Minun alueeni
Apu

Lähtötilanteen ennakkojen ja saatavien kirjaaminen

01-12-2022 07:55
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 217 Näytöt

Ennakot ja saatavat syötetään aina edelliselle kuukaudelle. Eli mikäli Vuokrareskontran käyttö Fivaldissa alkaa esimerkiksi 1.1.2023, lähtötilanteen tiedot syötetään joulukuulle (31.12.2022). Vuokrareskontran tositelajit pitää laittaa voimaan kirjanpidossa vasta siitä lähtien, kun Vuokrareskontra otetaan käyttöön, eli tässä esimerkissä 01/2023 alkaen. Muutoin ennakot ja saatavat näkyvät kahteen kertaan kirjanpidossa.

 

Siirtyville saataville luodaan oma “Siirtyvät saatavat” -maksulaji. Maksulajin alkukuukaudeksi laitetaan tässä esimerkissä joulukuu 2022 ja voimassaolokuukaudeksi vain joulukuu. Hinnaksi annetaan 1,00 euroa, kertoimeksi 1 ja maksulajille annetaan myös määrän perusteeksi "Annettava määrä".

 

Kun maksulaji on määritelty, käydään lisäämässä ko. maksulaji sidokselle ja annetaan Määrä-kenttään saatavan määrä. Maksulajille on hyvä laittaa päättymispäivämäärä, jotta tavoitteet eivät mene toistamiseen reskontraan. Kun tämä on tehty, ajetaan tavoitteet sidoksille, joilla saatavaa on.

 

Siirtynyt ennakko voidaan syöttää tavallisena käsin syötettynä viitemaksuna Vuokrareskontrassa Syötä maksu -toiminnolla. Halutessasi voit perustaa myös oman maksutyypin siirtyvälle ennakolle (esim. lähtötilanteen ennakko). Maksutyypit perustetaan Yhtiön ohjaustiedot -rekisterissä "Ohjaustiedot II"-välilehdellä.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.