Minun alueeni
Apu

Visma Connect -tunnuksiin liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä

24-11-2022 12:09 (Päivitetty 01-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 910 Näytöt

Mikä on Visma Connect?

Visma Connect on kirjautumistapa, joka mahdollistaa samojen tunnuksien käytön kaikissa Visman palveluissa. Aiheesta löytyy uutinen, johon pääset tämän linkin kautta

Miten otan uudet tunnukset käyttöön?

Visma Connectin pääkäyttäjän ja käyttäjän ohjeet löydät tästä linkistä. Ohjeistuksia löytyy siis kahdesta näkökulmasta: toinen Fivaldi-ympäristön pääkäyttäjälle ja toinen käyttäjille. 

Miten kirjaudun Fivaldiin Connect-tunnuksillani?

Fivaldiin kirjaudutaan osoitteessa https://asp.fivaldi.net/.

Voit kirjautua Fivaldiin Connect-tunnuksella myös osoitteen https://home.visma.com/ kautta.

Miten kirjaudun vanhalla käyttäjätunnuksella Fivaldiin?

Mikäli käyttäjätunnustasi ei ole vielä siirretty Visma Connect -tunnukseksi, pääset edelleenkin kirjautumaan Fivaldiin myös vanhemmilla käyttäjätunnuksilla osoitteessa https://asp.fivaldi.net/fvlogin/login-old.

Miten käy yleisten tunnusten kuten tilintarkastajan tunnusten?

Yritys voi hallinnoida ns. yleistunnuksia kuten tilintarkastajien tunnuksia omalla sähköpostitilillä käyttämällä loppuliite-menettelyä. Loppuliitteellisistä tunnuksista kerrotaan enemmän tässä ohjeistuksessa

Voiko sama sähköposti olla käytössä useammassa asiakasympäristössä?

Kyllä voi. Kun käyttäjän (esim. tilintarkastajan) eri ympäristöjen Fivaldi-tilit on synkronoitu Connectiin, valitsee hän Fivaldiin kirjautumisen yhteydessä ensin, mitä asiakasympäristöä hän haluaa käyttää. Tämän jälkeen Fivaldin käyttö jatkuu normaalisti.

Käyttäjän sähköpostiosoite on virheellinen - mitä teen?

Mikäli käyttäjä pääsee kirjautumaan sähköpostillaan Connectiin, voi hän muuttaa sähköpostiosoitteensa itse tämän ohjeen mukaisesti. 


Jos sähköpostiosoite on esimerkiksi vahingossa kirjoitettu käyttäjätunnukselle väärin ja kirjautuminen estyy tästä syystä kokonaan:

  1. Voi pääkäyttäjä poistaa juuri luodun tunnuksen Fivaldin Palvelunhallinnassa ja luoda sen jälkeen uuden tunnuksen oikealla sähköpostiosoitteella.
  2. Mikäli tunnus oli jo käytössä Fivaldissa, voi pääkäyttäjä purkaa tehdyn Visma Connect -migraation kyseiseltä tunnukselta tämän ohjeen mukaisesti. Tämän jälkeen pääkäyttäjä pystyy vaihtamaan käyttäjätunnuksen sähköpostiosoitteen Palvelunhallinnassa, ja sen jälkeen hän voi migroida kyseisen tunnuksen takaisin Connectiin tätä ohjetta noudattaen. 

Onko kaksivaiheinen tunnistautuminen pakollinen?

Kaksivaiheista tunnistautumista ei ole pakotettu käyttöön Fivaldissa, mutta tarjoamme tätä parantamaan tietoturvaa ja vähentämään mahdollisia väärinkäytöksiä. Poikkeus tähän on käyttäjätunnukset, jotka ovat käytössä myöskin AutoInvoice-palvelussa: Visma AutoInvoice on ottanut 5.10.2020 kirjautumisen yhteyteen pakollisen autentikaatiopalvelun, joka vaikuttaa myös Visma Fivaldin kirjautumiseen.

 

Alla linkkejä kaksivaiheiseiseen tunnistautumiseen liittyviin ohjeistuksiin:

Miten vaihdan Connect-tunnuksen salasanan?

Jos Visma Connect -käyttäjätunnuksen salasana on unohtunut tai se halutaan vaihtaa, käyttäjä vaihtaa sen itse painamalla Fivaldin kirjautumissivulla "Unohditko salasanasi?" -linkkiä ja syöttämällä avautuvassa ikkunassa oman sähköpostiosoitteensa, johon salasananvaihtolinkki lähetetään. Tarkempi ohjeistus löytyy täältä.

Miten luon vanhan Fivaldi-tunnuksen XML-rajapintakäyttöä varten?

Löydät ohjeistuksen vanhan Fivaldi-tunnuksen luomisesta Connect ympäristöstä täältä.

Miten käy Connect-tunnukselle jos poistan käyttäjätunnuksen Fivaldissa?

Tämä toiminto ei välttämättä vaikuta Connect-tunnukseen. Kun poistat Connectiin linkitetyn tunnuksen Fivaldissa, ei tunnus poistu Connectista, jos siihen on kytketty myös muita ohjelmistoja. Käytännössä tällöin kyseisellä tunnuksella ei vain pääse enää Fivaldiin. Mikäli taas Connect-tunnukseen on kytketty ainoastaan Fivaldi, poistuu tunnus myös Connectista, jos se poistetaan Fivaldissa.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.