peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten otamme uuden työaseman käyttöön palvelinympäristössä?

tekijä Riitta Peltoniemi

Meille tulee uusi kone. Miten otamme uuden työaseman käyttöön palvelinympäristössä? Miten asennan Visma Econetin / Visma Monipankin? Miten tehdään asentaminen uudelle työasemalle?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Riitta Peltoniemi
VISMA

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎27-04-2018 14:28 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Ennen uuden työaseman käyttöönottoa tarkistathan, että uusi laite on ominaisuuksiltaan laitteistovaatimustemme mukainen.

Kun palvelinympäristöön, jossa Visma Econet on palvelimella, halutaan lisätä uusi työasema, tulee uudelle koneelle ensin asentaa Visma Econetin työasemaosa.

Tämän jälkeen uuden työaseman asennuskansioon voidaan kopioida toiselta samassa palvelinympäristössä toimivalta työasemalta, jossa polut ovat samat, tiedostot ecini.mdb ja clcfg.mdb. Ensin mainittu tiedosto pitää sisällään lisenssitiedot ja jälkimmäinen tiedon Econetin palvelinosan sijainnista, jolloin ohjelman yhteys palvelimeen syntyy automaattisesti.

Jos hakemistorakenne uudella työasemalla on erilainen kuin vanhalla koneella tai muilla ympäristön koneilla, ei clcfg.mdb-tiedostoa tule kopioida uudelle koneelle. Tällöin palvelinmääritykset tehdään asennuksen jälkeen avaamalla Econet Monitori.

Mikäli työasemalle asennetaan myös Visma Econet Palkanlaskenta, saadaan yhteys palvelimen tietoihin vastaavasti plini.mdb-tiedoston kopioinnilla. Jos tiedostoa ei voida edellä mainitusta syystä kopioida, tehdään määritykset käsin Palkanlaskennan valikossa Econet | Palvelinmääritykset.

Jos työasemalle asennetaan myös Visma Monipankki, asennetaan uudelle työasemalle Visma Monipankin lataussivustolta työasemaosa. Tämän jälkeen tarkistetaan, että työpöydältä löytyvä Visma Monipankin pikakuvake avaa ohjelman palvelimelta.

Jos tarvitsette lisää apua ohjelmien siirtämiseen uudelle työasemalle, voitte tilata meiltä tekniseltä konsultointia palvelutilauslomakkeeltamme.