peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten siirrän Visma Econet -ohjelmat uudelle palvelimelle?

tekijä Riitta Peltoniemi

Miten siirrän Visma Econet -ohjelmat uudelle palvelimelle? Palvelin vaihtuu, miten asennan ohjelmat uudelleen? Miten asennan Visma Econetin / Visma Monipankin / SEPA-konversioliittymän / Visma OnPremises Gatewayn? Miten tehdään asentaminen uudelle palvelimelle?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Riitta Peltoniemi
VISMA

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎27-04-2018 14:36 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Ennen uuden palvelimen käyttöönottoa tarkistathan, että uusi laite on ominaisuuksiltaan laitteistovaatimustemme mukainen.

Palvelimen vaihtoon liittyvät toimenpiteet ovat riippuvat siitä, mitä Visma Econet -ohjelmia on käytössä:

VISMA ECONET

Asenna palvelimelle Visma Econetin palvelinosa joko asennuslevyltä tai lataussivustolta noudetulta asennusmedialta. Version tulee olla sama mikä tällä hetkellä on asennettuna vanhalla palvelinkoneella.

Jaa uusi palvelinosa verkkoon käyttäjille täysillä oikeuksilla. Kopioi vanhalta koneelta palvelinosan tiedot uudelle palvelimelle. Kytkeydy työasemilta uudelle palvelimelle (kytkeydy yhteiseen aineistohakemistoon). Poista työasemilta Econet Pron asennuskansiosta clcfg.mdb-tiedosto ja käynnistä Econet Monitori. Kytkeydy uuteen aineistohakemistoon.

VISMA ECONET PALKANLASKENTA

Jos myös Visma Econet Palkanlaskenta siirtyy uudelle palvelimelle, määritä asennuslevyltä tai lataussivustolta noudetulta asennusmedialta suoritetun asennuksen jälkeen sekä palkkojen palvelinmääritykset että yritystietojen polut oikein. Käynnistä siis palkkojen ylävalikon toiminnosta Econet | Yritykset ja tarkista sijaintipolut, sekä toiminnosta Econet | Palvelinmääritykset Plcommon.mdb-tiedoston sijainti.

VISMA MONIPANKKI

Mikäli Visma Monipankki on käytössä palvelimella, kopioi palvelinosan asennuksen jälkeen vanhalta palvelimelta Mp-kansion sisältö uuden palvelinkoneen Mp-kansioon. Työasemilla Visma Monipankin pikakuvakkeen polku asetetaan viittaamaan uuden palvelimen Mp-kansioon.

VISMA ON PREMISES GATEWAY

Verkkoympäristössä Gateway on yleensä asennettu suoraan palvelimelle, joten oli käytössä sitten Monipankki tai SEPA Konversioliittymä, tulee myös Gateway asentaa uudelle palvelimelle. Ohjeet SEPA Konversioliittymän asentamiseksi löytyy liitteenä olevassa ohjeessa.

Suosituksemme on, että asennukset ja päivitykset tehdään aina suoraan palvelimelta. Asennukset palvelimelle voidaan tehdä myös työasemalta, mutta jatkossa kaikki päivitykset on tehtävä samalta työasemalta.

Huomioittehan, että ohjelman siirtämiset uusille laitteille eivät sisälly ylläpito- ja palvelusopimuksen hintaan. Jos siis haluatte ohjeistuksen lisäksi lisäapua asennukseen, voitte tilata meiltä asennuspalvelua palvelutilauslomakkeeltamme.