Minun alueeni
Apu

Tilikartan vaihtaminen

22-12-2022 11:40
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 259 Näytöt

Yleisesti ottaen tilikartan vaihtaminen ei ole suositeltavaa jos yritykselle on jo tallennettu kirjauksia. Siinä tapauksessa mikäli tilikartta  halutaan kuitenkin vaihtaa niin on luotava uusi yrityspaikka ja aloitettava alusta uudella yrityspaikalla syöttämällä avaavat taseet/loppusaldot edelliselle/edellisille. Tästä linkistä löytyy ohjeistus, mitä asioita tulee ottaa huomioon kun yrityksen tiedot siirretään uudelle yrityspaikalle.

 

Mikäli kirjauksia ei ole tehty ja tilikartta on kytketty yhteistilikarttaan niin se tulee ensin poistaa kyseisen yhteistilikartta yrityksen tilikartasta kirjautumalla yhteistilikartta yritykseen ja valitsemalla siellä Tilikartta | Perustiedot. Kytkennän poisto tehdään siirtämällä ko. yritys oikean puoleisesta laatikosta vasemman puoleiseen laatikkoon. Tällöin ko. yritys ei ole enää kytketty yhteistilikarttaan. Tarkista vielä ettei ko. yrityksen Tilikarttaan ole jäänyt tilejä.


Siinä tapauksessa, jos yhteistilikartta kytkentää ei ole tehty niin tilikartta voidaan poistaa "Tilipuite" -välilehdeltä löytyvältä "Poista tilipuite" -painikkeella. Tallennuksen jälkeen tilit pitäisivät kadota "Puu" näkymästä. Mutta mikäli tilit siirtyvät Kytkemättömät tilit ryhmän alle niin sieltä ne voidaan poistaa siirtymällä "Tilipuite" -välilehdelle ja painamalla siellä "Tyhjennä tililuettelo" -painiketta. Huom: Tällöin myös aikaisemmin tallennetut seurantakohteet poistuvat.

Tilikartan tyhjennyksen jälkeen yritykselle voidaan hakea uusi tilikartta "Tilipuite" -välilehdellä painamalla "Lähetä tilipuite" -painiketta ja valitsemalla haluttu tilikarttatiedosto. "Lue tilipuite" -painikkeella luetaan yritykselle valittu tilikartta. Ennen "Lue tilipuite" -valintaa laita vielä täpät päälle kohtiin "Lue myös tilit" ja "ylikirjoita tilien nimet".

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.