Visma Econet
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma Econet Sovelluspalvelu ja sovellustuki on päättynyt 1.1.2019 alkaen

Kiitos menneiden vuosien antoisasta yhteistyöstä ja menestystä vuoteen 2019!

Visma Econet Q&A

Voinko jatkaa Visma Monipankin ja Visma.net AutoPayn käyttöä?
Kyllä, jos Visma Econetista on siirrytty järjestelmään, joka tukee ulkoista pankkiliikenneohjelmistoa tai käytät Visma Monipankkia vain pankkisiirron syöttöön ja sen maksamiseen.

Voinko jatkaa Visma AutoInvoicen käyttöä?
Tuki päättyy myös verkkolaskujen lähetyksen osalta. Mikäli tuleva järjestelmä käyttää myös Maventaa, on laskujen vastaanotto kytkettävä pois päältä Visma Econetissa. Tämä tapahtuu tyhjäämällä Visma AutoInvoice -asetuksissa API ja UUID -avainten kentät. Mikäli Maventa-tiliä ei tarvita jatkossa enää ollenkaan, sen voi irtisanoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen support@maventa.com

Mitä selailulisenssillä voi tehdä? Voinko jatkaa kirjanpidon tekoa?
Selailulisenssi on tarkoitettu ainoastaan tietojen selaamiseen sen jälkeen, kun Visma Econetin sovelluspalvelu ja ylläpito päättyy. Selailulisenssi ei ole tarkoitettu ohjelman varsinaiseen käyttöön eikä lisenssillä voi jatkaa ohjelman käyttöä.

Miten saan Visma Sovelluspalvelusta Visma Econetin tiedot käyttööni?
Ota varmuuskopio Visma Sovelluspalvelussa kaikkien yritysten tiedoista, kun saat viimeiset kirjaukset tehtyä. Kuitenkin ennen 1.1.2019. Palvelun sulkeuduttua varmuuskopion ottaminen ei ole enää mahdollista.

Miksi en pääse Visma Sovelluspalvelussa enää Visma Econettiin?
Visma Econetin tuki ja ylläpito päättyi 31.12.2018. Tässä yhteydessä myös Visma Econet -sovelluspalvelu suljettiin.

Otin varmuuskopion vuoden lopuksi. Miten saan sen auki?
Varmuuskopio voidaan palauttaa selailuversioon, joka on asennettu paikalliselle työasemalle. Selailuversio on ladattavissa Visma Communityn Lataa materiaaleja -osiosta. Asennuspaketissa on mukana yksityiskohtainen ohje asentamiseen ja varmuuskopion palauttamiseen.

Miten saan selailulisenssin toimimaan?
Varmuuskopio voidaan palauttaa selailuversioon, joka on asennettu paikalliselle työasemalle. Selailuversio on ladattavissa Communityn Lataa materiaaleja -osiosta. Asennuspaketissa on mukana yksityiskohtainen ohje asentamiseen ja varmuuskopion palauttamiseen.

Miten saan uuden järjestelmän käyttöön?
Uuden järjestelmän käyttöönotosta tulee sopia järjestelmän toimittajan kanssa.

Koska Visma Econetin ylläpidon päättymisestä on tiedotettu?
Olemme tiedottaneet asiakkaitamme Visma Econetin päättymisestä toukokuusta 2017 alkaen yli 22 000 sähköpostilla kymmenenä eri lähetyskertana. Päättymisestä on tiedotettu myös Visma Community-sivustolla ja ohjelman sisäisillä Pop Up -viesteillä. Lisäksi olemme pyrkineet kontaktoimaan kaikki Visma Econet -asiakkaamme henkilökohtaisesti.

Miksi Visma Econet loppuu?
Nopeasti muuttuvat toimintaympäristöt ja asiakastarpeet vaikuttavat vahvasti taloushallintajärjestelmiemme kehittämiseen ja ylläpitoon. Visma Econet -ratkaisun teknologia on tullut elinkaarensa päähän ja tästä syystä olemme päättäneet keskittää taloushallinnon ohjelmistojen kehittämisen muihin Visman ratkaisuihin.

Saanko vielä tukea ja koulutusta Visma Econetin käyttöön?
Myös Visma Econetin tuki- ja koulutuspalvelut päättyvät 31.12.2018.

Miksi en pääse kirjautumaan Sovelluspalvelussa Visma Monipankkiin?
Visma Monipankin käytön jatkamisesta on täytynyt sopia erikseen. Voit tilata yhteydenottopyynnön käytön jatkamiseen liittyn osoitteesta econet@visma.com

Minne voin olla yhteydessä jatkossa?
Visma Econetin tukipalvelut päättyvät 31.12.2018. Mikäli olet siirtynyt tai siirtymässä Visman muihin järjestelmiin, sinua palvellaan uuden järjestelmän sovellustuessa. 1.1.2019 lähtien erittäin kriittisissä Visma Econetiin l tilanteissa meidät tavoittaa osoitteesta econet@visma.com.
Viimeisimmät aiheet

No topics to display
Eniten kehuja saaneet kirjoittajat
Eniten kehuja saaneet kirjoitukset
Parhaimmat ratkaisujen kirjoittajat