Minun alueeni
Apu

Visma Fivaldi käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Välitilien käyttö auttaa täsmäytystyössä   Välitilien käyttö on yksi tapa käsitellä saapuvia ja lähteviä suorituksia osakirjanpitojen tiliöinneissä ja pankkitiliotteen kirjauksissa. Mikäli Fivaldissa on tiliotekirjanpito käytössä, niin välitiliä tulee aina käyttää. Välitilin merkitys on lisäksi olla apuna kun tiliotetta täsmäytetään Fivaldin osakirjanpitojen maksuihin ja suorituksiin.   Koska suoritukset kirjataan jo osakirjanpidoissa, yksi keino estää tuplakirjaukset pankkitiliotteen tiliöinneissä, on käyttää suorituksen kirjauksessa välitiliä Myyntireskontrassa ja Ostoreskontrassa. Tiliotteella kirjattaessa tapahtuma kuitataan välitililtä pois vastatilinään kirjanpidon pankkitili. Näin voidaan tarkistaa ja täsmäyttää tiliotteen saapumisen jälkeen, että jokainen suoritus on onnistuneesti siirtynyt pankkitille/pankkitililtä (=välitilin saldo on  nolla). Välitilikäsittely Visma Fivaldissa   Alla vielä havainnollistettuna, miten välitilikäsittely voidaan toteuttaa Visma Fivaldissa. Käytetyt tilit ovat esimerkkejä. Myyntitapahtuma: myyntisaamiset 1701 / myynti 3000 Viitesuoritus: Välitili 1799 / myyntisaamiset 1701 Tiliote:  Rahatili 1910 / Välitili 1799.  Eli käytännössä näiden jälkeen tileille 3000 myynti ja 1910 rahatili, jää saldot suoritetusta myyntitapahtumasta.   Välitilien syöttäminen Fivaldiin   Yrityksen perustietojen Pankkitiedot-välilehdellä valitaan pankkitilin tiliöinniksi myyntireskontran välitili, jos käytössä on konekielinen tiliote:   Myyntireskontran Suoritukset-välilehdelle valitaan Myyntireskontran välitili:   Ostoreskontran maksujen perustietoihin valitaan Ostoreskontran välitili:   Lisätietoa   Tästä postauksesta löytyy vinkkejä, miten voidaan toimia, mikäli välitilin saldo ei täsmää.  Välitilikäsittelyn käyttöä kannattaa käydä läpi tarvittaessa konsultin kanssa. Yleensä konsultoinnin yhteydessä herää myös muita asiaan liittyviä yrityskohtaisia kysymyksiä, joihin konsultin asiantuntevuus on paras apu. Voit tehdä etäkonsultointitilauksen kätevästi suoraan palvelutilauslomakkeemme kautta.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
27-12-2022 09:24 (Päivitetty 27-07-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 626 Näytöt
Alta löydät liitteenä pdf-muodossa Visma Fivaldi Käsikirjan: Tilikartta   Avaa dokumentti klikkaamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös lataa se itsellesi alareunan vihreästä painikkeesta. (Taloushallinnon käsikirjat, Kirjanpito, Tilikartta,  Poistot,  Kustannuspaikka,  Seurantakohde, Tilipuite, Vyörytys, Automaattikirjaus, Tase, Tuloslaskelma)   Tästä löydät usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen tilikarttaan liittyen: Mistä löytyvät tilikartat Communitysta?  Miten yritys määritellään käyttämään yhteistilikarttaa? Miten kytkemättömät tilit saa pois tilipuitteelta?  Miten seurantakohteet saa kopioituia muille yrityksille?  Mitä eroa on Fivaldin liikekirjurin tilikartoissa?  Kuinka siirrän tilikartan tileja eri paikkaan tilikartalla?  Kuinka saan tulostettua seurantakohteet raportille?     
