Minun alueeni
Apu

TyEL-ikärajan ylittävä tai alittava palkansaaja

07-12-2022 12:02
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 47 Näytöt

Mikäli palkansaaja on alle tai yli TyEL:n ikärajojen, hänelle ei valita eläkevakuutusta Palkansaajat-rekisterin Työsuhteet-välilehdellä, mutta muuten palkat lasketaan ja lähetetään normaalisti tulorekisteriin.

 

Fivaldi huomioi palkanlaskennassa automaattisesti ikärajat seuraamalla Palkanlaskennan perustiedot-rekisterissä Sosiaalivakuutus- ym. maksut-välilehdelle annettuja arvoja. Kun täällä välilehdellä TyEL-eläkevakuutusmaksu -kohta on valittuna, näkyy alareunassa mm. ikärajoihin liittyvät määritykset, mikäli yhteisrekisteri on käytössä. Muussa tapauksessa tiedot syötetään käsin. Kohdissa "Raja - Raja2" kerrotaan väli, missä kyseiset prosentit ovat valittuina. TyELin osalta on määritelty / määritellään, että 17-67 ikävuosien välissä on raja-arvot, joiden alaraja on 53 vuotta, ja yläraja on 63 vuotta, minkä välillä maksetaan eri prosentilla. 

Toki myös palkanlaskennan puolella on käyttäjän huomioitava, että henkilön palkkalaskelmat ovat oikein TyELin osalta. Mikäli palkkalaskelmalla ei ole TyELiä, ei Tulorekisteriin ilmoiteta kyseisen palkkalaskelman osalta TyEL-vakuutusta.

 

Mikäli saat Palkkatietoilmoituksen esikatselussa Henkilö -välilehdellä virheen "Vain yksi työeläkevakuutusnumero sallittu", katso ohjeet tästä postauksesta. 

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.