Minun alueeni
Apu

ALV-kirjaustavan (brutto/netto) vaihtaminen Fivaldissa

20-12-2022 12:57
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 89 Näytöt

Mikäli halutaan muuttaa yrityspaikassa alv:n käsittelytapaa bruttokäsittelystä nettokäsittelyyn tai toisin päin, suosittelemme, että arvonlisäveron kirjaustapa vaihdetaan hallitusti esimerkiksi jonkun tietyn kuukauden tai tilikauden vaihteessa. Tätä ennen kaikki kirjaukset tulee saattaa ajantasalle, eli kyseisellä päivämäärällä ei saa olla avoimia tilauksia jne. Kaikki avoimet ja kirjaukset tulee siis hoitaa kuntoon ja kun halutulla päiväyksellä on tehty muutos, ei menneeseen saa enää palata vaan kaudet suljetaan.

 

Huom! Kun muutos tehdään, niin silloin sama alv:n kirjaustapa tulee olla kaikissa ohjelman osissa (Yrityksen perustiedot: ALV-määritykset, Ostoreskontra: Ostoreskontran Perustiedot | Tiliöintien perustiedot, Tilaustenkäsittely/Myynninhallinta/Sopimuslaskutus: Myyntireskontran perustiedot | Laskujen tiliöinti).

 

Suosittelemme tilaamaan muutoksen läpiviemiseksi etäkonsultointia, jota voit tilata kätevästi palvelutilauslomakkeemme kautta.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

 

 

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.