avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma AutoPay

Finn informasjonen du trenger om Visma AutoPay for Visma Business - innenfor alt fra bankintegrasjoner, til matching mot åpne fakturaer, til sikkerhet. Snakk med andre brukere, og finn relevante nyheter. Visma.net AutoPay for Visma Global, Visma.net Financials og enkelte bruker av Visma Business har et eget område.
Recent topics

Er det noe du er usikker på i forhold til en faktura du har mottatt? Ofte stilte spørsmål Fakturakopi Prisøkning Klage Oppsigelsesfrist Beskrivelse av faktura Her finner du ofte stilte spørsmål om faktura Når det gjelder den årlige vedlikeholdsfakturaen, er betaling av denne en forutsetning for gyldig bruksrett til deres programvare.
0 0
Postet av
Overgang fra Visma Autopay (versjon 3) til Visma.net Autopay (ISO 20022) implementeres av mange i disse dager. Vår erfaring er at Visma.net Autopay fungerer bra. Det er imidlertid ett unntak. Dersom selskapet benytter Visma Business og Autocollect så matches innbetalinger fra kunder på ordinær måte av Visma.net Autopay. Autocollect fanger imidlertid ikke opp disse innbetalingene fra kundene. Konsekvensen av dette er at det går ut purringer fra Autocollect på kunder som har betalt. Noen som har erfaring med dette?
0 0
Postet av
I Autopay finnes det en knapp hvor det står "Vis faktura". Denne knappen er grå/inaktiv. I følge Amesto fungerte denne knappen kun i versjon 3 av Visma Dokumentsenter. Er det mulig å få denne knappen til å fungere igjen? Det er veldig sentralt både for visning av fakturaer i utbetalingsforslaget, men også for å få anvisningsprosessen til å gå så smidig som mulig at denne funksjonaliteten fungerer.
0 0
Postet av
Prøver å remmitere USD fra norsk konto på autopay, men dette blir avvist med meldingen: Både Bankkonto og Postgiro feltene er tomme på aktøren.Bankkonto på den åpne reskontroposten er også tomt. Kanikke generere betalingsforslag uten at en av dem er angitt. Tips på hvordan vi løser dette? Dette skjer for eksempel når en norsk levr opererer med USD på faktura. Når vi oppretter den norske levr med landnr,språk og valuta (47,47,1) får vi ugyldig IBAN. Erfaringer?
0 0
Postet av
Jeg tok webinar Visma.net Autopay i går siden vi bruker det. (trodde jeg). Men er Visma.net Autopay og Visma Autopay to forskjellige ting? Jeg kjente meg ikke igjen i det som ble sagt der. Vi er ikke inne på Visma.net for å godkjenne filer som skal til banken. Dette gjør vi i Visma Business.Kan noen forklare meg dette?
5 0
Postet av
Hei,Jeg har nylig satt opp remittering via autopay på en kunde. I autopay oppsettet har jeg lagt inn hovedbokskonto 1920, som er riktig i forhold til regnskapet, men i remitteringsbundten kommer ikke konto 1920 med, sum remittering står uten kreditkonto. Er det noen som har vært borti lignende? Noen som vet hva som kan være feil? - Marie Eikeland
0 0
Postet av
Hei! Er det mulig å legge en beløpsgrense i Autopay, slik at beløp over en viss grense ikke går ut på betalingsforslaget? Eventuelt at beløp over en viss grense krever kundegodkjenning.
0 0
Postet av
Se hvor du finner mal for utfylling av avtaledokument, for kunder som skal inngå avtale om Avtalegirotrekk.For at AutoPay skal kunne fylle ut Nets sine avtaleskjema mot kunder for å starte opp avtalegirotrekk, må maldokumentet for denne avtalen ligge på programområdet for Visma Business. Utfyllingen av dette avtaleskjemaet skjer fra vedlikeholdsbildet for kunder i Visma Business. Feltet "GR 7" er brukt til dette formålet. I Visma Business Regnskapsbyrå har vi kalt feltet "Avtalegiro/Autogiro". Ved å dobeltklikke i dette feltet etter at Avtalegiro er aktivert inne i AutoPay-avtalebildet, og malen er lagt på programområdet forVisma Business, vil du ved å velge 1- Opprett avtale". Maldokumentet for AvtaleGiro ligger under "nedlastinger" her i Visma Community. Slik får du tilgang til nedlastinger For å få tilgang til nedlastinger må du være kunde på det aktuelle produktet, medlem i Visma Community og ha produktet tilknyttet ditt medlemsskap her i Visma Community. Registrer deg som medlem i Visma Community Logg inn Gå til "Endre profil" på Min Side Gå til Mine produkter og huk av for de produktene du trenger tilgang til Visma godkjenner din tilgang til produktet Fanen "Nedlastinger" vil nå være tilgjengelig på den aktuelle produktsiden
1 0
Postet av
Hvordan kan vi hindre at regnskapsmedarbeider kjører en remitteringsfil inneholdende en leverandørpost som ikke er godkjent i doksenter/approval av gitte personer/fullmektiger ? Forslag mottas med takk
3 0
Postet av
Medlemmer med flest likes
Bruker Rosmengde
1
Relevante linker