Minun alueeni
Apu

Käyttäjämäärän ylittyminen käyttäjätunnusta käyttöoikeusryhmään lisättäessä

25-11-2022 14:01 (Päivitetty 25-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 53 Näytöt

Käyttäjää Palvelunhallinnassa käyttäjäryhmään lisättäessä ohjelma voi antaa ilmoituksen: ”Käyttäjämäärät ylittyivät seuraavissa sovelluksissa / raporteissa”. Ilmoituksen tiimoilta tulee tarkistaa, kenellä käyttäjistä on oikeus mihinkin ohjelmanosaan.  

Käyttäjämäärien tarkistaminen

Sovelluskohtaiset käyttäjämäärät voi tarkistaa Palvelunhallinnasta. Klikkaa Palvelunhallinnan vasemmanpuoleisesta ikkunasta löytyvää kohtaa Palvelun tiedot | Yleiset asetukset:

 

ScreenHunter 6633.jpg

 

Sovellusikkunan keskivaiheilta Käyttäjämäärä-otsikon alta löytyvästä Sovellustyyppi-valikosta valitaan ensin haluttu sovellustyyppi (Sovellukset, Rekisterit, Apuohjelmat, Web-sovellukset, Raportit). Sen jälkeen Sovellukset-ikkunaan avautuu lista, josta tuplaklikataan sen osion nimeä, jonka käyttäjiä halutaan tarkastella:

 

ScreenHunter 6635.jpg

 Tuplaklikkauksen jälkeen avautuu "Sovelluksen käyttäjät"-ikkuna, jossa näkyy ne käyttäjät/käyttäoikeusryhmät, joilla on oikeudet kyseiseen osioon. 

  • Oikeudet käyttäjille -otsikon alla näkyvät kaikki käyttäjätunnukset, joille on annettu suoria oikeuksia kyseiseen osioon. Tunnuksen vieressä näkyy yritysnumeroväli, jota annetut oikeudet koskevat. 

    ScreenHunter 6636.jpg

  • Oikeudet käyttöoikeusryhmille -otsikon alla näkyvät kaikki käyttäjäryhmät, joilla on oikeuksia kyseiseen osioon. Oikeudet koskevat kaikkia käyttäjäryhmässa mukana olevia käyttäjätunnuksia.
  • ScreenHunter 6637.jpg
  • Oikeudet ulkopuolisten käyttöoikeusryhmille -otsikon alla näkyvät jonkin toisen Fivaldi-ympäristön ulkopuoliset käyttäjäryhmät, joihin on liitetty käyttäjäksi yksi tai useampi tämän ympäristön käyttäjätunnuksista, ja ryhmässä on annettu oikeuksia kyseiseen osioon. Oikeudet koskevat kaikkia niitä käyttäjätunnuksia, jotka on kytketty kyseiseen ulkopuoliseen käyttäjäryhmään. Vieressä näkyy edelläolevien tavoin yritysnumeroväli, jota annetut oikeudet koskevat.

 

Käyttäjämääriä tarkastellessa on huomioitava, että käyttäjäryhmissä olevien käyttäjien määrä tulee kyseisen käyttäjäryhmän tiedoista. Lisäksi on hyvä tietää, että näkymässä näkyvä yritysnumeroväli ei tarkoita sitä, että kyseisellä käyttäjällä / käyttäjäryhmällä olisi oikeus jokaiseen yritysvälin yritykseen, vaan yrityksiin kyseisen yritysvälin sisällä.

 

Tarkista, ettei käyttäjille tai käyttäjäryhmille ole annettu oikeuksia, jotka eivät kuulu yksittäisillä käyttäjillä tai ryhmän käyttäjillä olla. Imoitus "Käyttäjämäärät ylittyivät seuraavissa sovelluksissa / raporteissa" tarkoittaa, että sopimuksen enimmäiskäyttäjämäärät voivat olla ovellusten tai raporttien osalta täynnä, eikä uusia käyttäjiä voi siksi enää kyseiseen osioon määritellä. Ota yhteys myyntiin, jos käyttöoikeuksien määriä on tarve kasvattaa. Muussa tapauksessa poista ylimääräiset oikeudet ja yritä käyttäjän lisäystä  tallennuksen jälkeen uudelleen.

 

Huom! Turhien käyttöoikeuksien poisto tulee tehdä jokaisesta yrityksestä, johon käyttäjällä tai käyttöoikeusryhmällä on oikeuksia. Tämän saa tehtyä massana karsimalla oikeudet ensin yhden yhtiön osalta, ja kopioimalla tehdyt muutokset kerralla kaikkiin muihin yhtiöihin.

 

Käyttäjäryhmien tarkastelu

Menemällä Palvelunhallinnan vasemmanpuoleisesta ikkunasta Käyttäjät-listan alta löytyvän käyttäjätunnuksen kohdalle näet oikeassa yläkulmassa kaikki käyttöoikeusryhmät, joissa kyseinen tunnus on mukana. Jos kyseessä on ulkopuolisen ympäristön käyttäjäryhmä, on ryhmän nimen perässä silloin *-merkki:

 

ScreenHunter 6641.jpg

 

 

Menemällä Palvelunhallinnan vasemmanpuoleisesta ikkunasta Käyttäjäryhmät-listan alta löytyvän käyttäjäryhmän kohdalle näet oikeassa yläkulmassa kaikki käyttäjätunnukset, jotka on kytketty kyseiseen ryhmään. Yksi tunnus varaa aina yhden oikeuden, eli sillä ei ole merkitystä kuinka monen eri käyttäjäryhmän kautta oikeudet saadaan:

 

ScreenHunter 6639.jpg

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.