Visma Econet
Visma Econet Visma Econet expand navigation

Miten määritän sähköpostitilin asetukset Visma Econet Palkat -ohjelmassa?

tekijä Riitta Peltoniemi

Miten määritän sähköpostitilin asetukset Visma Econet Palkoissa? Miten saan lähetettyä sähköpostilla palkkaerittelyt? Palkkaerittelyn lähetys Windows 10 käyttöjärjestelmässä?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Riitta Peltoniemi
VISMA

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎18-04-2018 11:23 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka määritellään sähköpostitili-asetukset Visma Econet Palkanlaskennassa, kun MS Outlook ei ole käytössä sähköpostiohjelmana. Näitä määrityksiä käytetään myös Visma Sovelluspalvelussa, katso Sovelluspalvelun ohjeet täältä.

Jos käytössä on siis joku toinen sähköpostiohjelma kuin MS Outlook, täytetään Visma Econet Palkanlaskennan kohdassa Erikoistoiminnot | Sähköpostitili käytössä olevan sähköpostitilin vaatimusten mukaisesti alla olevaa ohjeistusta apuna käyttäen. HUOM! Jos työasemalla on Windows 8.x -käyttöjärjestelmä tai Windows 10 käyttöjärjestelmä ja Outlook 2013, tulee myös silloin tehdä määritykset tämän ohjeistuksen mukaisesti.

sahkopostiasetukset2.jpg

Anna itse määrittelemäsi PIN-koodi. Käyttäjätunnus ja salasana suojataan PIN-koodilla, joka salaa käyttäjätunnuksen ja salasanan ”ei selkokieliseen” muotoon. Tunnuksia voidaan muuttaa vain antamalla oikea PIN-koodi. Koodia tarvitaan myös palkkaerittelyjen lähettämisessä. PIN-koodi on mahdollista asettaa uudelleen poistamalla ohjaustieto PIN (Asetukset | Ohjaustiedot) ja antamalla uudet tiedot vanhojen päälle ja määrittelemällä uusi PIN-koodi.

Määrittele SMTP-palvelin.

Käyttäjätunnus- ja salasanakenttään annetaan kyseisen sähköpostitilin tiedot. Huomioi, että tietojen tallennus vaatii PIN-tiedon. Kun asetukset suljetaan ja avaan uudelleen, näytetään käyttäjätunnus- ja salasanakentät tyhjinä, kunnes annetaan oikea PIN-koodi ja painetaan Näytä-painiketta.

Sähköpostiosoite-kenttään annetaan lähettäjän osoite. Tähän osoitteeseen voidaan ”Palkkaerittelyn kopio lähettäjälle” -optiolla lähettää kopiot erittelyistä.

Tunnistautuminen-kohtaan valitaan Käyttäjätunnus/salasana.

Porttioletuksena on 25. Porttitieto muutetaan tarvittaessa, jos palomuuriin on määritelty toinen portti sähköpostin lähettämistä varten avoimeksi.

SSL valinta tarkoittaa SSL-salausta, joka suojaa tietoliikenteen siten, että ulkopuolinen tarkkailija ei yhteyttä seuraamalla pysty näkemään luottamuksellisia tietojasi.

PDF salasana -määrityksellä palkkaerittelyn saa kryptattua sekä sähköpostilähetyksessä että palkkaerittelyn hakemistoon tallennuksessa. Huomioi, että PDF-palkkaerittelyn kryptaus toimii vain 32-bittisellä pdf-ajurilla.

Tallenna asetukset ja testaa yhteys sähköpostipalvelimeen Testaa-painikkeella toimivaksi.

Palkkaerittelyiden lähettäminen (kohdassa Tapahtumat | Palkkakauden listat | Palkkaerittelyt) muulla kuin Outlook-sähköpostilla vaatii myös PIN-koodin antamisen. PIN-koodikenttä aktivoituu, kun yllä kuvatut sähköpostiasetukset on tehty ja palkkaerittelyn Sähköposti-optio aktivoidaan.

sahkopostiasetukset3.jpg