Minun alueeni
Apu

AutoInvoice-tilin sulkeminen

24-11-2022 08:26 (Päivitetty 24-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 465 Näytöt

AutoInvoice-palvelun lopettaminen tapahtuu irtisanomalla kyseinen Autoinvoice-tili. Autoinvoice-tilin pääkäyttäjän, joka hallinnoi myös Fivaldin yrityspaikkaa johon tili on linkitetty, tulee lähettää Visma sovellustukeen (sovellustuki(at)visma.com) kirjallinen irtisanomisilmoitus sähköpostitse. Sähköposti tulee saapua samasta sähköpostiosoitteesta, kuin mikä pääkäyttäjälle on määritelty tilin asetuksissa.

 

Irtisanomispyyntö tulee lähettää sinä päivänä, kun palvelu halutaan sulkea. Kuittaamme sinulle, kun tili on suljettu. Tilanteissa, joissa tilin haluttu sulkemishetki osuu viikonlopulle tai arkipyhäpäivälle, tulee asiakkaan päättää, tehdäänkö irtisanominen edeltävänä arkipäivänä vai seuraavana.

 

Ennen tilin irtisanomista tulee varmistaa, ettei tiliä ole tarkoitus jatkossa käyttää toisessa ohjelmistossa tai Fivaldin yritysympäristössä. Mikäli tilanne on tämä, ei tiliä irtisanota, vaan tili voidaan määrittää uuden pääkäyttäjän haltuunotettavaksi tässä postauksessa ohjeistetulla tavalla.

 

Irtisanomisilmoituksen sisältö

Kirjaa asiasi selkeästi sähköpostiviestin otsikoksi, esimerkiksi AutoInvoice irtisanominen, ja lisäksi yrityksen nimi ja y-tunnus. Lisäksi varsinaisessa viestiosuudessa tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

  1. Yritys halutaan irtisanoa AutoInvoice-palvelusta ja Maventasta
  2. Varmistus, ettei tiliä ole tarkoitus jatkossa enää käyttää esim. toisessa ohjelmistossa 
  3. Irtisanottavan tilin yrityksen nimi ja y-tunnus
  4. Kyseisen yrityksen yritystunnus Fivaldissa

 

Huomioithan, että tilin sulkeminen ei lakkauta pelkästään verkkolaskutusta, vaan samalla loppuu myös mahdollisuus lähettää tulosteita massatulostuspalveluun. Mikäli siis haluat esimerkiksi lopettaa vain laskujen vastaanoton Maventan kautta, voit sulkea kyseisen palvelun tämän ohjeen mukaisesti.

 

Mikäli irtisanottavalla yhtiöllä on Autoinvoice-palvelussa voimassaoleva laskuttajailmoitus, tulee edellämainittujen lisäksi laskuttajailmoituksesta olla tehtynä CHANGE tai DELETE-sanomat onnistuneesti. Tämä tarkoittaa, että on laskuttajailmoituksen lähetyksen jälkeen odotettu vähintään neljä pankkipäivää ja tarkistettu sen jälkeen tililtä, että hylkäyksiä ei ole tullut. Vasta kun uusi laskuttajailmoitus on päivittynyt / päätetty, voidaan tili irtisanoa.

 

Toimenpiteet irtisanomisen jälkeen

Mikäli tilillä on ollut käytössä Autoinvoicen skannitili, välittää skannauspalvelu vielä 60 päivän ajan irtisanomisesta skannatut laskut sekä ei-laskumateriaalin palautussähköpostiin, joka on määritelty AutoInvoice-tilin Skannitili-asetuksissa. 

 

Mikäli yritys haluaakin jatkossa palata AutoInvoice-palvelun pariin, tulee hänen luoda uusi AutoInvoice-tili. Tämä ei kuitenkaan onnistu Fivaldissa samasta yrityspaikasta, jossa on ollut kytkös suljettuun tiliin, ellei yhteyttä vanhalle suljetulle tilille poisteta ensin. Tämä tehdään tässä ohjeistuksessa kuvatulla tavalla.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.