Visma Econet
Visma Econet Visma Econet expand navigation
Olli Hietala
VISMA

Visma On Premises Gateway (OPG) ei toimi oikein

tekijä Olli Hietala

Sepa muunnospalvelu palautti virheen. - Error: Exception message: ‘OP Plugin can’t connect to OPG!’

 

Miten Visma On Premises Gateway vikatilanteet korjataan?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Jos SEPA-aineistojen muodostuksessa tulee virhe niin se johtuu todennäköisesti siitä että Visma On Premises Gateway palvelu ei ole päällä tai se ei muusta syystä toimi oikein. Alla kuvattuna yleisimmät ratkaisut jotka auttavat palvelun toimintaan.

Palvelun uudelleen käynnistäminen

Palvelun tilan saat tarkistettua sillä koneella, jolle Visma On Premises Gateway on asennettu.

Tilanteen näet valitsemalla Käynnistä > Ohjauspaneeli > Valvontatyökalut > Palvelut. Palveluista pitäisi löytyä Visma On Premises Gateway- palvelu ja sen tilan pitäisi olla käynnissä. Jos tila on jotain muuta, saat käynnistettyä palvelun napauttamalla palvelun nimeä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Käynnistä.

Mikäli tila on käynnistetty voi olla tarpeen myös käynnistää palvelu uudelleen klikkaamalla palvelun nimeä hiiren oikealla ja valitsemalla Käynnistä uudelleen.

Jos palvelu on jumissa

Jos palvelu on tilassa Käynnistetään , eikä sen uudelleen käynnistys ei onnistu, auttaa tähän usein tietokoneen uudelleen käynnistys. Palvelun voi myös sulkea Windowsin tehtävienhallinnan prosesseista manuaalisesti. Palvelu löytyy prosesseista nimellä: Visma.Services.OPGateway.OPGatewayService.exe.

Tarkistakaa myös ettei virustorjuntaohjelmanne estä ssh.exe tai Visma.Services.OPGateway.OPGatewayService.exe. nimisiä tiedostoja.

Jos palvelun käynnistäminen ei onnistu

Jos yrität käynnistää Visma On Premises Gateway palvelua Windowsin Ohjauspaneeli > Valvontatyökalut > Palvelut- ikkunassa ja saat seuraavan virheilmoituksen: 1053: Palvelu ei vastannut aloitus- tai kontrollipyyntöön ajoissa…

Jos teillä on käytössä F-securen virustorjunta –ohjelma tulee tarkastaa että ohjelmassa on sallittu seuraavat tiedostot ssh.exe ja Visma.Services.OPGateway.OPGatewayService.exe.

Jos F-Securen estoa ei saada purettua on ainoa vaihtoehto asentaa Visma On Premises Gateway uudelleen. Seuraa alla olevia ohjeita ohjelman poistamiseksi ja uudelleenasentamiseksi.

——-

Jos palvelu käynnistyy ja pysähtyy samantien voi syynä olla, että palvelun automaattinen päivitys ei välttämättä ole onnistunut. Tarkista koneelta johon OPG on asennettu (yleensä palvelin) polusta C:\Program Files (x86)\Visma\OnPremisesGateway\OPGatewayService löytyykö sieltä openSSHbak- niminen kansio. Jos tuo kansio löytyy tulee sen sisältö siirtää openSSH- nimiseen kansioon mutta älä korvaa olemassa olevia tiedostoja. Tämän jälkeen palvelun käynnistys onnistuu normaalisti.

On Premises Gatewayn uudelleenasennus

1. Suorita ensin Gatewayn uninstall toiminto koneelta mihin se on nyt asennettu. Palvelun poisto-ohjelma löytyy yleensä polusta: C:\ProgramFiles(x86)\Visma\OnPremisesGateway\
OPGatewayService\uninstall.exe

2. Tästä kirjoituksesta löydät tarvittavat ohjeet Gatewayn uudelleen asentamiseen.

3. Asennuksessa on tärkeää, että käytätte yrityksenne Visma AutoPayn pääkäyttäjätunnusta eli tunnusta jolla pääsette kirjautumaan visma.net-osoitteeseen. Tunnuksella pitää olla Hallinta > Käyttäjät ja roolit – osiossa määriteltynä customer administrator oikeudet.

Jos tarvitsette apua asennuksessa/poistossa voitte olla uudelleen yhteydessä tukeemme niin voimme katsoa asennuksen erikseen toimenpidelaskutettavana työnä.

______________________________________________________

HUOM! Jos käytätte pankkiohjelmana Visma Monipankkia tulee teidän muodostaa aineistot edelleen vanhan muotoisena eli LMO2, LUM2, TSA tai LMP muodossa eli ei SEPA muodossa. Maksunne konvertoituvat Visma AutoPay palvelussa konversiopalvelun avulla kun lähetätte aineistonne Visma Monipankki -ohjelmalla.