Minun alueeni
Apu

Suoramaksujen lähettämisen aktivointi

22-11-2022 09:10 (Päivitetty 25-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 70 Näytöt

Kun e-laskutuksen lisäksi otetaan käyttöön myös suoramaksut, takaa laskuttaja silloin saman palvelutason myös sellaisille asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössään. Suoramaksujen lähettämisestä sekä Pankkiyhteyden että AutoInvoice-palvelun kautta löytyy ohjeita ohjesivustoltamme.

 

AutoInvoice-rekisteröinnin yhteydessä on mahdollista ottaa käyttöön kuluttajien e-laskupalvelun lisäksi myös suoramaksut. Mikäli rekisteröinnin yhteydessä ei valita suoramaksua, eli laskuttaja tarjoaa ainoastaan e-laskuvaihtoehtoa, niin silloin aineistossa on koodi 00. Mikäli laskuttaja tarjoaa sekä e-laskua että suoramaksua, on aineistossa tällöin koodi 01. Pelkän suoramaksun tarjoaminen ilman e-laskutusta ei ole mahdollista. Vastaavat tiedot liikkuvat myös Pankkiyhteyden kautta lähetetyissä aineistoissa riippuen siitä, onko suoramaksut otettu käyttöön vai ei. Tämä tehdään Laskujen välityksen ylävalikossa Laskujen välitys | Perustiedot Välitystavat-välilehdellä. Valitse "AutoInvoice e-lasku"-välitystapa, minkä jälkeen "E-laskujen tiedot"-painiketta napauttamalla avautuu "E-laskujen tiedot"-ikkuna, jossa suoramaksu voidaan aktivoida täppäämällä "Mahdollista suoramaksu".

 

ScreenHunter 6545.jpg

 

ScreenHunter 6546.jpg

 

Käytössä olevalle e-laskutuksen välitystavalle on mahdollista myös jälkikäteen aktivoida suoramaksut käyttöön. Mikäli pankeissa voimassa olevalla laskuttajailmoituksella ei ole suoramaksu -tietoa, niin tällöin pankkeihin tulee vielä lähettää muutosilmoitukset (CHANGE), jossa tämä tieto on mukana.

 

Mikäli kyseessä on tilanne, että esimerkiksi isännöitsijän vaihtuessa "Mahdollista suoramaksu" -kohta on jäänyt Fivaldissa aktivoimatta, mutta pankeissa olevilla vanhan isännöitsijän toimittimalla laskuttajailmoituksella on tieto suoramaksusta, silloin riittää että Fivaldissa aktivoidaan "Mahdollista suoramaksu"-kohta, Eli silloin ei tarvitse lähettää muutosilmoitusta (CHANGE).

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.