Näytä koko artikkeli
11-09-2017 15:26 (Päivitetty 13-06-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 1 kehut
  • 20773 Näytöt
Kirjanpitoruudun yläosassa pystyy seuramaan haluamiensa kirjanpitotilien saldoja.   Saldot saa näkyviin kirjanpidossa painamalla Tilit-painiketta ja syöttämällä kirjanpidon tilit Seuranta-ikkunaan.     Tämä voi olla kätevä toiminto esimerkiksi pankkitilin tai välitilien saldojen seuraamiseen. Saldo on siltä kaudelta, joka on valittuna "Kirjataan kaudelle"-kenttään. Tämä on yrityskohtainen ja käyttäjäkohtainen toiminto.   Saldojen seuraaminen on erityisen hyödyllistä myös marginaaliveron seurantatileissä ja siitä on lisää tietoa marginaaliveron käsikirjassa sivulla 9. Tilien tallentamisesta on tarkemmat ohjeet kirjanpidon käsikirjassa sivulla 42.    Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
19-05-2023 11:11 (Päivitetty 19-05-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 204 Näytöt
Alta löydät liitteenä pdf-muodossa Visma Fivaldi Käsikirjan: Rakentamispalveluiden käännetty ALV.   Avaa dokumentti klikkaamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös lataa se itsellesi alareunan vihreästä painikkeesta.   HUOM! Käsikirjan kuvassa sivulla 4 on virheelliset asetukset. Oikeat asetukset näkyvät oheisesta kuvasta:           (Käännetty + alv + rakentamispalvelu)  
Näytä koko artikkeli
11-09-2017 16:57 (Päivitetty 17-03-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 5882 Näytöt
Vastikerahoituslaskelma, eli jälkilaskelma voi erottaa eri syistä. Tässä käyttövinkissä kerromme eron löytämiseen käytettyjä yleisimpiä toimintaohjeita.    Vertaa tuloslaskelman lukuja vastikerahoituslaskelmaan ja etsi tuloslaskelman avulla syy vastikerahoituslaskelman erolle. Jos hoitotuotoista tai -kuluista puuttuu summa, tarkista onko tilikauden aikana perustettu uusi tili, jota ei ole kytketty vastikerahoituslaskelman tilipuitteelle. Tilin saa kytkettyä tilikartalla seuraavasti: Etsi tili kakkostilipuitteella Kytkemättömät-ryhmästä. Napsauta Siirrä tili -painiketta. Napsauta vastikerahoituslaskelmalla sitä otsikkoriviä, jonka tiliryhmän alle haluat tilin siirtää. Tarkista, onko tilinpäätöksessä viety seuraavan vuoden lainanlyhennykset lyhytaikaisiin velkoihin vientilajilla 12, mutta takaisinsiirto eri vientilajilla. Takaisinsiirron tositteella tulee siis käyttää samaa vientilajia 12. Mikäli ero löytyy aktivoiduista hankinnoista, korjaa tarvittaessa niille taseeseen kirjatuille tapahtumille, jotka tulisi näkyä tässä kohtaa, vientilaji 1. Jos edellisten tilikausien hoitovastikejäämä ei ole siirtynyt seuraavalle tilikaudelle oikein, on tilikauden viimeinen kuukausi todennäköisesti suljettu ennen tilinpäätösraporttien tulostamista. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun tilikaudelle on tehty muutoksia tilinpäätöksen jälkeen, eikä raportteja ole käyty tulostamassa uudelleen ennen kausien sulkemista. Tarkempi ohjeistus on luettavissa tämän käyttövinkin liitteistä, pikaohje puolestaan alta: Siirry Kirjanpidon ylävalikosta Kirjanpito > Tilikaudet ja avaa viimeiset kaudet Avaa kausi -painikkeella. Siirry Fivaldi webin Taloushallinto-valikosta Kirjanpidon raporteille ja avaa Tilipuitelaskelma 1 -raportti. Valitse kausirajaukseksi koko edellinen tilikausi (esim. 202101-202112) ja valitse Tilipuite-kohtaan vastikerahoituslaskelman tilipuite. Tulosta raportti.   Vastikerahoituslaskelman erotus voi johtua myös vastikerahoituslaskelman tilipuitteen kaavamäärittelyistä. Näitä tilanteita tulee tutkia tapauskohtaisesti, joten olethan tarvittaessa yhteydessä sovellustukeen.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
28-11-2022 08:54 (Päivitetty 16-03-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 638 Näytöt
