Minun alueeni
Apu

Mikä on AutoInvoice-palvelu?

22-11-2022 08:57 (Päivitetty 23-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 146 Näytöt

Visma.net AutoInvoice on verkkolaskupalvelu, joka voidaan avata suoraan Visma Fivaldi -ohjelmiston AutoInvoice–palvelu-web-sovelluksen kautta. AutoInvoice-palvelun operaattorina toimii Visman omistama verkkolaskuoperaattori Maventa.

 

Monta hyvää syytä siirtyä AutoInvoice-verkkolaskutukseen:

 

ScreenHunter 6544.jpg

 

Eikä tässä vielä kaikki...

 

  • Kun lähetät laskusi AutoInvoicen kautta, voit lähettää laskun mukana myös liitteitä
  • Voit lähettää kaikki laskusi AutoInvoice-palveluun, vaikka vastaanottaja ei ottaisi vastaan verkkolaskuja
  • Myös palkkalaskelmat ja erilaiset kirjeet kulkevat kätevästi sähköisesti AutoInvoicen massatulostuspalvelun kautta.

 

Käyttöönotto

 

AutoInvoice -palvelun käyttöönotosta löydät ohjeistuksen tästä käyttövinkistä. Visma Communitysta löytyy myös useita erilaisia aiheeseen liittyviä täsmäohjeita esimerkiksi hakusanalla AutoInvoice.

 

Laskujen lähettäminen

 

Verkkolaskujen lähettäminen Visma Fivaldi -ohjelmistosta toimii AutoInvoice-palvelua käytettäessä muutoin samalla tavalla kuin Fivaldin Pankkiyhteyden kautta, mutta AutoInvoice-palvelua käytettäessä laskut kulkevat Fivaldin Lähetysjono-sovelluksen kautta. Laskujen välitystapana Fivaldissa käytetään välitystapaa, jonka tyyppi on AutoInvoice. Verkkolaskutiedoston mukana kulkee myös laskun alkuperäinen Fivaldissa muodostettu kuva sekä muut laskuun liittyvät liitteet (poikkeuksena Fivaldin Tavoitteiden ajo -sovelluksesta lähetetyt verkkolaskut).

 

Jos laskun lähettäjällä ei ole tiedossa vastaanottajan verkkolaskutietoja, voi laskun silti lähettää AutoInvoice-palveluun. Palvelu tarkistaa laskulla olevan y-tunnuksen perusteella, onko vastaanottajalla mahdollisuus vastaanottaa verkkolaskuja, ja lähettää laskun mahdollisuuksien mukaan eteenpäin verkkolaskuna. Jos laskun vastaanottaja ei voi ottaa vastaan verkkolaskuja, voi laskut myös siinä tapauksessa lähettää AutoInvoice-palveluun, sillä verkkolaskutietojen puuttuessa palvelu tulostaa laskun paperille ja postittaa sen vastaanottajalle, mikäli tulostuspalvelu on laskun lähettäjäyrityksen AutoInvoice-tilillä aktivoitu. Maventan reitityslogiikasta on enemmän tietoa tässä linkissä.

 

AutoInvoice-palvelussa on myös verkkolaskutuksen ja tulostuspalvelun välissä mahdollisuus lähettää laskut vastaanottajalle sähköpostilla, mikäli tämä lähetystapa on AutoInvoice-tilillä aktivoitu. 

 

Myös muita asiakkaille lähetettäviä tulosteita, kuten esimerkiksi palkkalaskelmia ja kirjeitä, voi lähettää AutoInvoice-palvelun tulostettavaksi ja postitettavaksi. Tätä tulostuspalvelua käytettäessä dokumentit eivät mene AutoInvoice-verkkolaskupalveluun vaan ns. massatulostuspalveluun. Näiden palveluiden eroista löydät tarkempaa lisätietoa tästä postauksesta. Massatulostuspalveluun lähetetyt aineistot eivät näy AutoInvoice-tilillä.

 

Laskujen vastaanottaminen

 

AutoInvoice-palvelun kautta saadaan myös vastaanotettua sekä verkkolaskut että skannatut laskut Visma Fivaldi -ohjelmistoon. Verkkolaskun mukana voidaan ottaa vastaan myös toimittajan lähettämän laskun alkuperäinen kuva. Jos toimittaja ei pysty lähettämään verkkolaskuja, muodostaa skannauspalvelu verkkolaskun toimittajan lähettämästä laskusta skannaamalla laskun kuvan ja poimimalla laskun tiedot. Skannauspalvelun tilaamalla voi siten ottaa vastaan käytännössä kaikki laskut sähköisenä Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalvelun kautta.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.