Minun alueeni
Apu

Vuokrareskontrassa tehtävät tilinpäätösviennit

29-11-2022 14:23
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 115 Näytöt

Tilikauden viimeistä kautta Vuokrareskontrassa lukittaessa ohjelma ilmoittaa: “Olet lukitsemassa tilikauden viimeistä kautta. Tehdäänkö tilinpäätösviennit selvittelytilien tyhjentämiseksi? Viennit voit tehdä myöhemminkin avaamalla lukitun kauden ja sulkemalla sen uudestaan.”

 

ScreenHunter 6677.jpg

 

Jos kysymykseen vastataan "Kyllä",  ohjelma siirtää Yhtiön ohjaustietoihin määritellyiltä kirjanpidon tileiltä sinne kertyneet saldot maksulajeille määritellyille alatileille. Jos kysymykseen vastataan "Ei", niin siirtoa ei tapahdu. Jos siis Yhtiön ohjaustietoihin määritellyt kirjanpidon tilit ovat samoja kuin maksulajeille määritellyt tilit, voi kysymykseen käytännössä vastata Kyllä tai Ei, sillä lopputulos on sama, koska mitään ei Kyllä-vaihtoehdollakaan käytännössä siirry.

 

Jos yhtiössä on ollut ennakkoa, mutta ei tavoitteita, ilmoittaa "Kyllä"-vastaukseen ohjelma seuraavaksi: "Kauden lukitseminen ei onnistunut! Yhtiössä sidokselle ei löydy ollenkaan tavoitteita. Ennakoiden jako ei onnistu.”

 

Jos siis Yhtiön ohjaustiedot -toiminnossa

  • Täsmäytystili vastaavaa on sama kuin maksulajien Siirtosaamistili ja 
  • Täsmäytystili vastattavaa on sama kuin maksulajien Siirtovelkatili

niin siirtoa ei käytännössä tapahdu, jolloin jälkimmäisen kysymyksen voi ohittaa vastaamalla ensimmäiseen kysymykseen "Ei".

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.