avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma AutoPay

Finn informasjonen du trenger om Visma AutoPay for Visma Business - innenfor alt fra bankintegrasjoner, til matching mot åpne fakturaer, til sikkerhet. Snakk med andre brukere, og finn relevante nyheter. Visma.net AutoPay for Visma Global, Visma.net Financials og enkelte bruker av Visma Business har et eget område.
Siste nytt

Skal du opprette en remitteringsavtale på en ny klient eller et nytt kontonummer i AutoPay3? DNB godtar nå kun nye remitteringsavtaler som registreres moteksisterende nettbankabonnement hos et regnskapsbyrå. Det er derfor viktig å inkludere riktig kundenummer i nettbank på avtaleskjemaet slik at avtalen blir knyttet mot en nettbankavtale. Dersom det ikke blir gjort vil DNB måtte gå ut i fra at dette er en avtale på en ny kunde, og følgelig avvise opprettelse av avtalen. Inkluder derfor kundenummer på nettbankabonnementet du ønsker å knytte avtalen til ved innsending av avtalen, samt noter i fritekst på avtaleskjema at det gjelder en ny avtale mot en regnskapsførers eksisterende avtale.
For å korrigere feil ved remittering via Visma AutoPay 3 er en måte å sende et pdf-skjema til NETS.Jeg vil tro at det finnes andre måter å gjøre dette på via remitteringsrutinen enn å fylle ut skjema og sende inn.Noen som kjenner til ?
Overgang fra Visma Autopay (versjon 3) til Visma.net Autopay (ISO 20022) implementeres av mange i disse dager. Vår erfaring er at Visma.net Autopay fungerer bra. Det er imidlertid ett unntak. Dersom selskapet benytter Visma Business og Autocollect så matches innbetalinger fra kunder på ordinær måte av Visma.net Autopay. Autocollect fanger imidlertid ikke opp disse innbetalingene fra kundene. Konsekvensen av dette er at det går ut purringer fra Autocollect på kunder som har betalt. Noen som har erfaring med dette?
I Autopay finnes det en knapp hvor det står "Vis faktura". Denne knappen er grå/inaktiv. I følge Amesto fungerte denne knappen kun i versjon 3 av Visma Dokumentsenter. Er det mulig å få denne knappen til å fungere igjen?Det er veldig sentralt både for visning av fakturaer i utbetalingsforslaget, men også for å få anvisningsprosessen til å gå så smidig som mulig at denne funksjonaliteten fungerer.
Er det noe du er usikker på i forhold til en faktura du har mottatt?
Relevante linker
Les om elefanten i rommet
Påloggede brukere (366)