odota, että erillisilmoitus on hyväksytty (ennen hyväksyntää kausiveroraportilla ei näy tulorekisteriin ilmoitettuja lukuja).

2)      Mene kausiveroilmoitus –sovellukseen ja valitse Luo ilmoitus –painiketta.

3)      Tulosta Kausiveroilmoitus –raportti, jossa näkyy joulukuun alvit ja tammikuun erillisilmoituksen tiedot (erilliset rivit sairausvakuutusmaksusta ja mahdollisesta vähennyksestä) rinnakkain vanhojen TAS-ilmoitusten tiedojen kanssa. Tarkasta, että tiedot ovat oikein ja tulosta/tallenna ilmiotus ostolaskun kuvan tallentamista varten Ostolaskujen kierrätykseen.  Huomioithan, että ohjelma edelleen käyttää Kausiveroilmoituksen optiota ”maksetut palkat” tai ”maksetut ja ei-maksetut palkat”. Eli tämän valinnan mukaisesti tiedot edelleen nousevat ilmoituksille.

4)      Poista P-painikkeella Ilmiotuksen tiedot (1) –välilehdeltä TAS –tiedot, jotta voit lähettää vain ALV-ilmoituksen verottajalle. Tämän poiston jälkeen ei Kausiveroilmoitus –raporttia voi enää tulostaa siten, että siellä näkyisi nämä ns. vanhat TAS ilmoitustiedot.

5)      Lähetä Alv-ilmoitus verottajalle Kausiveroilmoitus –sovelluksesta käyttäen KATSO-tunnisteita.

6)      Muodosta ostolasku manuaalisesti Ostolaskujen kierrätykseen Lisää laskun kuva –toiminnolla ja syöttämällä laskulle alv:n maksu/saamis –tiliöinnit, sekä ennakonpidätys ja sotumaksun tiliöinnit. 

 

Lisäys 31.1.2019 17:54

 

Hei!

 

Erillisilmoituksen lähetys on nyt korjattu ja ohjelma ei vaadi TyEl vakuutusta Palkansaajien perustietojen Vakuutukset välilehdelle. Nyt myös ilman tätä tietoa olevien yritysten nimet ja palkkakaudet näkyvät Erillisilmoitukset-välilehdellä ja ilmoitukset voidaan lähettää Tulorekisteriin. Pahoittelemme tästä johtunutta ylimääräistä vaivaa.

 

Lisäys 7.2.2019

Ostolaskun luonti onnistuu nyt kausiveroilmoitus sovelluksesta, jos tulorekisterin erillisilmoitus on lähetetty ja hyväksytty. Sotut nousevat erillisilmoitukselta, mistä syystä ilmiotus tulee olla hyväksyttynä. Palkkatietoilmoitusten osalta kelpaavat hyväksymättömätkin tällä hetkellä, jos kausiveron perustiedoissa on valittu Maksetut ja ei maksetut palkat.

 

Lisätietoa  ja uudet toimintaohjeet löytyy tästä tiedotteesta

24 Kommentit
jaripki
CONTRIBUTOR *
tekijä jaripki

Päivä lienee ennen 12.2.2019

tekijä Inka Karlsson

Kiitos huomiosta jaripki - korjattu 🙂 

KeijoYlinen
CONTRIBUTOR *
tekijä KeijoYlinen

Lähtevätkö kausiveroilmoituksen 2. sivulla olevat (esim. osinkojen verot) kuten aikaisemminkin.

 

Lende H
CONTRIBUTOR ***
tekijä Lende H

Testasin tietysti heti uutta erillisilmoitusta oman firman tiedoilla. Jouduin alkukuusta ilmoittamaan yel-palkan suoraan Tulorekisterissä, kun monien kommellusten jälkeen en saanut sitä nousemaan palkkailmoitukselle Fivaldissa. Nyt sitten kävi TAS-maksulomakkeen kanssa niin, että maksuun laitettavat suoritukset ovat vain niitä, jotka sain lähetettyä Fivaldissa. Yel-palkan ennakonpidätys siis puuttui kokonaan. Sotu-maksu on oikein. Näkyy kyllä vanhoina TAS-tietona, mutta ei "maksu"-tiedoissa.
Saisiko tuohon maksutulosteeseen noukittua summat suoraan palkanlaskennan mukaan eikä sen mukaan, mistä on lähetetty tiedot Fivaldin kautta Tulorekisteriin? Tulee aiheuttamaan suuria sekaannuksia, jos osa tiedoista puuttuu.

tekijä Inka Karlsson

Kausiveroilmoitus -sovelluksesta on muutettu toiminta vain TAS-ilmoitusten osalta. 

