Minun alueeni
Apu

Palkanlaskennan varoitusrajat

07-12-2022 12:59
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 25 Näytöt

Varoitusrajat määritellään Palkanlaskennan perustiedoissa valitsemalla ylävalikosta Palkanlaskennan perustiedot | Varoitusrajat. Varoitusrajalle määritetään "Kauden tyyppi", "Määrä", "Hinta", ja "Summa"-kenttiin arvot sekä valitaan varoitusrajan perusteeksi  esim. valittuihin palkkalajeihin palkkalaji.

 

Kauden tyyppi voi olla esim. palkkakausi, jolloin ohjelma tarkistaa, että arvo ei ylity palkkakauden aikana. Jos kauden tyyppi on palkkavuosi, ohjelma katsoo rajat palkkavuoden osalta. Kun varoitusraja on tehty ja nimetty, tallennetaan ja valitaan se palkansaajan taakse Palkansaajat -rekisterissä Henkilön palkkalajit -välilehdellä "Henkilön varoitusrajat" -kohdassa.

 

Mikäli raja ylittyy, ohjelma muuttaa Palkanlaskenta-sovelluksessa palkkalaskelman virheelliseksi ja punaisen i-painikkeen takaa voidaan katsoa lisätietona, miten raja ylittyy. Varoitus ei estä palkkalaskelman tekemistä, eli varoituksen voi kuitata ja jatkaa palkanlaskentaa ylittyneilläkin tiedolla, mikäli varoitusrajan ilmoitusta ei haluta huomioida.

 

Esimerkki:

Tässä esimerkissä on määritellään palkkalaji 3000 Kilometrikorvaus varoitusrajoihin:

1649063184225.png

 

Kyseinen varoitusraja määritellään henkilön taakse Palkansaajat-sovelluksessa Henkilön palkkalajit-välilehdellä:

1649063241923.png

Kun raja ylittyy, palkkalaskelma muuttuu punaiseksi ja i-painikkeen takaa nähdään, miten raja ylittyy:

1649063507762.png

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.