peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Miten siirrän Visma Econet -ohjelmat uudelle koneelle?

Minulla vaihtuu kone. Miten siirrän Visma Econet -ohjelmat uudelle koneelle? Miten asennan Visma Econetin / Visma Monipankin / SEPA-konversioliittymän / Visma OnPremises Gatewayn? Miten tehdään asentaminen uudelle työasemalle?

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Miten siirrän Visma Econet -ohjelmat uudelle koneelle?

(updated by Riitta Peltoniemi VISMA ‎20-10-2017 14:22 )

Ennen uuden työaseman käyttöönottoa tarkistathan, että uusi laite on ominaisuuksiltaan laitteistovaatimustemme mukainen.

Kun käytössä on Visma Econetin työasemaversio, päivitetään ensin vanhalle koneelle ohjelmien uusin versio Visma Communityn Ohjelmistopäivityksistä. Uusimman Visma Econetin version voi päivittää suoraan vanhan version päälle versiosta 6.40 lähtien.

Tämän jälkeen uudelle koneelle asennetaan samasta latauslinkistä tämä sama versio ja vanhalta koneelta kopioidaan avaintiedosto ecini.mdb uuden koneen asennuskansioon.

 

Samat edellä mainitut toimenpiteet pätevät myös, jos uudelle koneelle siirretään Visma Econet Palkanlaskenta.

 

Jos vanhalta koneelta halutaan siirtää yritysten tiedot uudelle koneelle, perustetaan Monitorissa uusi yritys, kirjaudutaan Econetissa sisään uuteen yrityksen ja palautetaan siihen vanhalta koneelta kyseisestä yrityksestä otettu varmuuskopio.

 

Jos käytössä on räätälöityjä raportteja, voi vanhan koneen asennuskansion alla löytyvän Ecreports-kansion kopioida uuteen koneeseen, jolloin raporttipohjat ovat käytettävissä myös uudessa koneessa. Vastaavasti jos käytössä on muokattuja lomakkeita (esim. ecown001.mda), tulee myös ne kopioida vanhan koneen Ecout-kansiosta uuden koneen Ecout-kansioon.

 

Mikäli käytössä on myös Visma Monipankki, kopioidaan uudelle työasemalle sekä palvelinosan että työasemaosan asennuksen jälkeen vanhalta koneelta Mp-kansion sisältö uuden koneen Mp-kansioon.

 

Oli käytössä sitten Visma Monipankki tai SEPA-konversioliittymä, myös Gateway on oltava asennettuna uudella työasemalla.


SEPA-konversioliittymän asennusohje liitteenä sivun alaosassa.

 

Huomioithan, että ohjelman siirtämiset uusille laitteille eivät sisälly ylläpito- ja palvelusopimuksen hintaan. Jos siis haluatte ohjeistuksen lisäksi lisäapua asennukseen, voitte tilata meiltä asennuspalvelua palvelutilauslomakkeeltamme.