Visma Econet
Visma Econet Visma Econet expand navigation

Miten asennan PDF-ajurit?

tekijä Riitta Peltoniemi

Miten asennan PDF-ajurit?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Riitta Peltoniemi
VISMA

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎18-09-2017 11:30 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

PDF-ajurit asennetaan työaseman asennuskansioon Visma Communityn ohjelmistopäivityksistä löytyvästä Tools2005-hakemistosta. Versiota PDF XChange 5 voi käyttää Visma Econet Kirjanpidon versiosta 7.40 lähtien sekä Visma Econet Palkanlaskennan versiosta 7.50 lähtien.

PDF XChange 5 asennusohje:

Avaa Visma Communityn ohjelmistopäivityksistä, uusimman Visma Econetin päivitystiedotteen alta löytyvästä Tools2005-hakemistosta EcPro_PDF-ajuri kansio ja aja työasemalle tiedosto PDFX5SA_sm.exe. Asennuspaketti käy sekä 32- että 64-bittiseen käyttöjärjestelmään.

Asennustoimenpiteet täytyy suorittaa Windowsin järjestelmävalvojaoikeuksilla. Päivityksen yhteydessä työasemalle asentuvat tarvittavat *.dll kirjastot (dscrt40.dll, xccdx40.dll, pxclib40.dll, xcpro40.dll, ixclib40.dll, fm40base.dll, fm40tiff.dll, netlib40.dll, xcscan40.dll).

Työasema tulee käynnistää uudelleen asennuksen jälkeen. Tulostin näkyy asennuksen jälkeen nimellä ”PDF-XChange Printer 2012”. PDF-tulostinta voidaan käyttää vain Visma Econet -järjestelmän sisältä.

—-

Jos käytössä on vanhemmat versiot Visma Econet -ohjelmista, niin ohjeet vanhempaan PDF XChange 3 -version asennukseen ovat seuraavat:

Avaa asennuslevyltä Tools2005-kansion alla löytyvä EcPro_PDF-ajuri-kansio.
- 32-bittisille työasemille ajetaan tiedosto “PDFX3SA_sm.exe”.
- 64-bittisille työasemille tulee asentaa molemmat ajurit (“PDFX3SA_sm.exe” ja “PDFX3SA_sm_64.exe”) ja siirtää samassa kansiossa löytyvä EcSetPDF3.exe-tiedosto Econetin työasemaosan alle.

Asennuksen loppuvaiheessa asennusohjelma pyytää täyttämään rekisteröitymistiedot. Näitä tietoja ei tarvitse täyttää, joten siirry seuraavaan vaiheeseen. Käynnistä työasema uudelleen kun asennus on mennyt läpi.

Jos yllä olevan asennuksien jälkeen Econet Pro Palkanlaskenta ilmoittaa “PDF-ajuri ei ole asennettu” kun palkkaerittelyitä yritetään tulostaa/lähettää PDF-tiedostona 64-bittisellä työasemalla, tee seuraavaa:

1. Aja 32-bittinen PDF-ajuri uudelleen (muista suorittaa asennus järjestelmävalvojana).
2. Kun asennus on valmis, käynnistä kone uudelleen.
3. Kun kone on käynnistynyt uudelleen, ajaa 64-bittinen PDF-ajuri uudelleen (muista suorittaa asennus järjestelmävalvojana).
4. Kun asennus on valmis, käynnistä kone uudelleen.
5. Kun kone on käynnistynyt uudelleen, kopioi ExSetPDF3.exe-tiedosto Visma Econet Palkanlaskennan työaseman asennuskansioon (korvaa asennuskansiossa jo olemassa oleva tiedosto).