Kirjanpidon kautta sulkiessa ohjelma saattaa ilmoittaa Taseen ja tuloslaskelman tulos kauden lopussa eroaa! Tämä tarkoittaa sitä, että kirjanpito ei syystä tai toisesta täsmää.   Tuloslaskelman tuloksessa ohjelma laskee sisäänrakennettujen laskentakaavojen avulla tuloksen tuloslaskelman tileillä olevien tapahtumien perusteella. Taseessa tilikauden tuloksen laskentakaava taas käyttää sekä tuloksen että taseen tilejä ja mikäli erottavia tositteita on, ilmoittaa ohjelma, että tuloslaskelman ja taseen tilikauden tulokset eroavat.   Kun tositelajien debet- ja kredit-puolet täsmäävät, niin kirjanpito täsmää, eikä ilmoitusta pitäisi tulla.   Tarkista seuraavat asiat:   Täsmäävätkö raportit kirjanpidon avointen vuosien uudelleenlaskennan jälkeen? Uudelleenlaskenta tehdään Kirjanpito-sovelluksessa: valitse ylävalikosta Kirjanpito > Tilikaudet > ylävalikosta uudelleen Kirjanpito > Uudelleenlaske avoimet vuodet. Onko tilikartassa kytkemättömiä tilejä? Kytkemättömien tilien kytkeminen tapahtuu seuraavasti: Avaa Tilikartta-sovellus ja valitse Kytkemättömät tilit Napsauta ruudulla hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kytke kaikki kytkemättömät tai Kytke kytkemätön tili tilanteesta riippuen. Toiminto siirtää tilin tai tilit automaattisesti tilinumeron perusteella tilipuitteessa oikeaan kohtaan. Löytyykö eroava tosite Kirjanpidosta? Kirjanpito-sovelluksen Tositteiden selailu -välilehdeltä löytyy Hae eroava -toiminto, jonka avulla pystyy löytämään eroavia tositteita. Huom! Käy kyseisellä toiminnolla läpi kaikki kirjanpidon tositelajit erikseen.   Taseen ja tuloslaskelman erotuksen yksityiskohtaisempi läpikäynti ei kuulu ylläpito- ja tukipalvelun piiriin, joten mikäli eroa ei näiden ohjeiden avulla löydy, suosittelemme kääntymään konsultointimme puoleen palvelutilauslomakkeen kautta. Huomioitavaa on kuitenkin, että konsulttimmekaan eivät tarkista kirjanpidon kirjauksia tai niiden oikeellisuutta, mutta he voivat auttaa Fivaldin käyttöön liittyvissä kysymyksissä, sekä asetusten tarkistamisessa ja läpikäymisessä.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
15-12-2022 10:18 (Päivitetty 23-02-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 563 Näytöt
Alta löydät liitteenä pdf-muodossa Visma Fivaldi Käsikirjan: Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot.   Avaa dokumentti klikkaamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös lataa se itsellesi alareunan vihreästä painikkeesta. (taloushallinnon käsikirjat, marginaalivero)
Näytä koko artikkeli
11-09-2017 15:19 (Päivitetty 26-01-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 2 kehut
  • 4428 Näytöt
Aivan ensin tulee tarkistaa, onko ongelma Fivaldin Pankkiyhteyden ja pankin välillä, vai Fivaldin suorittamassa jakelussa. Tämä tehdään selvittämällä Pankkiyhteyden Siirtohistoria-välilehdellä, onko tiliote tullut Fivaldiin. Aineistohakua kannattaa rajata esimerkiksi valitsemalla sopimus, aineistomuoto ja siirtoajankohta niin, että oikea noudettu aineisto löytyy helposti. Muista ettet valitse saapuvissa aineistoissa hakuehdoksi kenttään "Pankkitili (lähtevissä aineistoissa)" mitään, sillä tähän asetettu tilivalinta estää saapuvien aineistojen haun toteutumisen.   Mikäli tiliotteet eivät tule lainkaan Pankkiyhteyteen Mikäli tiliotetta ei Siirtohistoriasta löydy lainkaan, on ongelma Pankkiyhteyden ja pankin välisissä yhteyksissä. Tarkista, että Fivaldiin syötetyn WS-sopimuksen alkupäivä on määritelty niin, että noudettavien tiliotteiden päiväykset ovat mukana.  Varmista pankista, että tilioteaineisto on KTO-muotoista. Fivaldi ei tue XML-tiliotetta Varmista, että noudettava tiliote ei ole ns. uusintatiliote. Pankin maksuliikennepalvelu saattaa uutta tiliotetta pyydettäessä asettaa tiliotteet TU-tilaan, mikä ei ole Fivaldissa tuettu. Jos siis tulee tarve noutaa tiliote uudestaan, pyydä pankkia laittamaan aineisto TI-tilaan, jotta saat tiliotteen Fivaldiin. TI-tilassa olevat tiliotteet tulevat Fivaldin Pankkiyhteyteen seuraavan aineistosiirron yhteydessä.  