Minun alueeni
Apu

Virheeseen jääneet ALV-ilmoitukset Kausiveroilmoitus -sovelluksessa saattavat näkyä onnistuneina

tekijä Inka Karlsson
Tulorekisterimuutosten vaikutuksesta tietyissä tilanteissa Kausiveroilmoitus -sovelluksen ruudulla saattaa näkyä virheellisesti "Ilm. verottajalle:..." -teksti, silloinkin kun ALV-ilmoitusta ei ole kuitattu onnistuneesti lähetetyksi OmaVeroon. Samassa tilanteessa voi i-painike olla vihreä, vaikka ALV-ilmoitus on hylätty. Kausiveroilmoitus -raportilla voi myös näkyä teksti onnistuneesta lähetyksestä, vaikka se olisi jäänyt virheeseen. 
 
Muistutamme, että aina tulee tarkastaa ALV-ilmoituksen tila i-painikkeen alta. Painike löytyy Kausiveroilmoitus -sovelluksen pääruudulla Yrityksen valinta -välilehdeltä yrityksen rivin lopusta. Huomioithan, että ikkunassa on usein oikeassa reunassa vierityspalkki, eli kannattaa tarkastaa, kaikki kauden ilmoituksen tapahtumat ko. ikkunasta vierittämällä palkkia alaspäin.
 
Ilmoitusversio on hyväksytty, jos ilmoituksen tietuesisältö näkyy ikkunassa ja kyseisen viestin alussa lukee "Kuitattu...". Vasta sitten voidaan varmistua siitä, että ilmoitus on mennyt OmaVeroon onnistuneesti perille. Virheeseen jääneistä ilmoitusversioista näkyy virheen aiheuttanut ongelma, joka tulee korjata ennen uudelleenlähetystä.
 
Pahoittelemme aiheesta tullutta ylimääräistä haittaa ja vaivaa sekä pyrimme selkeyttämään tilatietoja mahdollisimman pian.
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.