 

Leena Helin > tässä tapauksessa suosittelen avaamaan meille tukipyynnön kuvaruutukopioineen. Community on hyvä paikka keskustella yleisesti asioista ja herättää keskustelua koko yhteisöä koskevista tilanteista, mutta asiakaskohtaisia ongelmatilanteita varten suositellaan avaamaan meille oma tukipyyntö lähettämällä viesti esim. osoitteeseen sovellustuki (a) visma.com kuvaruutukopioineen. Laita tässä tapauksessa kuvaruutu Erillisilmoitukset -ikkunasta, Kausiveroilmoituksen Ilmiotuksen tiedot (1) -ikkunasta, Kausiveroilmoitus -sovelluksen perustiedoista sekä tuosta raportista ja palkkalaskelmasta joka sinne ei nouse (peitä GDPR:n mukaiset erityiset tietoryhmät). 

 

 

RiikkaL
CONTRIBUTOR **
tekijä RiikkaL

Kun yrityksessä vain YEL-vakuutettu palkansaaja, ei erillisilmoitusta saa edes tehdä. Kokeilin kahdessa yrityksessä. Ei nouse edes yrityksen tiedot erillisilmoituksen välilehdelle (siis siihen kohtaan, mihin tulee yrityksen nimi, tyel-vakuutusnumero ja tapaturmavakuutuksen numerot muilla yrityksillä) saati, että saisi valita kauden. Että jos tätä vielä vähän viilattaisiin ja aika pian...

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Erillisilmoitus meni hyväksytysti.    Yritimme lähettää Kausiveroilmoitusta pelkästä alv:sta. Ottaa mukaan palkkatiedotkin, vaikka kuinka yrittäisi poistaa ne.  Eli virheviesti hylätystä lähetyksestä sisältää kommentin   " Työnantaja voi ilmoittaa tietoja vain 2018 ja sitä aiemmin päättyville verokausille."

tekijä Inka Karlsson

RiikkaL

Tämä on tiedossamme ja asia on viety eteenpän tuotekehitykselle. Ilmoitan kun saan tästä lisätietoa. 

 

Perja N Tai

Lähetätkö tukipyynnön osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com ja laitatko kuvaruudut Kausiveorilmoituksen molemmista välilehdistä, sekä virheestä kun painat i-painiketta. 

Mirja M
CONTRIBUTOR *
tekijä Mirja M

Onko todella niin että erillisilmoituksen hyväksymistä pitää taas odottaa seuraavaan päivään jos lähetys on yöllä kuten muillakin ilmoituksilla? Ei mitään asiaa ei saa valmiiksi samana päivänä, vaan pitää vielä erikseen muistaa hoitaa samaa asiaa vielä seuraavanakin päivänä. Miten tässä pysyy enää kärryillä? 

Lende H
CONTRIBUTOR ***
tekijä Lende H

Mirja M, itselläni ainakin tuli hyväksyntä ihan muutaman minuutin sisällä eli ei tarvitse odotella seuraavaan päivään 🙂

Mirja M
CONTRIBUTOR *
tekijä Mirja M

Luojan kiitos 🙂

pjpjpj
CONTRIBUTOR *
tekijä pjpjpj

Yritin lähettää "ei palkanmaksua" -erillisilmoitusta tammikuun osalta. Asiakas on ta-rekisterissä, joten kys. ilmoitus on siis pakollista lähettää. Mutta kun klikkaan "luo uusi erillisilmoitus" painiketta, niin ei tapahdu mitään (=ohjelma ei siis tarjoa tyrkylle kausia, joille voisin tehdä erillisilmoituksen).

tekijä Inka Karlsson

Ohjelma ei muodosta noita tietoja nyt jos ei ole TyEL vakuutusta laitettuna Palkansaajien perustiedoissa ja kytketty Työntekijän eläkevakuutukseen. 

 

Ohjelmaan tullaan korjaamaan tuo, että jos vain YEL vakuutettuja, niin Erillisilmoitus -välilehdelle saadaan myös tiedot näkymään. Sama korjaus vaikuttaa myös tuohon pjpjpj:n mainitsemaan tilanteeseen. 

