Minun alueeni
Apu

Palkkakauden työpäivät tai -tunnit näkyviin palkkalaskelmalle

01-12-2022 13:12 (Päivitetty 01-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 184 Näytöt

Määrät-palkkalajiluokan alla olevia palkkalajeja voi käyttää mm. työtuntien tai työpäivien seurantaan lisäämällä ne palkkalaskelmille. Määrä-palkkalajin voi myös lisätä maksetuksi merkitylle palkkalaskelmalle. 

 

Tarkista, että useammalla palkkalajilla (esim. tuntipalkka ja palkkakauden työpäivät/työtunnit)  ei ole palkkalajin Lisämääritykset-ikkunassa valintaa "Määrä (työtynnit/työpäivät): Korvaa palkkakauden tiedot", sillä muuten ohjelma tuplaa työpäivät/työtunnit laskennassa, jolla voi olla vaikutusta esim. lomapäivien kertymissääntöön. Kyseinen valinta saa olla ainoastaan yhdellä käytettävällä palkkalajilla.

 

Mikäli Määrä-palkkalaji halutaan palkkalaskelma-tulosteelle näkyviin, tulee Palkanlaskennan perustiedoissa Tulosteiden ohjaustiedot -välilehdellä valita optio "Nolla-summaiset rivit palkanlaskentaan" aktiiviseksi. Näin kyseinen palkkalaji nousee käytettäessä myös palkkalaskelmalle silloin kun sitä käytetään.

 

Huomioithan, että em. asetus nostaa myös työnantajamaksut palkkalaskelmille. Tämä voidaan estää valitsemalla työnantajamaksujen (esim. sotu-maksu, tapaturmavakuutusmaksu ja ryhmähenkivakuutusmaksun) palkkalajeille Palkkalajit-rekisterissä Lisämääritykset-painikkeesta avautuvassa ikkunassa option "Palkkalajia ei näytetä raportissa". Tällöin kyseinen palkkalaji ei tule palkkalaskelmalle näkyviin.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.