Kysy pankista, onko (Fivaldin Pankkiyhteydessä olevan) WS-sopimuksen käyttäjätunnuksella oikeus noutaa kyseisen pankkitilin tiliote. Mikäli kaikki edellä olevat asiat ovat pankin päässä kunnossa, pyydä pankilta lisätietoa siitä mitä he näkevät tuosta noutoyrityksestä. Pystyvätkö he yksilöimään, miksi nouto ei onnistu?    Mikäli tiliotteet tulevat Pankkiyhteyteen, mutta eivät näy Kirjanpidossa: Epäonnistuneen jakelun tietoja voi tarkastella Siirtohistoriasta löytyvän aineistorivin lopussa olevan OK-painikkeen takaa. Tarkemmat jakelutiedot löytyvät jakelurivin lopussa olevaa i-painiketta painamalla. Myös i-painikkeen väri kertoo jakelusta; vihreä kertoo onnistuneesta jakelusta, keltainen ja punainen virheistä jakelussa. Varmista, että tiliotteita Pankkiyhteydellä noutavalla käyttäjällä on oikeudet sekä jakelijayrityksen että mahdollisen asiakasyrityksen kyseiseen pankkiaineistoon "Saapuvat konekieliset tiliotteet": Mene sovellusikkunassa Kirjanpitoon ja valitse ylävalikosta Kirjanpito | Tiliotteiden tiliöinti. Valitse uudelleen ylävalikosta Kirjanpito | Tiliotteiden perustiedot. Tarkista, että "Tiliotteet lähettävä yritys"-valikossa on Pankkiyhteyden jakelijayritys. Vaihda yritys tarvittaessa oikeaksi. Tarkista, että "Tositelaji kirjanpidossa pankkitileittäin"-kohtaan on määritelty sekä tositelaji että kirjanpidon tili. Kun tarvittavat korjaukset on tehty, voit jaella aineiston Pankkiyhteyden Siirtohistoriassa uudelleen klikkaamalla aineistoa hiiren oikealla ja valitsemalla "Käsittele / Jakele saapunut aineisto uudestaan" tämän ohjeistuksen mukaisesti.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
23-11-2022 13:25 (Päivitetty 26-01-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 663 Näytöt
Varmista aluksi, että käyttäjällä on riittävät käyttöoikeudet. Lisää tarvittaessa oikeudet Palvelunhallinnassa kohdassa Web-sovellukset | Arkistointi | Tiedostojen vienti. Tämän jälkeen tiedostojen vienti arkistosta onnistuu seuraavasti: 1. Avaa Arkisto Fivaldi WEB:in oikean yläkulman painikkeesta, jossa näkyy kaksi toisiinsa nojaavaa mappia. 2. Siirry Selailu-välilehdellä haluamaasi hakemistoon. 3. Valitse oikealla sijaitsevasta laatikosta alhaalla sijaitseva linkki “Vie valitut”  4. Tämän jälkeen tulee ilmoitus, että ainestosta tehdään ZIP. tiedosto:   Tämän tiedoston saa sitten ladattua "Kirjekuori"-painikkeen viesteistä omalle koneelle, kun aineiston muodostus on valmis. Miten saan arkistosta yhden tilikauden? 1. Siirry Arkistoon- 2. Valitse “Haku” välilehti- 3. Lisää hakukenttä “Tilikausi” :   Kuvassa on jo keltaisella merkityssä kohdassa lisätty hakukenttä "Tilikausi" ja punaisessa kohdassa Tilikausi-kenttään on valittu tilikausi, josta aineisto haltuaan muodostaa. 5. Valitse "Hae"-painike. 6. Haun jälkeen alalaidasta löytyy "Vie haun tulos" joka tekee saman kuin aiemmassa kohdassa mainittu "Vie valitut" painike.  7. Tästä näkymästä löytyy myös Poisto-painike, eli tästä voitaisiin poistaa koko tilikausi kerralla. Tämä voidaan tehdä tarvittaessa sen jälkeen kun ollaan ensin onnistuneesti saatu kaikki tarvittava aineisto omalle koneelle. ​ HUOM! Jos poistat tilikausittain aineistoja, myös ostolaskujen kuvat poistuvat kierrätyksestä. Kierrätyksessä näkyvät ostolaskujen kuvat on tallennettu Arkistoon, mistä laskun kuva haetaan.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
22-12-2022 14:45
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 496 Näytöt
Jos tilinpäätösajoa tehtäessä tulee virheilmoitus: "Tietokantavirhe lauseessa 500: ORA-0001: Yksikäsitteistä rajoitetta loukattu" ja viittaa tositelajiin 17 Automaattikirjaukset, virhe viittaa siihen, että ohjelmassa oleva sisäinen tositenumerolaskuri ei vastaa nyt ohjelmassa näkyvää tietoa.   Olethan yhteydessä sovellustukeen esim. lähettämällä viesti osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com. Lähetä viestissä mukana rajaamaton kuvaruutu virheestä, sekä selvitys missä tilanteessa virhe tulee. Lähetä lisäksi rajaamaton kuvaruutu Kirjanpidosta Tositteiden selailu-välilehdeltä tositelajista ja kauden viimeisestä tositteesta, mihin virhe viittaa, niin korjaamme tilanteen ohjelmasta käsin.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
