Minun alueeni
Apu

Palkansaajien alkuvuoden tietojen syöttäminen ohjelman vaihtuessa

28-11-2022 10:11
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 98 Näytöt

Kun siirrytään toisesta järjestelmästä kesken vuoden kirjaamaan palkkoja Fivaldiin, alkuvuoden voi avata yhtenä palkkakautena ja viedä palkkatapahtumat henkilöittäin tuohon palkkakauteen tai lomalaskennan vuoksi tiedot voidaan syöttää kahdelle palkkakaudelle. Jos Fivaldi otetaan käyttöön esimerkiksi kesäkuussa 2019, perustettaisiin tässä tapauksessa yksi palkkakausi ajalle tammikuu-maaliskuu ja toinen palkkakausi ajalle huhtikuu-toukokuu. Kyseisille palkkakausille tulee valita optio Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin, jolla estetään näiden palkkakausien ilmoittaminen automaattiajossa Fivaldista Tulorekisteriin. 

 

Mikäli alkuvuoden tapahtumat halutaan syöttää kahdelle kaudelle lomalaskennan vuoksi, syötetään tammi-maaliskuun -palkkakaudelle kyseisten ajanjaksojen ansiot henkilöittäin. Tämän jälkeen Palkansaajat-rekisterissä Kertymät-välilehdellä käydään määrittelemässä lomapäiväkertymälle edellisenä vuonna kertyneet (pitämättömät) lomapäivät ja merkitään Syötetty (lukittu) -valinta aktiiviseksi. Tämän jälkeen uuden lomavuoden palkkakaudelle huhtikuu-toukokuu syötetään näiden kuukausien ansiot. Sen jälkeen korjataan henkilökortin lomapäiväkertymä vastaavasti (esim. 4 tai 5 riippuen kertyykö henkilölle 2 vai 2,5 lomapäivää kuukaudessa) ja merkitään Syötetty (lukittu) -valinta aktiiviseksi.

 

Jos sivukulujen laskenta eroaa vanhassa palkkaohjelmassa kirjattuihin tietoihin, voidaan tiedot korjata suoraan palkkalaskelmalle kirjoittamalla oikea vähennyksen arvo kyseiselle riville (esim. ennakonpidätys). Valitse tällöin palkkariville Syöttö-valinta aktiiviseksi.

 

Kun tiedot on kirjattu ja tarkastettu oikeellisiksi, merkitään vanhat palkkatapahtumat maksetuiksi. Mikäli vanhoja tapahtumia ei haluta siirtää kirjanpitoon, otetaan optio Vie kirjanpitoon pois päältä Maksetuksi merkintä -ikkunassa. 

 

Verokorttitiedot tallennetaan henkilön taakse Palkansaajat -rekisterissä. Verokortti laitetaan voimaan siitä kaudesta lähtien kun ensimmäisiä palkkoja aletaan laskea Fivaldilla. Verokortin kertymätiedot syötetään Tallenna alkuarvot -painikkeella. Alkuarvoihin tallennetaan verokortille kertynyt rahapalkka ja ennakonpidätyksen määrä. Veropäivät tulee antaa, vaikka niitä ei B-verokortilla käytetä. Veropäiviksi voidaan tallentaa esimerkiksi arvo 0.

 

Tässä esimerkkitapauksessa lähdettäisiin syöttämään, maksamaan ja ilmoittamaan palkkatapahtumat Tulorekisteriin normaalisti aidoilla palkkakausitiedoilla kesäkuusta alkaen.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.