Minun alueeni
Apu

Tositteen kuittaus Tapahtumareskontrassa ei onnistu

22-12-2022 11:50
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 87 Näytöt

Tapahtuma ja kuittaus on kohdistettu väärin

Voit tarkistaa Tilitapahtumat –välilehdeltä ko. tositteen osalta, löytyykö rivin lopusta T tai K –merkintä:

Tapahtumareskontra1.png

Mikäli T tai K tieto puuttuu, on esim. kuittaus voitu kirjata väärälle tapahtumalle. Voit tarkistaa laskunumeron tuplaklikkaamalla T-tapahtuman tositeriviä, jolloin ohjelma siirtyy ko. tositteelle Tositteiden selailu –välilehdelle. Valitse Muokkaa –painikkeen rivin lopussa olevaa suurennuslasi –painiketta:

 

Tapahtumareskontra2.pngTäältä näkyy alkuperäinen Tapahtumareskontran laskunumero:

 

Tapahtumareskontra3.png

Tarkista Tilitapahtumat –välilehden K-riviltä sen jälkeen vastaava kohta, mikäli K-merkintä löytyy ja tarkista, onko oikea tapahtuma ja kuittaus kohdistettu toisiinsa (sama laskunumero). Mikäli K-merkintää ei ole, voit etsiä laskunumerolla tapahtumat Tositteiden selailu –välilehdeltä vasemmasta alakulmasta löytyvällä Etsi –toiminnolla syöttämällä vastaavan laskunumeron hakuehdoksi:

Tapahtumareskontra4.png

Enter –painikkeella voit siirtyä seuraavaan hakutulokseen.

 

Jos laskun kohdistuksissa on virhe, voit tarvittaessa perua kohdistuksen tämän ohjeen kohdan ” Tapahtuman ja kirjauksen kohdistuksen peruminen” mukaisesti ja tehdä kuittauksen uudelleen.

Tapahtumareskontran kirjaus on tehty osakirjanpidossa


Tapahtumareskontra on tuettu ainoastaan kirjanpidon tositelajeilla. Myynti- ja ostotositelajeissa Tapahtumareskontrakäsittely on vain osittainen, joka aiheuttaa joissain tilanteissa sen, että vain toinen/osa vienneistä tulee näkyviin, eikä kuittaus onnistu.

Reskontra –ikkuna nostaa eri säännöin tapahtumia ruudulle kuin Avoimet tapahtumat –raportti. Toinen hakee tiedot sen perusteella, onko tilillä tapahtumareskontra –asetus päällä ja toinen hakee tiedot sen perusteella, löytyykö kirjaukselta T tai K-tieto.

 

Tapahtumareskontraan syötettyä tapahtumaa ei saa pois ilman, että tekisi kirjanpitoon sellaisia vientejä, jotka muuttavat kirjanpidon saldoja.
Mikäli ei ole ongelma siinä, että kirjanpidon saldot muuttuvat, yksi vaihtoehto korjata tilanne on se, että tekee tapahtumareskontrasta poiston tekemällä vastakirjauksen alkuperäiselle viennille samalle tapahtumareskontra -tilille ja sitten apuvienti tilille, jolla ei ole tapahtumareskontra-asetusta. Molempien tilien on oltava samassa ryhmässä, jotta kirjanpidon osalta tiliryhmän saldo ei muutu. Selitteeksi voisi laittaa esim. "tapahtumareskontraoikaisu". Suosittelemme varmistamaan tilintarkastajalta onko tämä oikaisuvaihtoehto OK ja olemaan huolellinen tositteiden ja kirjausten kohdistusajankohtien kanssa eritoten jos alkuperäinen kirjaus on vanha.

Tapahtumareskontran tukemisesta osakirjanpidoissa on olemassa kehitysehdotus tuotekehitykselle.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.