Minun alueeni
Apu

Visma Fivaldi käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Osto- ja myyntireskontra voidaan täsmäyttää kirjanpitoon tulostamalla reskontrista avoimet laskut raportti. Avoinna olevien laskujen yhteissumma pitäisi täsmätä kirjanpidosta tulostettavaan pääkirja raporttiin. Täsmäytys tehdään rajaamalla pääkirja raportille mukaan kaikki täsmäytettävän kauden ostovelka- tai myyntisaamiset tilien tapahtumat riippuen siitä kumpaa reskontraa ollaan täsmäyttämässä.   Mikäli kirjanpidon pääkirja raportti ei täsmää reskontran avoimet laskut raporttiin, voidaan erojen selvittelyn apuna reskontrasta tulostaa lasku- ja suorituspäiväkirjat sekä verrata niitä kirjanpidosta tulostettavaan pääkirjaan. Jos tapahtuma puuttuu joko kirjanpidon pääkirjalta tai lasku- ja suorituspäiväkirjalta niin se on syynä siihen ettei reskontra täsmää kirjanpidon kanssa. Tyypillisiä erojen aiheuttajia ovat päivämäärien ristiriidat/virheet (esim. laskulle kirjattu suoritus on myöhemmin kuin laskun päiväys) tai jos lasku on kirjattu reskontrassa jollekin toiselle velka-/saamistilille ja pääkirjaraportti tulostetaan vain yhden velka-/saamistilin tapahtumista.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
22-12-2022 11:43
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 95 Näytöt
Maksumuistutus on mahdollista lähettää Fivaldista asiakkaalle joko tulostamalla itse huomautuskirje ja lähettämällä sen perinteisesti postilla, tai käyttämällä AutoInvoice-palvelun tarjoamaa massatulostuspalvelua. Verkkolaskuna maksumuistutuksia ei ole mahdollista lähettää.    Perintätoimeksiannot voi kuitenkin siirtää Visma Fivaldin perintäyhteydellä sähköisesti suoraan Visma Duettoon, ja saada tällä tavoin sähköisyyden edut mukaan myös perintään. Rekisteröityminen Visma Duettoon tapahtuu suoraan Myyntireskontran ruudulta ensimmäistä kertaa toimeksiantoa tehdessä. Erääntyneiden myyntisaamisten käsittelyyn voidaan käyttää joko Duetto®Forte -huomautuspalvelua tai Duetto®Pro -perintäpalvelua. Visma Dueton palveluun ei sisälly vuosimaksua.   Fivaldin Vuokrareskontrassa ei toistaiseksi ole yhteyttä Duettoon. Kiinteistöhallinnan  Perintätoimeksiannoissa on tällä hetkellä tuettuna Lowellin (Lindorff) perintäpalvelut. Perintätoimeksiannoista kiinteistönhallinnassa löytyy  tämä ohjeistus ja perintätoimeksiantoja käsitellään myös  Vuokrareskontran  käsikirjassa  luvussa 2.5.    Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
20-12-2022 14:50 (Päivitetty 20-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 95 Näytöt
Tilaustenkäsittelyssä on mahdollista määrittää seurantakohdetieto sekä laskun tietoihin (myyntisaamistilille), että laskun riveille (myyntitileille). Tässä on kuitenkin hyvä huomioida, että mikäli Myyntireskontran Perustiedoissa ei ole täpättynä Laskutus-välilehdellä aktiiviseksi asetusta "Myyntisaamisvientiin seurantakohde", ei seurantakohdetieto siirry laskun tiedoista myyntisaamistilille.  Kyseisen asetuksen päälle asettaminen ei vaikuta taannehtivasti, vaan se tulee voimaan vasta asetuksen aktivoinnin jälkeen luoduilla uusilla laskuilla.     Seuraavissa Myyntireskontran raporteissa on seurantakohdetason (1-4) rajaukset, jotka koskevat myyntisaamistilin seurantakohdetta, ei siis laskurivien: Avoimet laskut Erääntyvät saatavat Laskuluettelo Tiliote Laskupäiväkirja Seuraavissa raporteissa ei ole seurantakohderajauksia, mutta myyntisaamistilin seurantakohteet näkyvät raportin tiedoissa: Kirjanpitoyhteenveto Suorituspäiväkirja Vientiluettelo Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta   Keskustelut-osiossa   tai olla yhteydessä   sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
