Minun alueeni
Apu

AutoInvoice-palveluun saapunut lasku ei siirry tililtä Fivaldiin

22-11-2022 12:45 (Päivitetty 20-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 114 Näytöt

Jos toimittajan lähettämä lasku on saapunut AutoInvoice-palveluun, mutta lasku ei tule Fivaldin kierrätykseen, voi syitä olla useita. Alta löytyy listattuna tyypillisimmät syyt kyseiselle tilanteelle:

 

 1. Laskujen vastaanotto AutoInvoice-tililtä Fivaldiin on estetty
  Tarkista, että Fivaldi webin AutoInvoice-palvelu-sovelluksen Yrityksen tilitiedot -välilehdellä ei ole ruksia kohdassa "Estä laskujen vastaanotto Fivaldiin".

 2. Fivaldissa olevat UUID ja API-avain eivät täsmää AutoInvoice-tilin tietoihin
  Tarkista, että Fivaldi webin AutoInvoice-palvelu-sovelluksessa on Yrityksen tilitiedot -välilehdellä syötetty oikeat tiedot tämän ohjeistuksen mukaisesti.

 3. Laskujen vastaanottopalvelu on otettu käyttöön suoraan AutoInvoice-tilillä, eikä Fivaldin AutoInvoice-palvelu-sovelluksen rekisteröintityökalun kautta.
  Tällaisessa tilanteessa Fivaldille pitää kertoa, että kyseinen palvelu on tilillä aktivoitu. Tämä tehdään Fivaldi webin AutoInvoice-palvelu-sovelluksen Yrityksen tilitiedot -välilehdellä "Hae palvelutiedot" -painikkeella. Laskujen nouto alkaa pyöriä tästä noin tunnin sisällä.

 4. Laskuaineisto on Finvoice-standardin vastaista
  Maventa tukee tämän listan mukaisia verkkolaskuformaatteja, ja muuntaa laskut automaattisesti formaatista toiseen. Fivaldi puolestaan tukee Finvoice-standardin mukaista aineistoa, joten jos AutoInvoice-tililtä noudettava laskuaineisto ei ole jostain syystä Finvoice-standardin mukainen, ei lasku siirry AutoInvoice-tililtä Fivaldiin. Mikäli laskun lähettäjä on siis lähettänyt joko standardin vastaisen Finvoice-laskun (tai jossain muussa kuin Finvoice-formaatissa olevan aineiston, josta siirtyy Fivaldin noutamaan Maventan konvertoimaan Finvoice-aineistoon standardin vastainen arvo) ei aineisto siirry Fivaldiin. Fivaldiin ei ole siis mahdollista tuoda Finvoice-standardin vastaista aineistoa.

 

Mikäli lasku ei ole saapunut lainkaan AutoInvoice-tilille, voi asian ottaa selvitykseen tämän ohjeistuksen mukaisesti.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.