Minun alueeni
Apu

Verkkopalkkalaskelman käyttöönotto

22-11-2022 13:41 (Päivitetty 19-01-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 139 Näytöt

Verkkopalkan avulla voit lähettää palkkaerittelyn tietoturvallisesti suoraan palkansaajan verkkopankkiin. Itse palkka-aineisto muodostetaan edelleen tavalliseen tapaan ja lähetetään eteenpäin pankkiin esimerkiksi Fivaldin Pankkiyhteydellä. Visma verkkopalkka koskee siis vain palkkaerittelyn lähettämistä palkansaajan verkkopankkiin. 

 

Lue lisätietoa verkkopalkasta täältä. 

Käyttöönoton pikaohjeistus

Tarkista, että palkansaajan tietoihin on syötetty:

  • Suomalainen henkilötunnus
  • Palkkalaskelmien lähetystapana Visma Verkkopalkka
  • Suomalainen IBAN-tilinumero
  • IBAN-tilinumeron vasemmalla puolella on rasti "Oletus"-kohdassa
  • Osoitetiedot (eivät ole enää pakollisia, mutta jos osoite on, on sen oltava voimassa)
ScreenHunter 6571.jpg

 

Kun lähetät verkkopalkkalaskelmat verkkopankkiin, Maksetuksi merkintä -ikkunassa valitaan rasti kohtaan Käytä sähköistä jakelua:

 

ScreenHunter 6572.jpg

 

Kun verkkopalkkalaskelmat lähetetään ensimmäistä kertaa kyseisestä Fivaldin ympäristöstä, tulee Maksetuksi merkintä -ikkunan alaosaan ilmoitus Visma Verkkopalkan käyttöehtojen hyväksymisestä.

 

Verkkopalkkalaskelmien käyttöönotto ei vaadi Visma AutoInvoice-palvelun rekisteröintiä. Verkkopalkan lähettäjän käyttäjätunnuksella on kuitenkin oltava Palvelunhallinnassa määriteltynä sähköpostiosoite.

 

Verkkopalkkalaskelmat näkyvät palkansaajan verkkopankissa viimeistään 30 minuutin kuluessa niiden onnistuneesta lähettämisestä. Epäonnistuneet verkkopalkkalaskelmat voidaan lähettää tarvittaessa uudelleen. Voit lähettää joko kaikki palkkalaskelmat, vain Viestijonosta poistetut palkkalaskelmat tai vain jo lähetetyt palkkalaskelmat. Lisäksi uudelleen voidaan lähettää myös yhden tulonsaajan palkkalaskelma.

 

Yksityiskohtaisempi ohjeistus löytyy käsikirjasta Palkkalaskelmien sähköinen jakelu.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.