20-12-2022 10:41
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 46 Näytöt
Asiakkaalle tai yksittäiselle laskulle voi olla joskus tarve asettaa perintäkielto.   Asiakaskohtainen perinnän esto määritellään s ovellusikkunan Yritysrekisterissä "Karhuesto"-asetuksella, joka löytyy Lisätiedot-välilehdeltä. Webin puolen Asiakasrekisterissä vastaava asetus löytyy nimillä "Perintäesto". Oletuksena perintämahdollisuus  (ja korkolaskutus) on aktiivisena, eli esto tulee käydä asettamassa asiakkaalle tarvittaessa erikseen päälle.   Jos Yritysrekisteriin/Asiakasrekisteriin annetusta perinnän asetuksesta halutaan laskun tulostuksen jälkeen poiketa, voidaan laskulle määrittää jälkikäteen oletuksesta eriävä tieto. Tilanne voi olla esimerkiksi sellainen, että laskuja on ehditty jo tulostaa väärällä asetuksella, jolloin perintäesto joudutaan määrittämään tällaisille laskuille manuaalisesti.  Yritysrekisteriin/Asiakasrekisteriin asetettu perintäesto tulee siis voimaan vasta sen päälle asettamisen jälkeen tulostetuille laskuille. Sama toimii toisinpäin, eli jos aiemmin määritelty perintäesto halutaan ottaa asiakkaalta pois.  Laskukohtaisen perintäeston muutoksen voi tehdä: Saatavienhallinnan Toiminnot-painikkeen kautta "Aseta maksukehotuskielto"-valinnalla Myyntireskontran Tiliote-välilehdellä laskun laskupäiväystä tuplaklikkaamalla avautuvan ikkunan "Laskua karhutaan"-valinnalla   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 13:49 (Päivitetty 12-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 31 Näytöt
Joskus voi tulla tarve tehdä hyvityslasku, jota ei asiakkaalle tarvitse lähettää ollenkaan. Yleislaskutuksen puolelta (Myynninhallinta, Tilaustenkäsittely, Sopimuslaskutus) tehtyä laskua ei voi poistaa, joten tilanne voi olla esimerkiksi sellainen, että alkuperäiselle laskulle on tullut virhe, mutta laskua ei ole vielä ehditty lähettää asiakkaalle. Koska virheellistä myyntilaskua ei ole mahdollista poistaa, tulee se hyvittää ns. sisäisenä hyvityksenä ja tehdä sitten uusi asiakkaalle lähetettävä lasku oikein tiedoin.   Hyvityslaskun voi tehdä toki myös yleislaskutuksen puolella, mutta sen voi luoda myös suoraan myyntireskontraan, mikäli laskua ei tarvitse lähettää.  Tällä tavoin luodulle hyvityslaskulle ei lisätä lainkaan tuotteita, eikä siitä myöskään luoda laskun kuvaa, mutta sen saa tällä tavoin kuitenkin Myyntireskontraan, jolloin sen saa kuitattua päikseen virheelliselle veloituslaskulle. 1. Tarkista hyvitettävän laskun tiliöinnit Hyvitettävän laskun tiliöinnit voi tarkistaa esimerkiksi Myyntireskontran Tiliote-välilehden kautta. Tuplaklikkaa kyseistä laskua eräpäivän kohdalta, ja avaa tiliöinnit seuraavan ikkunan Tiliöinti-painikkeella.     2. Luo hyvityslasku Hyvityslasku luodaan Myyntireskontran Laskut-välilehdellä. Ohjelma ehdottaa Yritystunnus-kenttään automaattisesti tiliotteella tarkastelemasi laskun asiakastietoa. Syötä hyvityslaskulle oikeat tiedot. Koska kyse on hyvityslaskusta, tulee summat syöttää negatiivisina. Lisätieto-kenttään on hyvä kirjoittaa mitä laskua hyvitetään. Tiliöintiriveille on tässä esimerkissä kirjattu edellä tarkistettua tiliöintiä vastaavat tiedot. Jos laskulla on useampia rivejä, niitä voi tässä halutessa myös yhdistellä, kunhan verokannat, tiliöinnit ja mahdollisesti myös seurantakohteet täsmäävät. Lasku kirjataan lopuksi "Kirjaa lasku"-painikkeella Myyntireskontraan.   