22-12-2022 14:13
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 158 Näytöt
Kirjanpidon kaudet Kirjanpidon kausia hallinnoidaan Fivaldin sovellusikkunassa Kirjanpidon ylävalikossa Kirjanpito | Tilikaudet. Tässä näkymässä voidaan avata ja sulkea kausia "Sulje kausi"- ja "Avaa kausi" -painikkeiden avulla. Samassa näkymässä luodaan myös uudet tilikaudet.    Mikäli et jostain syystä pysty sulkemaan kautta, ohjelma huomauttaa "Kirjanpidon kautta ei voi sulkea". Seuraavissa kappaleissa käydään läpi, missä eri sovellusten kaudet suljetaan. Myynninhallinta Myynninhallinnan kausia hallinnoidaan Fivaldi Webin puolella kohdassa Myynti | Myynninhallinnan asetukset. Korkoehdotukset, Korkolaskut, Myyntilaskut, Sopimuslaskut, WebLaskut  Nämä tositelajit kuuluvat Myyntireskontrassa hallinnoitavien laskujen kausien alle, eli Myyntireskontran ylävalikossa Myyntireskontra | Perustiedot ja täällä "Laskujen tiliöinti"-välilehti. Jos kirjanpidossa suljettava kausi on jo suljettu, avaa muutama kuukausi taaksepäin ja sulje kaudet uudelleen. Suoritukset Myyntilaskujen suoritusten kaudet suljetaan Myyntireskontran ylävalikossa Myyntireskontra | Perustiedot ja täällä Suoritukset-välilehdellä. Jos kausi on jo suljettu, avaa muutama kuukausi taaksepäin ja sulje kaudet uudelleen. Ostolaskut, Maksut, Kassamaksut Ostoreskontran kaudet avataan ja suljetaan Ostoreskontran ylävalikosta Ostoreskontra | Perustiedot ja täällä "Tiliöintien perustiedot"-välilehdellä.  Palkat Palkkojen kausia hallinnoidaan Palkanlaskennan perustiedoissa ensimmäisellä Palkkakaudet-välilehdellä. Sulje ensin palkkakausi “Sulje kausi”-painikkeella, ja lopuksi palkkojen kausi kirjanpidossa kohdasta "Palkkojen tositelaji kirjanpidossa". KH automaattikirjaukset, KH maksu, KH tavoite Vuokrareskontran kausia hallinnoidaan Vuokrareskontran ylävalikossa Vuokrareskontra | Kausien hallinta. Vuokrareskontran kausi täytyy sulkea pysyvästi, että kirjanpidon kauden saa kiinni, eli pelkkä kauden lukitseminen ei riitä. Tässä kohtaa on tärkeä huomioida, että Vuokrareskontran kauden sulkeminen on lopullista, eikä suljettua kautta voi enää käyttäjän toimesta avata. Jos suljettava kausi puuttuu Vuokrareskontrasta, katso tämä ohje.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 15:02 (Päivitetty 22-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 3810 Näytöt
Osto- ja myyntireskontra voidaan täsmäyttää kirjanpitoon tulostamalla reskontrista avoimet laskut raportti. Avoinna olevien laskujen yhteissumma pitäisi täsmätä kirjanpidosta tulostettavaan pääkirja raporttiin. Täsmäytys tehdään rajaamalla pääkirja raportille mukaan kaikki täsmäytettävän kauden ostovelka- tai myyntisaamiset tilien tapahtumat riippuen siitä kumpaa reskontraa ollaan täsmäyttämässä.   Mikäli kirjanpidon pääkirja raportti ei täsmää reskontran avoimet laskut raporttiin, voidaan erojen selvittelyn apuna reskontrasta tulostaa lasku- ja suorituspäiväkirjat sekä verrata niitä kirjanpidosta tulostettavaan pääkirjaan. Jos tapahtuma puuttuu joko kirjanpidon pääkirjalta tai lasku- ja suorituspäiväkirjalta niin se on syynä siihen ettei reskontra täsmää kirjanpidon kanssa. Tyypillisiä erojen aiheuttajia ovat päivämäärien ristiriidat/virheet (esim. laskulle kirjattu suoritus on myöhemmin kuin laskun päiväys) tai jos lasku on kirjattu reskontrassa jollekin toiselle velka-/saamistilille ja pääkirjaraportti tulostetaan vain yhden velka-/saamistilin tapahtumista.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
22-12-2022 11:43
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 688 Näytöt
