Minun alueeni
Apu

Palkkalaji, josta ei pidätetä sivukuluja

07-12-2022 13:59
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 38 Näytöt

Jos on tarve tehdä sellainen palkkalaji, jossa palkkatapahtumalla tästä palkkalajin summasta ei pidätetä esim. sotu- eikä TyEL-maksuja, vaan ainoastaan ennakonpidätys (esim. viivästyskorkoa myöhästyneelle palkanmaksulle), perusta palkkalaji alla olevan ohjeen mukaisesti ja määrittele sivukulujen palkkalajeille asetukset siten, ettei kyseinen palkkalaji ole prosentin perusteessa mukana.

 

 1. Luo uusi palkkalaji ja anna palkkalajille tiliöinti ja muut tarvittavat tiedot. Tarvittaessa voit myös käyttää olemassaolevaa palkkalajia.
 2. Sivukulun palkkalajilla on valittuna "Prosentin peruste" -kohdassa Palkkalajiluokan jälkeen
  • Siirry esim. TyEL-maksun palkkalajin kohtaan ja valitse Poikkeukset-painike. Lisää kohdan 1 palkkalaji Poikkeukset painikkeen taakse. Silloin kyseisestä palkkalajista ei mene TyEL-maksua.
  • Lisää palkkalaji poikkeuksena  myös muille sellaisille palkkalajeille, joita ei saada pidättää (työttömyysvakuutusmaksulle, sotumaksulle ja muille mahdollisille).
 3. Mikäli sivukulun palkkalalajilla "Prosentin peruste"-kohdassa valittuna"Valitse palkkalajit", tarkista, että tämä palkkalaji ei ole valituissa palkkalajeissa prosentin perusteessa mukana.
 4. Tee vielä testipalkkatapahtuma ja tarkista, että tiedot menivät oikein. Palkkalajin summan ei tulisi olla mukana Peruste -sarakkeessa, josta sivukulu lasketaan sille määritetyn prosentin mukaisesti. 
 5. Kytke palkkalaji Tilastoryhmät-välilehdellä oikeaan tulorekisterin tulolajiin. Tutustu tarvittaessa Tulorekisterin ilmoittamisen osalta tulolajikohtaisten poikkeustilanteiden ohjeeseen

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.