Minun alueeni
Apu

Uutta tulossa Entryn sovellustukeen! Chatbottimme Viljo palvelee sinua jatkossa 24/7

tekijä Saija Vainio

Aloitamme toukokuun aikana pilotoimaan chatbottia eli virtuaalista keskusteluagenttia Entryn tuessa. Chatbotin avulla tarjoamme palvelua 24/7 kaikille Entryn käyttäjille. Emme suinkaan ole korvaamassa sovellustukemme asiantuntijoitamme, mutta olemme tunnistaneet erilaisia tilanteita, joissa pystymme parantamaan asiakaskokemusta tekoälyn avulla. Päivitämme tänne vielä tietoa, kun Viljo astuu tiimimme mukaan.

Chatbot auttaa ja oppii

Chatbot on tekoälyyn perustuva palvelu, joka on käytettävissä ajasta riippumatta kaikille Entryn-käyttäjille. Palvelun kautta pystyt hakemaan ja esittämään Viljo-chatbotille kysymyksiä Entryn käyttöön liittyen.

 

viljo.JPG

 

Huomioithan, että Viljo ei ole ihminen, vaan tekoälyllä toimiva kollegamme, joka oppii jatkuvasti. Viljolle on opetettu usein kysyttyjä kysymyksiä, mutta kaikkea Viljo ei vielä ymmärrä. Tarkempaa yrityskohtaista tukea varten sinua palvelevat tuttuun tapaan sovellustuen asiantuntijat osoitteessa sovellustuki@visma.com ja puhelimessa +358 2 480 90440.

 

Auta Viljoa oppimaan

Opetamme Viljoa säännöllisesti ja haluamme kehittää palvelua jatkuvasti. Voit lähettää palautetta osoitteeseen saija.vainio@visma.com.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.