Minun alueeni
Apu

Verkkolaskujen kohdistuminen Ostolaskujen kierrätyksessä oikeaan yritykseen

24-11-2022 10:03 (Päivitetty 24-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 41 Näytöt

Mikäli saapunut Finvoice-lasku ei kohdistu Ostolaskujen kierrätyksessä oikeaan asiakasyritykseen, tulee laskulla näkyviin virheilmoitus: "Vastaanottajayritystä ei löytynyt. Syy: OVT-tunnuksella ei löytynyt vastaanottajayritystä. Y-tunnuksella ei löytynyt vastaanottajayritystä."

 

Varmista, että asiakasyrityksen Yrityksen perustiedoissa on oikea Y-tunnus ja OVT-tunnus. Mikäli kyseiset tiedot ovat virheellisiä tai samat tiedot löytyvät jostain syystä useammasta eri yrityspaikasta, ei jakelutoiminto osaa löytää oikeaa asiakasyritystä, jolle laskun kohdistaa. 

 

Mikäli verkkolaskut saapuvat Pankkiyhteyden kautta, tulee myös varmistaa, että kyseisen yrityksen Kierrätysryhmien ylävalikossa Kierrätysryhmät | Ostolaskukohtaiset perustiedot on valittu parametri ”Verkkolaskujen vastaanotto tässä yrityksessä”. Tämä täppä tulee olla päällä myös Pankkiyhteyden jakelijalla.

 

Mikäli edellämainitut asetukset ovat kunnossa ja verkkolasku on noudettu Pankkiyhteydellä, niin tarkista vielä Palvelunhallinnasta, että laskujen jakelijalla (Pankkiyhteyden käyttäjä) on riittävät oikeudet sekä jakelijayrityksen että vastaanottavan yrityksen kyseiseen Pankkiyhteyden aineistoon (Saapuvat Finvoice-laskut) ja Ostolaskujen kierrätys -websovellukseen (ml. laskujen syöttöoikeus). Ohjelma noutaa Pankkiyhteydessä kaikki jakeluyhtiöön noudettavissa olevat aineistot, koska käyttäjällä on oikeus Pankkiyhteyteen ja aineistoihin jakeluyhtiössä. Kun varsinainen jakelu sitten noudon jälkeen alkaa, katsoo ohjelma kierrätyksen oikeuksia. Jos kierrätyksen oikeudet tiettyyn yhtiöön puuttuu, ei jakelu kyseiseen yhtiöön onnistu.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.