Minun alueeni
Apu

Palkanlaskennan maksuaineiston lähettäminen uudelleen

07-12-2022 14:09 (Päivitetty 07-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 45 Näytöt

Palkkoja ei ole merkitty maksetuksi

 Palkoista voi muodostaa uuden maksuaineiston, mikäli palkkakautta ei ole merkitty maksetuksi.

 

  • Poista hylätty maksuaineisto pankkiyhteydestä menemällä pankkiyhteyden siirtohistoriaan, etsi hylätty aineisto ja klikkaa sen päällä hiiren oikeaa painiketta. Valitse "Poista hylätty lähtevä aineisto, mahdollistaa erän luonnin uudestaan".
  • Tämän jälkeen voit muodostaa palkanlaskennassa maksuaineiston palkkakaudesta uudestaan. Huomioi kuitenkin korjata aluksi hylkäyksen mahdollisesti aiheuttanut syy.

Palkat on merkitty maksetuksi

Palkanmaksuaineistoa ei saa muodostettua uudestaan kun palkka on merkitty maksetuksi. Maksetuksi merkintä on peruuttamaton. Kun palkkalaskelma on merkitty maksetuksi, sille pystyy lisäämään vain Määrä-otsikon alla olevia palkkalajeja. Muita muutoksia ei voi tehdä.

 

Vaihtoehdot ovat seuraavat:

  1. Maksu tehdään ostoreskontran kautta kassamaksuna. Apuna maksuissa voi käyttää Maksuluettelo-raporttia.
  2. Palkkalaskelmat hyvitetään ja tehdään uudet palkkalaskelmat tämän ohjeen avulla.
  3. Tehdään uusi palkkakausi jolla maksetaan oikeat summat. Maksamisen jälkeen tapahtumat ja kausi poistetaan. Palkkalaskelmat voidaan tehdä esim. tyhjinä, eli niille syötetään vain maksettavat nettosummat.

 

Jos palkat on merkitty maksetuksi ja "Vie kirjanpitoon"-valintaa ei ole ollut, ei palkkoja saa vietyä kirjanpitoon takautuvasti. Tällaisessa tapauksessa voi tulostaa Kirjanpitoyhteenveto-raportin ja kirjata tiedot manuaalisesti kirjanpitoon esim. pk-vientinä.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.