 

 

 

RiikkaL
CONTRIBUTOR **
tekijä RiikkaL

Tuleeko erillisilmoituksen lähettämiseen mahdolliseksi valita monta yritystä kerralla? Menee ikä ja terveys lähettää yritys kerrallaan eikä ilmeisesti edes näe mistäänlistaa, mitä on lähetetty ja mitä lähettämättä... Tässä kun vielä manuaalisesti lisäilee maksutiedot kierrätykseen ja veivaa alv-ilmoitukset lähetyskuntoon niin voin vaan todeta, että ei taidettu nostaa palkanlaskennan hintaa riittävästi tähän työmäärään nähden.

tekijä Inka Karlsson

Hei RiikkaL! 

Kiitos palautteestasi, vein sen tuotekehitykselle eteenpäin. Kyseessä on tosiaan uusi toiminnallisuus ja kehitämme sitä varmasti vielä kuunnellen asiakkaiden palautteita ja toiveita 🙂 Mukavaa alkanutta viikkoa! 

 

Hanna R
CONTRIBUTOR **
tekijä Hanna R

Koska tähän on korjausta odotettavista? Meillä on monia yrityksiä joilla on pelkkiä YEL-vakuutettuja palkansaajia. Ensi viikon tiistaina 5.2.2019 pitäisi ilmoitukset olla jo perillä...

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Aikataulua en valitettavasti osaa sanoa, mutta pyrkimys tosiaan on ennen tuota viimeistä ilmiotuksen jättöpäivää 🙂 Ilmoittelen tässä kun saan lisätietoa asiasta. 

Kirsi
CONTRIBUTOR *
tekijä Kirsi

Hei !

Ylläolevan ohjeen mukaan kun on toiminut niin sairasvakuutusmaksusta tehtävät vähennykset eivät nouse vähennyksenä maksulappuun.

Vanha Tas summa on ilman vähennystä oleva, ja tulorekisteri maksuun menevä summa on vähennyksellä vähennetty summa.  Tästä huolimatta maksettavaan summaan tulee joulukuun alv+ enn.pid. + alkuperäinen sotu ilman tehtyä vähennystä.

tekijä Ainomari Karhu

Hei!

 

Erillisilmoituksen lähetys on nyt korjattu ja ohjelma ei vaadi TyEl vakuutusta Palkansaajien perustietojen Vakuutukset välilehdelle. Nyt myös ilman tätä tietoa olevien yritysten nimet ja palkkakaudet näkyvät Erillisilmoitukset-välilehdellä ja ilmoitukset voidaan lähettää Tulorekisteriin. Pahoittelemme tästä johtunutta ylimääräistä vaivaa.

juhamer
CONTRIBUTOR ***
tekijä juhamer

Ilmeisesti ostolaskua ei voida enää muodostaa automaattisesti kierrätykseen..(?) Minulla ainakin herjaa...

tekijä Inka Karlsson

Hei Juhamer! 

Kuten tässä postauksessa kerrotaankin, niin tällä hetkellä ei ole mahdollista luoda Kausiveroilmoitus -sovelluksesta ohjelman toiminnolla kierrätykseen laskua, vaan se tulee tehdä tallentamalla raportin kuva omalle koneelle ja lisätä se manuaalisesti Ostolaskujen kierrätykseen. 

Tähän on tulossa korjaus, mutta näiltä osin on helmikuun maksupäivänä olevien ilmoitusten osalta toimittava eli yllä mainitun ohjeen mukaisesti. 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Yllä tiedotetaan:

Muutos pyritään saamaan tehdyksi ennen 12.2.2019, eli ennen joulukuun alvien ja tammikuun työantajasuoritusten maksamista.

 

Onko nyt näin, että kuitenkin joudutaan manuaalisesti tekemään ostolaskut ja muutosta ei ole tulossa ennen 12.2.2019?

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Tuotekehitys tekee paraikaa töitä tämän asian parissa ja tekevät kyllä kaiken mitä pystyvät, jotta tuo saataisiin tuotantoon ennen 12.2.2019. Muutos on kuitenkin iso ja vaatii paljon työtä ja huolellista testausta. Mikäli testaukset saadaan onnistuneesti läpi ennen perjantaita, muutos tullaan julkaisemaan. Tiedotamme tämän viikon perjantaihin mennessä siis tässä postauksessa, saadaanko tuo muutos tehtyä.  

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Ostolaskun luonti onnistuu nyt kausiveroilmoitus sovelluksesta, jos tulorekisterin erillisilmoitus on lähetetty ja hyväksytty. Sotut nousevat erillisilmoitukselta, mistä syystä ilmiotus tulee olla hyväksyttynä. Palkkatietoilmoitusten osalta kelpaavat hyväksymättömätkin tällä hetkellä, jos kausiveron perustiedoissa on valittu Maksetut ja ei maksetut palkat.

 

Lisätietoa löytyy tästä tiedotteesta

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.