Kausiveroilmoitus-sovelluksesta muodostetulle ostolaskulle saattaa joskus nousta ainoastaan työnantajasuorituksen tiedot (ennakonpidätys ja sotu) ja maksettavasta summasta jäädä puuttumaan sekä ALV:n osuus että ALV-tiliöintirivi kokonaan.   Todennäköinen syy tälle on se, että ostolasku on muodostettu ennen kuin lähetettyyn ALV-ilmoitukseen on saatu verottajan kuittaus. Koska TAS-tiedot ovat kuitenkin olleet jo valmiina, (ilmoitukset on lähetty aiemmin jo Tulorekisteriin), on näistä riveistä pystytty muodostamaan ostolasku.   Jos ALV-ilmoitus lähetetään varmennetta käyttäen, tulee odottaa niin kauan, kunnes verottajalta on saapunut siihen liittyvä kuittaussanoma: Tällöin Kausiveroilmoitus-sovelluksessa kyseisellä rivillä oleva i-painike on vihreä ja verottajan kuittaus näkyy kyseisestä painikkeesta avautuvassa ikkunassa ylimpänä. Vasta tämän jälkeen luodaan ostolasku kierrätykseen. Verottajan kuittaus pitäisi tulla näkyviin muutamissa sekunneissa, mutta jos ostolaskun muodostaa heti ALV-ilmoituksen lähetyksen jälkeen, ei verottajan kuittaus välttämättä ehdi tulla ja tällöin ongelmatilanne mahdollisesti syntyy.  Mikäli tällainen tilanne on syntynyt ja Kierrätyksessä olevaa laskua ei enää pääse muokkaamaan (jos se on esim. hyväksytty), voidaan kokeilla painaa Kausiveroilmoitus -sovelluksessa "Luo ostolasku" -painiketta uudelleen. Jos tästä ei ole apua tilanteeseen, tulee ALV-lasku luoda kierrätykseen manuaalisesti.    Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
22-12-2022 11:01 (Päivitetty 22-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 136 Näytöt
Mikäli Kausiveroilmoitus-sovelluksesta muodostetaan ALV-ilmoitus silloin kun mitään ilmoitettavaa ei ole (esim. vahingossa) ja sen jälkeen tehdään maksukaudelle Kirjanpidossa kirjauksia lisää ja luodaan uusi kausiveroilmoitus, saattaa Ei-alv-toimintaa tieto jäädä ilmoituksen tietoihin. Näin ilmoituksella menee sekä ei-alv-toimintaa tiedot, että alv-tiedot ja verottajan rajapinta palauttaa virheen. Kausiveroilmoitus-sovelluksessa rivin lopussa on maksukaudella i-painike muuttunut punaiseksi ja sitä painamalla avautuvassa ikkunassa näkyy virhe: "Verottajan viesti: Oma-aloitteisten verojen veroilmoitus, Arvonlisäveron tiedot: kenttä 056 = "1": Tietoa 056 ja tietoja 301-320 ei saa antaa yhtäaikaa."   Jotta tällaista tilannetta ei synny - oikea tapa on aina ensin poistaa aiemmin luotu ilmoitus vasemman reunan P-painikkeella ja luoda uusi ilmoitus. Tällöin edellisellä kerralla ilmoitukselle tullut Ei alv-toimintaa -tieto poistuu myös uudelta ilmoitukselta ja lähetys onnistuu ilman virhettä.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
20-12-2022 12:48
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 103 Näytöt
Ohessa liitetiedostona kaikki Fivaldin tilikartat pdf-muodossa, joista voi etukäteen tarkastella millaisia tilejä ja tiliryhmiä tilikartat sisältävät.   Tilikartta-käsikirja ja varsinaiset tilikarttatiedostot, jotka ladataan Fivaldin Tilikartta-rekisteriin, löytyvät Käyttövinkit-välilehdeltä Tilikartta-tunnistelapun takaa.  Ohje tilikarttojen lataamiseen löytyy täältä    Liikekirjuri tasekaava 2017 on suositeltavin tilipuite. Tilit on perustettu siten, että samalla tilillä voidaan käyttää useita eri alv-kantoja.   Liikekirjuri netto alvtilit 2017 on vaihtoehto edelliselle, mikäli halutaan käyttöön tilikartta, jossa on perustettuna verokantakohtaiset tilit.   Liikekirjuri netto muuttuvilla tp1 2017.tkt ja Liikekirjuri netto muuttuvilla tp2 2017.tkt tilipuitteita käytetään tilanteessa, jossa halutaan myyntikatteellinen tilipuite käyttöön Fivaldissa. Lataa tässä tapauksessa nämä molemmat tilipuitteet Fivaldiin ja määrittele jälkimmäiselle tilipuitteelle Tilikartta -rekisterissä Tilipuite -välilehdellä optio Virallinen tilipuite, määrittää tuloslaskelman tilit aktiiviseksi. Virallista tilipuitetta voidaan käyttää vaihtoehtona raporttien tulostuksessa.   Yhdistyksen tilikartta Yhdistys tasekaava löytyy asunto-osakeyhtiön tilikarttamallien alapuolelta ja on lähtöasetuksiltaan alviton. Mikäli yhdistykselle tarvitaan arvonlisäverollinen tilikartta, lisätään alvittomaan yhdistyksen tilikarttaan ALV-määritykset käsin.     Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.  
