Visma Business og -Regnskapsbyrå
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Siste nytt

Fungerer ikke når klienten du sender faktura fra ikke er mva registrert. (Ikke MVA bak foretaksnummer) Hvem vet løsningen?
HeiDet finnes ingen funksjon for å bytte/endre nr på ansv.enheter i Visma (tilsvarende nytt kundenr, nytt produktnr).Det du kan gjøre er å slette gamle nr fra transaksjonstabellene eller endre det til ett annet nr og så bruke nr på nytt.
Når man oppretter en ny klient, så burde det vært mulig å hente informasjon direkte om klienten fra Visma BizWeb. Alle felter som er tilgjengelig blir forhånds utfylt.
HeiDette skyldes at nyere versjoner av Adobes pdf-leser overstyrer de innstillingene Visma Business gjør mht. desimalseparator. Enkelt forklart gjør det at punktum oppfattes som komma, og dette trives SQL veldig dårlig med, dermed får du den meldingen du vedlegger, gjerne etterfulgt av en lengre melding med det databasekallet som feiler, typisk da en eller annen oppdatering til databasen til Visma Business.Merk at dette betyr at det kan opptre hvor som helst i Visma Business, det er første handling i Visma Business etter at dokumentviseren er åpnet som vil gi feilmeldingen. Eksempler er f.eks. lagring av bunt, oppdatering av bunt etc.Problemet er i all hovedsak løst i versjon 13.10 som ble lagt ut rett før jul. Vi har ett kjent unntak:Hvis man bruker behandlingsvalget "Scan", og legger til et pdf-vedlegg vil dokumentviseren åpnes automatisk. Dette vil fortsatt forårsake samme feil. NB! Det finnes workaround på dette i 13.10: Lukk dokumentviser, og åpne på nytt på samme transaksjon/dokument, da får vi satt riktige verdier, og problemet unngås.Dette unntaket er korrigert i 13.10.1, som ikke er publisert ennå, har dessverre ikke eksakt dato ennå. Hvis man ikke bruker "Scan" for å legge til pdf er 13.10 et alternativ.
Hvordan behandles en fakturakladd i Webfaktura?Har en kunde som opplevde at når kladden ble lagret og hanlogget avprogrammet og så logget seg på igjen dagen etterså ble kladden sendt til kunden.Men når kundenble kastet ut av webfaktura og så måtte logge seg på igjen og da lå kladden der og kunne redigeres.Hvordan skal han gå frem for at kladden blir liggende?
Relevante linker