Minun alueeni
Apu

Ostolaskun maksutyypin muuttaminen

22-11-2022 13:04 (Päivitetty 22-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 49 Näytöt

Jos ostolaskulle tallentuu virheellisesti maksutyypiksi esimerkiksi valuuttamaksu, ei lasku nouse SEPA-maksuaineistoon. Maksutyypin pystyy vaihtamaan seuraavasti:

 

Mikäli laskusta ei ole ehditty muodostaa maksuaineistoa, hae lasku näkyviin Ostoreskontran Laskujen syöttö -välilehdellä. Muuta Maksatustapa-kohdassa laskulle oikea maksutyyppi ja tallenna lasku. Huom. Laskujen kaudet tulee olla auki, jotta tietoja voidaan muuttaa.

 

Screenshot_9.jpg

 

Mikäli kyseinen ostolasku on jo ehditty viemään maksuaineistolle, mutta sitä ei ole lähetetty pankkiin, tulee maksuaineisto poistaa ennenkuin laskun maksutyyppi voidaan muuttaa. Käy ensin poistamassa aineisto Ostoreskontran Maksatuksessa (Ostoreskontra | ylävalikosta Ostoreskontra | Maksatus). Maksatuksen Erät-välilehdellä on rajausvaihtoehto "Maksutyyppi", jonka avulla löydät virheellisen valuuttamaksun. Poista aineisto klikkaamalla sitä hiiren oikealla ja valitsemalla "Poista erä". Tämän jälkeen voit muuttaa laskun maksutyypin oikeaksi Laskujen syöttö -välilehdellä.

 

Screenshot_7.jpg

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.