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 15:39 (Päivitetty 20-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 639 Näytöt
Mikäli tilikaudella ei ole ollut tapahtumia, eli verottajalle pitäisi lähettää veroilmoituksesta nollailmoitus ja Fivaldi ilmoittaa aineiston muodostus -vaiheessa virheen: "6B: joko 500 tai 505 pitää antaa. Toisen voi antaa myös nollana.", saat tallennettua kenttään 505 seuraavan kiertotavan avulla:    1. Syötä esim. 330 kenttään arvo 10,00 ja tallenna tieto (vasemmalla tallenna-painike). 2. Syötä tämä jälkeen uudelleen kenttään 330 arvo 0,00. 3. Ohjelman pitäisi nyt päivittää nolla kenttään 354, josta se sitten menee eteenpäin kenttään 505.    Huom! Arvot pitää syöttää kahden desimaalin tarkkuudella. Tarkista lomake ennen lähettämistä.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
20-12-2022 12:29
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 97 Näytöt
Automaattikirjaus tapahtuu vuoden päättämisen yhteydessä: Kirjanpito | ylävalikosta Kirjanpito | Tilinpäätös | Päätä vuosi XXXX.   Mikäli voitto/tappio ei ole kirjaantunut automaattisesti, tarkista, että Kirjanpidon ylävalikossa Kirjanpito | Tositesyötön perustiedot -osiossa on määritelty edellisten tilikausien voittovaratili ja tälle kirjaukselle on valittuna tositelaji “Automaattikirjaukset”. Tulos voi jäädä kirjautumatta myös sen vuoksi, että uuden vuoden ensimmäinen kausi on tilikauden päättämisen yhteydessä suljettuna, jolloin ohjelma ei voi automatiikalla tehdä kirjausta kyseiselle kaudelle.    Mikäli voitto/tappio ei kirjaannu automaattisesti tilinpäätöksen yhteydessä, voit tarvittaessa tehdä myös yksipuolisen pk-viennin. Tällöin valitse kirjanpidossa uutta tositetta syöttäessä ruksi kohtaan “Hyväksy eroava tosite”, jotta ohjelma antaa tehdä yksipuolisen viennin.   Tilinpäätöksen voi perua, mikäli sitä ei ole lopullisesti hyväksytty: Kirjanpito | ylävalikosta Kirjanpito | Tilikaudet. Valitse "Avaa uusi tilikausi" ja kirjoita täsmälleen sama tilikauden tunnus sekä alku- ja loppupäivämäärä, kuin päätetyllä tilikaudella. Valitse "Avaa tilikausi". Tämän jälkeen suorita tilinpäätösajo, joka kirjaa edellisen vuoden voiton automaattisesti seuraavalle tilivuodelle. Vaihtoehtoisesti kirjaa edellisen vuoden voitto yksipuoleisena pk-vientinä edellisten vuosien voittovaratilille.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
19-12-2022 14:26 (Päivitetty 19-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 674 Näytöt
Täsmäytystyön voi tehdä esimerkiksi Kirjanpidon Tilitapahtumat-välilehdellä, jossa voi tarkistaa, että välitilin saldo on tiliotteella tehtyjen kirjausten jälkeen nolla. Kun Tilitapahtumissa siis valitaan kyseinen välitili, pitäisi siellä näkyä kahden tositelajin kirjauksia jotka tiliotteen asetuksista riippuen kumoavat toisensa joko päivittäin tai kuukausittain: Maksut näkyvät kirjattuina välitilille myynnissä Suoritukset- ja ostoissa Maksut-tositelajeilla, ja välitililtä pois tiliotteiden tositelajeilla. Kirjanpidon Tilitapahtumat-välilehdellä tulee siis välitiliä tarkastellessa näkyä kaksi tositelajia jotka kumoavat toisensa ja täten loppusaldo on nolla.   Yleensä kun välitili heittää, puuttuu jomman kumman edellämainitun kirjauksen vastapari. Tarkista siis esimerkiksi, puuttuuko tiliotteelta kuittaava kirjaus, eli ettei tiliotteella ole kirjattu maksu jollekin muulle tilille kuin välitilille. Ensin pitää siis selvittää missä kuussa heitto on alkanut ja miksi. Etsinnän avuksi voi tulostaa pääkirjan pelkästään välitilistä siltä kuukaudelta jolta heitto on alkanut. Raportilta nähdään mistä ero johtuu. Kun päästään kiinni minä päivänä heitto tulee, katsotaan läpi kyseinen tiliote, jonne summa on kirjattu.   