Minun alueeni
Apu

Olemassa olevan AutoInvoice-tilin ottaminen käyttöön Fivaldissa

22-11-2022 12:38 (Päivitetty 23-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 183 Näytöt

Jos AutoInvoice-palvelun tietokannasta löytyy yrityksen y-tunnuksella aktiivinen tili, ei uuden tilin avaaminen Fivaldissa onnistu, vaan rekisteröintiä tehtäessä käyttäjä saa virhepalautteen: "ERROR: REGISTRATION FAILED, BID ALREADY TAKEN". Tällöin olemassa olevan tilin tiedot tulee kytkeä Fivaldiin käsin. Kuvatun kaltainen tilanne voi tulla vastaan esimerkiksi tilitoimistolla silloin, kun asiakasyrityksen tiliä on aiemmin hallinnoitu toisessa ohjelmistossa heidän aiemman tilitoimistonsa toimesta. Kun yritys vaihtaa tilitoimistoa Fivaldi-tilitoimistoon, pitäisi tili saada siirrettyä uuden tilitoimiston hallintaan.

 

Jotta tilin kytkemiseen vaaditut tiedot (käyttäjän API-avain ja yrityskohtainen UUID) saadaan syötettyä Fivaldiin, täytyy tili ensin ottaa uuden pääkäyttäjän hallintaan. Ohje tilin siirtämiseksi uuden Fivaldi-pääkäyttäjän hallintaan löytyy tästä postauksesta.

 

Kun AutoInvoice-tilille on saatu siirron tiimoilta lisättyä uusi pääkäyttäjätieto ja tällä on pääsy AutoInvoice-palvelussa kyseiselle tilille, voidaan edetä tilin kytkemisessä Fivaldiin alla olevan ohjeen mukaisesti:

AutoInvoice-tilin kytkeminen Fivaldiin

Tarkista ensin yrityksen UUID sekä Fivaldiin kytkettävä API-avain kyseisen yrityksen AutoInvoice-tilin Asetuksissa kohdassa Yrityksen asetukset | Yrityksen tiedot:

 

ScreenHunter 6563.jpg

 

 

Tili kytketään em. tiedoin Fivaldiin WEBin ylävalikosta Myynti/Ostot löytyvässä "AutoInvoice-palvelu"-websovelluksessa:

 

ScreenHunter 6566.jpg

 

Tilin pääkäyttäjän API-avain sekä yrityskohtainen UUID syötetään Fivaldin AutoInvoice-palvelun Yrityksen tilitiedot -toiminnossa. Lopuksi painetaan Päivitä:

 

ScreenHunter 6567.jpg

 

Tarkista ennen tietojen päivitystä, haluatko estää laskujen vastaanoton Fivaldiin. Tämä on tarpeen esimerkiksi, jos laskujen halutaan saapuvan johonkin toiseen ohjelmistoon kuin Fivaldiin, ja Fivaldista vain lähetetään laskuja.  

 

Huomioi, että tällaisessa tilanteessa Fivaldi ei luo välitystapaa automaattisesti, vaan se tulee luoda käsin tämän ohjeistuksen mukaisesti.

 

Jos kyseisen yrityksen AutoInvoice-tili on ollut kytkettynä aikaisemmin toiseen Fivaldi-yritykseen, tässä annettujen tietojen päivittämisen jälkeen tilin kytkös edelliselle Fivaldi-yrityspaikalle puretaan ja muodostetaan uuteen Fivaldi-yritykseen. Käyttäjä saa toimenpiteestä ilmoituksen. Tällaisessa tapauksessa tulee vielä varmistaa kytköksen luomisen jälkeen, onko "Estä laskujen vastaanotto Fivaldiin"-täppä päällä. Mikäli asetus on täpättynä ja laskuja halutaan alkaa vastaanottaa, tulee täppä ottaa pois ja painaa "Päivitä".

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.