avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma AutoPay

Finn informasjonen du trenger om Visma AutoPay for Visma Business - innenfor alt fra bankintegrasjoner, til matching mot åpne fakturaer, til sikkerhet. Snakk med andre brukere, og finn relevante nyheter. Visma.net AutoPay for Visma Global, Visma.net Financials og enkelte bruker av Visma Business har et eget område.
Siste nytt

Vi har autopay på flere kunder, men på den ene kunden så vil ikke buntene oppdateres fordi "beløp i valuta" mangler på hver bilagslinje. Så da sletter jeg valutanr 47 eller legger inn beløp i valuta, og så får jeg lov til å oppdatere buntene. Har leita i bedriftsparametre osv etter en forklaring på hvorfor dette skjer, men har foreløpig ikke funnet årsaken. På andre kunder kommer både valutanr og beløp i valuta av seg selv på hver linje og buntene oppdateres fortløpende automatisk. Noen som vet?
Har oppretta fleire visma.net autopay avtaler ( dnb,spv,handelsbanken). Utbetalingsfunksjonen fungerer men innbetalingsfiler lar vente på seg. Har nokon ein fullstendig veiledning for oppsett av dette?
Skal du opprette en remitteringsavtale på en ny klient eller et nytt kontonummer i AutoPay3? DNB godtar nå kun nye remitteringsavtaler som registreres moteksisterende nettbankabonnement hos et regnskapsbyrå. Det er derfor viktig å inkludere riktig kundenummer i nettbank på avtaleskjemaet slik at avtalen blir knyttet mot en nettbankavtale. Dersom det ikke blir gjort vil DNB måtte gå ut i fra at dette er en avtale på en ny kunde, og følgelig avvise opprettelse av avtalen. Inkluder derfor kundenummer på nettbankabonnementet du ønsker å knytte avtalen til ved innsending av avtalen, samt noter i fritekst på avtaleskjema at det gjelder en ny avtale mot en regnskapsførers eksisterende avtale.
For å korrigere feil ved remittering via Visma AutoPay 3 er en måte å sende et pdf-skjema til NETS.Jeg vil tro at det finnes andre måter å gjøre dette på via remitteringsrutinen enn å fylle ut skjema og sende inn.Noen som kjenner til ?
Overgang fra Visma Autopay (versjon 3) til Visma.net Autopay (ISO 20022) implementeres av mange i disse dager. Vår erfaring er at Visma.net Autopay fungerer bra. Det er imidlertid ett unntak. Dersom selskapet benytter Visma Business og Autocollect så matches innbetalinger fra kunder på ordinær måte av Visma.net Autopay. Autocollect fanger imidlertid ikke opp disse innbetalingene fra kundene. Konsekvensen av dette er at det går ut purringer fra Autocollect på kunder som har betalt. Noen som har erfaring med dette?
Relevante linker
Les om elefanten i rommet
Påloggede brukere (216)