Minun alueeni
Apu

Ay-maksulappujen tulostaminen

23-11-2022 12:33 (Päivitetty 28-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 293 Näytöt

Tarkista tilastoryhmän määritykset

Tarkista, että Palkkalajit-rekisterin Tilastoryhmät-välilehdellä on "Ammattiliittojen jäsenmaksut"-tilastoryhmän tiedoissa valittu "Valitse palkkalajit"-painikkeen taakse ay-maksujen palkkalaji. “Ilmoitus jonka kentät näytetään alla”-kohdan kenttätiedoksi tulee määrittää oikea jakso, esimerkiksi kuukausi.

 

ScreenHunter 6599.jpg
Mikäli summa muodostuu virheellisesti (esim. miinusmääräisenä, vaikka pitäisi olla maksettavaa), tulee tarkistaa, että valinta on vain vain tämän yhden tilastoryhmärivin kohdassa määriteltynä. Tiedon voi tarkistaa tarvittaessa Ilmoitusten määritykset-raportista ja rajaamalla ay-ilmoituksen tiedoilla, josta mahdollinen tuplalinkitys käy ilmi. Tyhjennä tarvittaessa virheellinen linkitys sellaiselta tilastoryhmäriviltä, johon se ei kuulu:
 

Screenshot_7.jpg


Määritä ammattiliiton tiedot

Palkansaajat-rekisterin ylävalikosta Palkanlaskennan henkilöt | Perustiedot löytyvällä Ammattiliitot-välilehdellä määritellään liiton tiedot. Alla olevassa kuvassa on rajattu punaisella ne kentät, jotka ovat pakollisia raportin tulostumista varten:

 

ScreenHunter 6601.jpg

 

Yritystunnus-kenttään voi halutessaan syöttää yrityksen tunnuksen, jos liitto on perustettu Yritysrekisteriin (vapaaehtoinen tieto). Lisää myös tunnukset, jos haluat että tieto tulee eriteltynä Jäsenmaksutilitys-raporttiin.

Määrittele palkansaajalle liitto ja viitteet

Palkansaajalla pitää olla voimassaoleva työsuhde, johon on määritelty ammattiliiton osasto. Jos työsuhde ei ole voimassa palkanmaksupäivänä, ei tieto nouse maksulapulle. Voit tarvittaessa muokata työsuhteen loppupäivää maksupäivän jälkeiseksi päiväksi, jolloin tieto nousee ay-maksulapulle.

 

"Ay-viite"-painikkeen takana tulee olla viitenumero.Viitenumerot tulee tallentaa henkilöiden taakse palkkakausittain, vaikka kyseessä olisi yrityskohtainen viite. Ilman palkkakausikohtaista viitettä raportti ei tulostu.

 

ScreenHunter 6606.jpg

 

Luettelossa näkyy vain avoimet palkkakaudet, joten jos jokin palkkakausi ei näy listalla, käy avaamassa palkkakausi Palkanlaskennan perustiedoissa. Tämän jälkeen tiedot pitäisi nousta Ay-maksulaput-raporttiin. Jos jäsenmaksutilitys tulostuu tyhjänä, tarkista että ay-maksun palkkalajilla on valinta kohdassa "Henkilön ay-maksu".

 

Ay-maksulaput löytyvät Fivaldi Webin Palkat-valikon Tilitykset-raporteista. Tässä käyttövinkissä on kerrottu, miten Ay-jäsenmaksuaineisto muodostetaan ja lähetetään TYVI-aineistona eteenpäin,

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.