Ostoissa yksi vaihtoehto on se, että maksukirjausta ei löydy, eli tarkista tällöin onko maksuerä hyväksytty Ostoreskontran Maksatuksessa tämän postauksen mukaisesti tai onko Ostoreskontran Tiliote-välilehdellä näkyvän kuittauksen päiväys virheellinen.    Jos eroa ei näiden ohjeiden avulla löydy, kannattaa seuraavaksi kääntyä konsulttimme puoleen palvelutilauslomakkeen kautta. Kirjausten läpikäynti ja niiden oikeellisuuden tarkistaminen eivät kuulu ylläpito- ja tukipalvelun piiriin.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 15:02 (Päivitetty 12-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 580 Näytöt
Seurantakohteiden käyttöönotto tapahtuu Tilikartta-rekisterissä tämän ohjeistuksen mukaisesti. Seurantakohteita on mahdollista määrittää yleisellä tasolla oletuksiksi, mutta se onnistuu tarvittaessa myös yrityskohtaisesti.   Asiakkaille oletusseurantakohteet määritellään sovellusikkunassa Yritysrekisterissä tai Webissä Asiakasrekisterissä asiakaskortin Myyntitiedot-osiossa. Tilikartalla perustetuille seurantakohdetasoille voidaan määrittää täällä halutut asiakaskohtaiset oletusarvot.   Ostopuolella oletusseurantakohteet saadaan määriteltyä toimittajille tiliöintikoodin kautta. Ostoreskontran Perustietojen "Laskujen tiliöinti"-välilehdellä tehdyille tiliöintikoodeille on siis mahdollista tarvittaessa määritellä oletuskustannuspaikat. Valitsemalla kyseisen tiliöintikoodin Yritysrekisterissä toimittajalle, ohjautuvat tiliöintikoodille määritellyt seurantakohteet kyseisen toimittajan ostolaskulle sinne oletuksena nousevan tiliöintikoodin kautta.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 14:17
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 140 Näytöt
Todennäköisin syy sille, että suoritukset eivät näy Kirjanpidossa ja/tai ostojen välitili ei täsmää, on se, että maksatuseriä ei ole hyväksytty Ostoreskontran Maksatuksessa. Vasta maksatuserän hyväksyntä muodostaa maksuista tositteet Kirjanpitoon. Mikäli maksatuserät näkyvät Maksatuksessa hyväksymättöminä Maksatuseriä voi olla hyväksymättä siitä syystä, että SEPA-maksun hyväksyntä/hylkäyspalautteita ei ole joko noudettu pankista tai niiden käsittelyautomatiikka Ostoreskontran osalta ei ole tuettuna kyseisen pankin kohdalla. Tuki SEPA-palautteiden automatiikalle on Fivaldissa vain Nordean, Osuuspankin ja Danske Bankin osalta. Lisätietoa löytyy tästä postauksesta.   Maksatuserän voi hyväksyä manuaalisesti Ostoreskontrassa valitsemalla ylävalikosta Ostoreskontra | Maksatus, etsimällä kyseinen erä, klikkaamalla sitä hiiren oikealla ja valitsemalla "Hyväksy aineisto".   Maksatuserät voidaan hyväksyä vain kausille, jotka ovat avoimia Kirjanpidossa ja Ostoreskontrassa. Mikäli kyseessä on tätä edellisten tilikausien eriä, tulee varmistua ensin, onko uusien tositteiden muodostuminen päättyneelle tilikaudelle ok etenkin, jos tilinpäätös on jo vahvistettu. Mikäli maksatuserät näkyvät Maksatuksessa Hyväksytty-tilassa Tarkista, että Kirjanpidon ylävalikosta avautuvassa "Tositelajien määritykset" -ikkunassa "Maksut"-tositelajilla on "Näkyy k.pidossa alkaen kaudesta" -kentässä se kausi, josta lähtien tositteet halutaan näkyvän Kirjanpidossa.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
28-11-2022 13:54 (Päivitetty 01-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 301 Näytöt