Minun alueeni
Apu

Verkkolaskuaineistojen siirtäminen Fivaldin yrityspaikasta toiseen

22-11-2022 13:51 (Päivitetty 25-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 38 Näytöt

Kun lähettävänä ja vastaanottavana yrityksenä on Fivaldissa oleva yritys, voi laskut siirtää manuaalisesti tässä ohjeessa opastetulla tavalla.

 

Avaa Laskujen välityksen ylävalikossa Laskujen välitys | Perustiedot ja perusta Finvoicen välittäjät -välilehdelle välittäjä Fivaldi:

 

ScreenHunter 6573.jpg

 

Perusta Välitystavat-välilehdelle välitystapa Fivaldi-Fivaldi:

 

ScreenHunter 6574.jpg

 

Tallenna lähettävän yrityksen Yrityksen perustiedoissa yritykselle y-tunnus ja aktivoi pankkitilille Finvoice-tunnus. Viimeinen asetus ei ole välttämätöntä jos verkkolaskuja ei lähetetä kuin sisäisesti, mutta täppä kannattaa laittaa joka tapauksessa. Tarkista, että myös vastaanottavilla yrityksillä on y-tunnus tallennettuna Yrityksen perustietoihin.

 

Laskuja vastaanottavien asiakkaiden y-tunnus tulee olla tallennettuna yritysrekisterin ensimmäisellä välilehdellä sekä Laskujen välitys -välilehdellä tulee olla Oletusvälitystapana Fivaldi – Fivaldi ja Finvoice-lähetyksen tunnuksena Y-tunnus.

 

Kun laskut on tehty, aineisto on muodostunut Laskujen välitys –ohjelmaan.
Sieltä se lähetetään ja tallennetaan haluttuun paikkaan omalle koneelle tai verkkolevylle. Tämän jälkeen aineisto noudetaan samasta paikasta Ostolaskujen kierrätykseen. Huomioithan, etä laskun PDF -uva ei siirry automaattisesti kyseisen XML-aineiston mukana. Laskun kuvan voi toki jälkikäteen tallentaa laskutussovelluksesta omalle koneelle ja lisätä se manuaalisesti sisäänluetulle laskulle liitteeksi.

 

Laskutusta sekä laskujen vastaanottoa voi automatisoida Visma AutoInvoice -palvelun (operaattori Maventa) avulla, jolloin edellämainitut käsin tehdyt työvaiheet jäävät pois. Laskujen siirto Fivaldin ja Maventan välillä tapahtuu automaattiajolla, joka siirtää tietyn väliajoin laskut Fivaldista Maventaan ja Maventasta Fivaldiin. Laskujen PDF-liitteet kulkevat mukana vain AutoInvoice-tavalla. 

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.