Minun alueeni
Apu

Tulorekisteriin lähetetyt ilmoitukset, joissa on ollut virheitä jäävät Odottaa -tilaan

tekijä Inka Karlsson

Mikäli on palkkakaudelta on lähetetty Tulorekisteriin ainesto, mutta kaikki palkkatietoilmotukset eivät nousseet siihen mukaan, koska niissä oli virheitä, ilmoitukset ovat tällä hetkellä Odottaa -tilassa. Tästä syystä näillä ilmoituksilla ei välttämättä näy painiketta, jolla pääsisi lähettämään näistä korjatut ilmoitukset Tulorekisteriin.

 
Tarkastelemme hieman erilaisia virhetilanteita ja päivitämme sen jälkeen nämä odottavat ilmoitukset lähtövalmiiksi, jonka jälkeen Henkilö -välilehden alavasemmalla esiin tulevalla 'Lähetä uudet/korvaavat ilmoitukset'-napilla saa ilmoitukset lähetettyä.
 
Ilmoitamme tässä tiedotteessa kun päivitys on tehty.
 
 
 
9 Kommentit
tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Tilanne on toistaiseksi vielä ennallaan. Ongelma saattaa koskea myös tilanteita, että maksetuiksi merkityistä palkoista ei ole muodostunut Lähetyserä -välilehdelle aineistoa lähteväksi lainkaan. Tuotekehitys tutkii asiaa parhaillaan ja pyrimme saamaan näihin mahdollisimman pian ratkaisun. 

 

Pyydämme huomioimaan, että vaikka maksupäivästä olisikin kulunut yli 5 päivää, niin verottaja on kertonut tässä tiedotteessaan seuraavasti: 

"Palkkatietojen siirtymäaika
Suorituksen maksajan tulorekisteriin myöhässä ilmoittamista palkkatiedoista määrätään myöhästymismaksuja pääasiassa vasta siirtymäajan jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että myöhästymismaksuja määrätään ennen 1.1.2020 maksetuista suorituksista vain, jos ilmoittamisvelvollisuuden laiminlyönti osoittaa ilmeistä piittaamattomuutta. Maksettujen suoritusten lisäksi sama koskee myös annettuja etuja tai suoritettuja takaisinmaksuja."

 

tekijä Inka Karlsson

Tilannepäivitys 11.1.2019 klo. 16:00:

 

Jotkut palkkatietoilmoitukset ovat jääneet jonossa tilaan tai niistä ei ole muodostunut Lähetyserä –välilehdelle lähtevää aineistoa ollenkaan, vaikka palkkalaskelmat on merkitty maksetuksi.

 

Olemme osaan Jonossa –tilassa olevien palkkatietoilmoitusten osalta tehneet muutoksen siten, että ne voidaan lähettää Tulorekisteriin painamalla Henkilö-välilehdellä alavasemmalla olevaa 'Lähetä uudet/korvaavat ilmoitukset' –painiketta. Tarkasta tätä ennen, että lähetettävät aineistot ovat Lista –välilehdellä lähetyskelpoisia (vihreä tai keltainen pallukka). Punaisten osalta aineisto ei ole lähetyskelpoista vaan tilanne tulee ensin korjata.

 

Mikäli tämän jälkeen on vielä palkkatietoilmoituksia jonossa tai ne eivät nouse Lähetä uudet/korvaavat ilmiotukset –painikkeen kohdalle, tulee toimia seuraavasti:

 

  1. Paina jokaisella henkilön palkkatietoilmoituksella Henkilö -välilehdellä palkkarivien yläoikealla puolella olevaa ympyränuolta (refresh-painike), tämä päivittää palkkarivit palkkalaskelmalta.
  2. Odota tiistaihin ja katso sitten näkyvätkö palkkatietoilmoitukset Lähetä uudet/korvaavat painikkeen yllä kun kyseisen painikkeen päälle siirretään hiiren kursori. Mikäli näkyy, lähetyskelpoiset ilmoitukset voi lähettää painamalla kerran Lähetä uudet/korvaavat ilmoitukset –painiketta. Ohjelma lähettää tällöin yrityksen kaikki lähetyskelpoiset lähettämättömät ilmoitukset ja erä tai erät muodostuvat Lähetyserät –välilehdelle.
  3. Mikäli tiistaina on vielä vuorokautta vanhempia ilmoituksia, jotka ovat lähetyskelpoisia, mutta eivät nouse Lähetä uudet/korvaavat –painikkeen kohdalle kun siihen siirretään hiiren kursori, ota yhteys sovellustukeen lähettämällä viesti osoitteeseen sovellustuki@visma.com ja lähetä kuvaruudut Henkilö –välilehdeltä ja Lähetyserät –välilehdeltä siten, että suttaat yli GDPR:n mukaiset erityisten tietoryhmien sisältämät tiedot. Älä muuten rajaa kuvaruutua.
Kirsi
CONTRIBUTOR *
tekijä Kirsi

Onko tähän tullut jo korjaus ?  Minulla on kolmos kantaryhmässä aineisto jonossa ja lähetyserää ei ole muodostunut. Palkkaerä merkitty maksetuksi eilen. Myöskään noita painikkeita ei näy, jotta voisi uudelleen lähettää.

