Minun alueeni
Apu

Vuokralaisen erääntyneet maksut nousevat isännöitsijäntodistukselle vaikkei kuuluisi

09-12-2022 13:49 (Päivitetty 09-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 54 Näytöt

Tässä on käytetty esimerkkinä tilannetta, jossa vuokralaisen erääntyneiden autopaikkamaksujen ei haluta nousevan isännöitsijäntodistukselle, mutta osakkaan vastaavien rästien taas tulisi isännöitsijäntodistuksella näkyä.

 

Fivaldissa on mahdollisuus luoda kaksi erilaista isännöitsijäntodistusta: Isännöitsijäntodistus ja Isännöitsijäntodistus vuokrausta varten. Maksulajit-rekisterissä pystyy kunkin maksulajin kohdalla määrittelemään, nouseeko kyseinen maksulaji kummallekin isännöitsijätodistukselle, vain toiselle vai ei kummallekaan. Tämä tapahtuu siten, että klikataan ensin haluttu maksulaji listalta aktiiviseksi, ja sen jälkeen Isännöitsijäntodistus-kohtaan laitetaan täppä, jos halutaan, että kyseinen maksulaji näkyy sillä isännöitsijäntodistuksella, joka on sillä hetkellä ylempään Isännöitsijäntodistus-valikossa valittuna. Kyseisen kohdan avulla pystytään siis valita kumpaankin isännöitsijäntodistusvaihtoehtoon oma määrityksensä:

 

Screenshot_17.jpg

 

Ensimmäisessä kappaleessa kuvatun esimerkkiongelman kiertämiseen on kaksi vaihtoehtoa:

 

  1. Perustetaan kaksi erillistä autopaikan maksulajia, joista toista käytetään ainoastaan vuokralaisilla ja toista ainoastaan osakkailla. Vuokralaisten autopaikan maksulajilta otetaan yllä mainittu Isännöitsijäntodistukselle-valinta pois päältä, jolloin kyseinen tieto ei nouse isännötsijäntodistukselle.
  2. Jos käytetään vain yhtä autopaikan maksulajia, voidaan Maksulajit-rekisterissä ottaa kyseisen maksulajin kohdalta Isännöitsijäntodistukselle-valinta pois päältä ennen isännöitsijäntodistuksen tulostamista.

Vinkki: Jos käytetään vaihtoehdon 2 mukaisesti vain yhtä autopaikan maksulajia, voidaan isännöitsijäntodistus ottaa ulos Fivaldissa myös RTF-muotoisena ja sitten esim. Wordissa poistaa kyseisestä tiedostosta manuaalisesti autopaikkaan liittyvät tiedot. Tällöin Isännöitsijäntodistukselle-valintaa ei tarvitse käydä erikseen poistamassa kyseiseltä maksulajilta.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.