Minun alueeni
Apu

Olet käyttäjäkokemuksesi paras asiantuntija - kerro siitä myös meille

tekijä Juha-Matti Helmi

Uusi työpäivä Visma Moveniumin ja Visma Entryn tuotekehitystiimissä on alkamassa. Palohälytin ilmoitti aamuyöstä, että olisi aika vaihtaa paristo, joten yöunet jäivät vähän tavallista lyhyemmäksi. Korona-tilanteesta johtuen työmatka etätoimistolle ei ole kuin aamupalan ja aamukahvin päässä. Avaan tietokoneen ja luen sähköpostit. Ilokseni huomaan, että Moveniumin ja Entryn Dashboardien kautta on jälleen tullut muutama uusi asiakaspalaute. Maailma ei siis ole vieläkään valmis.

 

Ennen sähköpostin lukemista käynnistin työajanseurannan Entryn mobiilisovelluksessa. Kellokortti juoksemaan Play-nappulasta ja sitten hommiin. Olen siis itsekin järjestelmän käyttäjä ja äskeinen toiminto oli mielestäni helppo ja sujuva, joten käyttäjäkokemukseni oli positiivinen. Millainen on sinun käyttäjäkokemuksesi?Asiakkaan ymmärtäminen

 

Asiakasymmärrys kuulostaa äkkiseltään itsestäänselvyydeltä; tietysti pitää ymmärtää asiakasta, että tehdään oikeita asioita. Käytännössä tämä ei kuitenkaan ole aivan läpihuutojuttu. Tämä teksti ei ole nippu lainauksia alan teoksista ja artikkeleista, vaan vapaamuotoinen kuvaus omista mietteistäni.

 

Lähtökohta järjestelmän kehittämiselle on aito halu ymmärtää asiakkaiden arkea paremmin sekä tunnistaa välillä piileviäkin tarpeita. On erittäin palkitseva kokemus olla mukana kehittämässä jotain, mikä konkreettisesti helpottaa ja tehostaa ihmisten arkea. Suomeksi sanottuna järjestelmän käyttäjälle jää hyvä fiilis. Tämän tunnetilan saavuttamiseksi myös sinulla asiakkaana on halutessasi oma roolisi.Miksi juuri sinun palautteesi on tärkeä?

 

Jokainen saamamme palaute on arvokasta tietoa järjestelmän toimivuudesta ja kehitystarpeista. Kyseessä voi olla jokin pieni, mitättömältäkin tuntuva huomio. Minulla on yksi pyyntö: kerro se meille. Palautteen tai kehitysidean voi jättää helposti esimerkiksi Moveniumin tai Entryn Dashboardin Palaute-widgetin kautta. Ne luetaan kaikki, sen lupaan.

 

Eri kanavien kautta kerätyn palautteen perusteella priorisoidaan tulevia kehityskohteita. Mitä enemmän palautetta saadaan, sitä suurempi osumatarkkuus on. Uuden projektin laajuudesta riippuen asiakaspalautetta kerätään vielä erikseen projektin eri vaiheissa asiakashaastatteluilla. Kiitokset kaikille näihin haastatteluihin jo osallistuneille, olette olleet suureksi avuksi!

 

Saamamme palautteen perusteella haastatteluihin osallistuneet asiakkaat ovat kokeneet osallistumisensa hyödylliseksi. Haastatteluissa käsitellään ennalta sovittua aihetta ja ne kestävät yleensä 30-60 minuuttia. Yksi esimerkki asiakkaiden kanssa tiiviillä yhteistyöllä tehdyistä projekteista on uusi Dashboard. Sen kehitys jatkuu, joten vielä ehdit mukaan myös siihen projektiin.

 

Jos mielessäsi on jokin omaa järjestelmän käyttöä helpottava asia tai olet kiinnostunut osallistumaan haastatteluihin, voit jättää yhteydenottopyynnön Dashboardin Palaute-widgetin kautta. Palautetta voit toki jättää myös ilman yhteydenottopyyntöä. Toivottavasti saamme lukea tai kuulla myös sinun palautteesi, koska juuri sinä olet paras asiantuntija kertomaan oman kokemuksesi.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.