Riitta Rintala
CONTRIBUTOR *
tekijä Riitta Rintala

Palkkojen maksupäivä oli 14.1., tein hetki sitten maksatuksi merkinnän, tarkistin lähetyslistalta, että aineisto oli luoto, mutta on edelleen lähettämättä. Miten kauan odottelen, että lähteekö eteenpäin. Minulla ei myöskään näy lähetä uudet/korvaavat -painiketta. Mihin toimenpiteisiin on ryhdyttävä?

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Minulle on tullut se CERTIFICATE virhe jo 3.1.

Varmenne on kunnossa ja kaikki on vihreässä tilassa. Ovat jonossa ja lähdössä mutteivat lähde. Mitään nuita uudestaan laitto nappeja ei ole. Ratkaisua ei ole tullut.

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎16-01-2019 15:54 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Hei! 

Edelleen on tiedossamme, että osa lähetyseristä ei ole muodostunut tai erä on jäänyt Lähettämättä -tilaan tai osa lähetyserässä olevista ilmoituksista on jäänyt lähettämättä/jonossa tilaan. Tuotekehitys tulee vielä tekemään uusia ajoja kantaan näiden osalta. Tiedotamme tässä kun muutosajo on tehty tai saamme asiasta lisätietoa, jonka jälkeen ilmoitusten pitäisi tulla tuon Lähetä uudet/korvaavat ilmoitukset -painikkeen ylle. 

 

Pahoittelemme tilanteen aiheuttamaa haittaa.  

Minna78
CONTRIBUTOR *
tekijä Minna78

Hei

 

Onko tästä kyse, kun yhden yrityksen ilmoituksista kaikki muut ovat lähteneet onnistuneesti, mutta yksi on jäänyt lähtemättä (ilman että siinä olisi mitään virhettä), eikä sille tule tuota painiketta jolla ilmoituksen voisi lähettää uudelleen tämän henkilön osalta. Lähteneiden ilmoitusten osalta kyllä näkyvät kaikki mahdolliset painikkeet.

Optimitilit
CONTRIBUTOR *
tekijä Optimitilit

Virheilmoitus GEDD0090, millä saan lähetettyä ilmoituksen uudestaan? Yritin sitä, mutta ei lähtenyt. Mitään korjattavaa ei ole ilmoituksen sisällössä. Tilanne on vielä sellainen, että ko. yritykselle ei ole voitu tehdä Suomi.fi valtuutusta, koska ei hyväksytty hallituksen puheenjohtajan allekirjoitusoikeutta vaikka sellainen on. Joten tästä johtuen en pääse edes tulorekisteriin katsomaan, onko sinne mennyt jotain tietoa saati viedä suoraan tietoa sinne. Vismaltakin on annettu kommentti, että kannattaa käydä tarkistamassa tulorekisterissä, onko mennyt tietoja, mutta valitettavasti meilläkin on iso joukko yrityksiä (oy, ay, ky), joilla valtuutusta ei ole pystytty tekemään, joten jokin muu ratkaisu ehkä pitäisi tilanteeseen löytyä.

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎24-01-2019 07:44 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Minna78:

Kannattaa kokeilla painaa selaimen päivityspainiketta (F5) tai sitä ympyränuolta siinä tulolajien yläpuolella, joka tekee uuden lähetettävän version ilmiotuksesta. Yksittäisille hylkääntyneille ilmoituksille pitäisi tulla Henkilö -välilehdelle oikealle alakulmaan Lähetä uudelleen -painike tai Lähetä uudet/korvaavat -ilmoitukset -painike, jonka yläpuolella näkyy uusi lähetettävä ilmoitusversio mikäli rivi on Lista -välilehdellä vihreä/keltainen (eli ei ole punaista lähetyksen estävää virhettä). Jos tällaista ei vieläkään em. toimenpiteiden jälkeen näy, niin lähetä meille tukipyyntö sovellustuki@visma.com -osoitteeseen ja laita kuvaruudut Lista-, Henkilö- ja Lähetyserät -välilehdiltä siten, ettet rajaa kuvaruutuja. Peitä kuitenkin GDPR:n mukaiset erityiset teitoryhmät kuten ay-tieto kuvaruuduista. 

 

Optimitilit:


Virheilmoitus "GEDD0090 The record submitter does not have the right to submit records on behalf of another party. /DeliveryData/DeliveryDataCreator" viittaa yleensä siihen että varmenne ei ole sellainen että sillä voi lähettää ilmoituksia toisen yrityksen puolesta.

Mutta mikäli varmenne on kunnossa niin sitten tämä tilanne johtuu todennäköisesti Tulorekisterissä olleesta vikatilanteesta, josta löytyy ohje täältä

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.