Minun alueeni
Apu

Välitilien käyttö Fivaldissa

27-12-2022 09:24
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 259 Näytöt

Välitilien käyttö auttaa täsmäytystyössä

 

Välitilien käyttö suoritusten käsittelyssä on yksi tapa käsitellä saapuvia ja lähteviä suorituksia osakirjanpitojen tiliöinneissä ja pankkitiliotteen kirjauksissa. Mikäli Fivaldissa on tiliotekirjanpito käytössä, niin välitiliä tulee aina käyttää, välitilikäsittelyn avulla voidaan varmistaa ettei osakirjanpidosta tulevia suorituksia ja maksuja tulla enää tuplakirjaamaan tiliotteen tiliöinnissä ohjelmassa tehtyjen suoritustositekirjausten lisäksi (esim. Myyntireskontran viitesuoritukset, Ostoreskontran maksuaineistot jne). Välitilin merkitys on lisäksi olla apuna kun tiliotetta täsmäytetään Fivaldin osakirjanpitojen maksuihin ja suorituksiin.

 

Koska suoritukset kirjataan jo osakirjanpidoissa, yksi keino estää tuplakirjaukset pankkitiliotteen tiliöinneissä, on käyttää suorituksen kirjauksessa välitiliä esim. Myyntireskontrassa, Ostoreskontrassa ja muissa osakirjanpidoissa. Tiliotteella kirjattaessa tapahtuma kuitataan välitililtä pois vastatilinään kirjanpidon pankkitili. Näin toimimalla voidaan tarkistaa/täsmäyttää tiliotteen saapumisen jälkeen, että jokainen suoritus on onnistuneesti siirtynyt pankkitille/pankkitiiltä (=välitilin saldo on  nolla).

Välitilikäsittely Visma Fivaldissa

 

Alla vielä havainnollistettuna, miten välitilikäsittely voidaan toteuttaa Visma Fivaldissa. Käytetyt tilit ovat esimerkkejä.

Myyntitapahtuma:
myyntisaamiset 1701 / myynti 3000

Viitesuoritus:
Välitili 1799 / myyntisaamiset 1701

Tiliote: 
Rahatili 1910 / Välitili 1799. 

Eli käytännössä näiden jälkeen tileille 3000 myynti ja 1910 rahatili, jää saldot suoritetusta myyntitapahtumasta.

 

Tästä postauksesta löytyy vinkkejä, miten voidaan toimia, mikäli välitilin saldo ei täsmää. 

Välitilikäsittelyn käyttöä kannattaa käydä läpi tarvittaessa konsultin kanssa. Yleensä konsultoinnin yhteydessä herää myös muita asiaan liittyviä yrityskohtaisia kysymyksiä, joihin konsultin asiantuntevuus on paras apu. Voit tehdä etäkonsultointitilauksen kätevästi suoraan palvelutilauslomakkeemme kautta.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.