Minun alueeni
Apu

AutoInvoice-palvelussa hylkääntyneen laskun uudelleenlähetys

22-11-2022 09:26 (Päivitetty 22-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 82 Näytöt

Mikäli Fivaldista AutoInvoice-palveluun lähetetty lasku on edennyt AutoInvoice-tilille asti, mutta hylkääntynyt siellä, on lasku mahdollista lähettää tililtä uudelleen tämän ohjeen mukaisesti. Lähetetyt laskut löytyvät siis AutoInvoice-tilin Laskut-välilehdeltä Lähetetyt-kohdasta, ja sieltä löyty laskukohtaisesti uudelleenlähetystoiminto. AutoInvoice-tilillä hylkääntyneestä laskusta tulee viesti siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on määritelty AutoInvoice-tilin asetuksiin tämän ohjeistuksen mukaisesti.

 

Jos AutoInvoice-palveluun lähetetty lasku ei jostain syystä lähde Fivaldista eteenpäin, eli lähetys on epäonnistunut jo Fivaldin Lähetysjonossa, niin tällöin verkkolaskun uudelleenlähetys ei valitettavasti ole enää mahdollista. Tällöin lasku tulee hyvittää ja tehdä uusi lasku ja lähetys, mikäli se halutaan lähettää uudelleen AutoInvoice-palvelun kautta.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.