3. Kuittaa veloituslasku hyvityslaskulla Myyntireskontraan kirjattu hyvityslasku näkyy Myyntireskontran Suoritukset-välilehdellä vastaavasti kuin yleislaskutuksen puolellakin luotu hyvityslasku. Hyvityslaskun ja veloituslaskun saa kuitattua päikseen valitsemalla ensin hyvityslasku  (negatiivinen summa) ja napsauttamalla " Valitse hyvityslasku"-painiketta. Tämän jälkeen valitaan veloituslasku (positiivinen summa) ja napsautetaan " Hyvitä laskua"-painiketta.     Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta   Keskustelut-osiossa   tai olla yhteydessä   sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 11:18 (Päivitetty 12-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 56 Näytöt
Joissain tilanteissa tulee tarve poistaa myyntilaskulta sille kirjattu suoritus, esimerkiksi suorituksen virheellisen kirjauspäivämäärän vuoksi. Toimenpiteen voi tehdä sekä Webin Saatavienhallinnassa tai sovellusikkunan puolella Myyntireskontrassa.   Poistettu suoritusnumero nousee Päiväkirja-raportille kirjauksineen ja tekstillä "POISTETTU". Suoritustositetta poistettaessa onkin huomioitava, että järjestelmä ei uutta suoritusta kirjattaessa tarjoa automaattisesti seuraavalle suoritukselle aiemmin tätä poistetun suoritustositteen numeroa. Voit kuitenkin tarvittaessa käyttää kyseisen suoritusnumeron uudelleen syöttämällä sen ohjelman ehdottaman suoritustositenumeron päälle, kun seuraavan kerran kirjaat suorituksen käsin.  Suorituksen poistaminen Saatavienhallinnassa: Siirry Fivaldi Webissä Myynti | Saatavienhallinta ja mene "Asiakkaan tiliote"-välilehdelle. Hae kyseinen lasku ja klikkaa riviä, jolloin saat näkyville sille kohdistuvan suoritustositteen. Valitse suoritusrivin lopusta Toiminnot | Näytä suoritustositteen tiliöinnit. Valitse "Poista tosite".   Suorituksen poistaminen Myyntireskontrassa: Hae ensin kyseinen asiakkuus tiliote välilehdellä ja katso, että ruudussa näkyy juuri se tosite mikä halutaan poistaa. Tämän jälkeen: Valitse yläpalkista Myyntireskontra | Poista reskontraan kirjattu suoritus. Uudessa ikkunassa kysytään poistettavan suoritetositteen numeroa. Kirjoita se kenttään ja poista tosite.     Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta   Keskustelut-osiossa   tai olla yhteydessä   sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 09:54 (Päivitetty 12-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 74 Näytöt
Saatavienhallinta Saatavienhallinnassa voi muokata laskun tiliöintejä ja kustannuspaikkoja "Asiakkaan tiliote"-välilehdellä. Tarkempi ohjeistus on luettavissa ohjesivustoltamme.   Myyntireskontra Avaa Myyntireskontran ylävalikosta Myyntireskontra | Perustiedot ja siirry "Laskujen tiliöinti"-välilehdelle. Tarkista että ikkunan oikeassa yläkulmassa on kohta “Tiliöinti muutettavissa jälkikäteen” valittuna. Mene Myyntireskontrassa Tiliote-välilehdelle ja syötä haluamasi yritystunnus. Etsi haluamasi lasku ja tuplaklikkaa hiiren oikealla sen eräpäivää. Paina Tiliöinti-painiketta. Avautuvalla ruudulla voit muuttaa haluamiasi tiliöintejä ja kustannuspaikkoja. Huom. seurantakohteen nimi tulee olla samalla tavalla kirjoitettu kuin ne on perustettu Tilikartta-rekisteriin. Lopuksi muutokset tehtyäsi napauta Tallenna-painiketta.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta   Keskustelut-osiossa   tai olla yhteydessä   sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
01-12-2022 12:11
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 109 Näytöt