Minun alueeni
Apu

Visma Fivaldi käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Alta löydät Visma Fivaldin ohjeet Ostolaskujen kierrätys ja Hyväksyntäsäännöt. Ostolaskujen kierrätys Web-maksatus Hyväksyntäsäännöt Fivaldi ostolaskujen kierrätysjärjestelmä on Fivaldi-ostoreskontraan liitettävä lisäpalvelu. Ostolaskujen kierrätys mahdollistaa ostolaskujen sähköisen kierrätyksen ja hyväksynnän olemassa olevien käyttäjätunnusten kesken.   Ostolaskujen kierrätyksessä: Ostolaskujen kierrätyksen laskujen tilat Kuinka poistan ostolaskun kierrätyksestä? Ostolaskujen kierrätyksestä puuttuu Jaksotus-valinta Miksi verkkolasku ei tule ostolaskujen kierrätykseen? Kierrätyksessä ei toimi toimittajan tiliöintikoodille määritellyn tilin alv-määritys Verkkolaskun Verokanta-kenttään tulee väärä alv Miksi käsiteltävistä ostolaskuista ei tule ilmoitusta sähköpostiin? Miksi en voi valita tiliä ostolaskujen kierrätyksessä? Muut ostoreskontraan liittyvät ohjeet: Ostoreskontra Kassamaksut (taloushallinnon käsikirjat + osto + ostoreskontra + kierrätys + hyväksyntä + ostolasku + maksaminen + maksatus + toimittaja + web-maksatus )
Näytä koko artikkeli
06-06-2019 16:59 (Päivitetty 17-05-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 19828 Näytöt
Laskua ei vielä ole viety Ostoreskontraan Jos ostolasku on tullut/tuotu Fivaldiin Ostolaskujen kierrätyksen kautta eikä sitä vielä ole siirretty Ostoreskontraan, voidaan liite poistaa kierrätyksen puolella.   Siirry Fivaldin Ostolaskujen kierrätyksen Laskulista-välilehdelle ja etsi kyseinen lasku. Klikkaa laskua, jolloin ohjelma avaa sen Laskun syöttö -välilehdelle. Valitse "Lisää/poista liite": Etsi poistettava liite ensin tarvittaessa näkyviin "Liite X/X" -tekstiä ympäröivillä nuolipainikkeilla ja klikkaa sen jälkeen Poista-painiketta: Tämän jälkeen liite on poistettu. Laskulle voi lisätä uuden liitteen Lisää toimintoja -painikkeen takaa löytyvällä "Tuo liite laskuun omalta koneelta" -toiminnolla: Lasku on jo viety Ostoreskontraan Jos ostolasku on jo viety reskontraan, voidaan liite poistaa Arkiston kautta. Siirry Fivaldin Arkistoon ja avaa sinistä nuolipainiketta klikkaamalla ensin Ostolaskut-kansio ja sitten Käsitelty-kansio. Etsi kyseinen toimittaja, avaa toimittajan alta kyseinen tilikausikansio ja etsi täältä kyseinen lasku. Liitetiedostot näkyvät laskun yhteydessä. Klikkaa aktiiviseksi poistettava liitetiedosto: Kun poistettava liite on valittuna aktiiviseksi, klikkaa sivun oikeaan reunaan ilmestyvästä pikkuikkunasta Tiedot-välilehdeltä Poista-painiketta. Ohjelma kysyy, poistetaanko valittu kohde tästä sijainnista vai kaikista sijainneista. Valitse kohta "Poistetaan kaikista sijainneista" ja klikkaa Poista-painiketta: Tämän jälkeen liite on kokonaan poistettu eikä se näy enää ostolaskulla Ostoreskontrassa eikä Ostolaskujen kierrätyksessä. Jos laskulle täytyy lisätä uusi liite, voi sen tehdä Ostoreskontran vasemman reunan Liitteen lisäys -painikkeella. Tieto päivittyy laskulle ja Arkistoon.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
22-11-2022 09:45 (Päivitetty 01-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 109 Näytöt
Verkkolaskut tulevat Fivaldiin AutoInvoice-palvelun kautta Jos verkkolaskut noudetaan Fivaldiin AutoInvoice-palvelun kautta, mutta laskuja ei löydy Ostolaskujen kierrätyksestä, tarkista tämän käyttövinkin mukaiset asetukset. Verkkolaskut tulevat Fivaldiin Pankkiyhteyden kautta Jos verkkolaskut noudetaan Fivaldiin Fivaldin oman Pankkiyhteys-ohjelman avulla, mutta laskuja ei löydy Ostolaskujen kierrätyksestä, tarkista seuraavat asetukset:   Tarkista ensin, että Ostolaskujen kierrätyksen Laskulista-välilehdellä on hakukentissä valittuna oikea laskun tila (esim. "Syötössä" tai "Kaikki"). Oletuksena laskulistan haussa on tila "Käsittelyssä". Mikäli tilaksi on valittuna "Käsittelyssä", eivät saapuneet laskut välttämättä näy Laskulistalla. Avaa Sovellusikkunan Ostot-välilehdellä Kierrätysryhmät-rekisteri ja valitse ylävalikosta Kierrätysryhmät | Ostolaskukohtaiset perustiedot. Perustiedot-välilehdellä tulee olla täppä kohdassa “Verkkolaskujen vastaanotto tässä yrityksessä”. Huom! Kyseinen asetus tulee olla valittuna sekä Finvoice-aineistot jakelevassa yrityksessä (ns. pankkiyhteyden pääyritys) että vastaanottavassa yrityksessä (laskun vastaanottaja). Laskun saajan yrityksen y-tunnus ja OVT-tunnus tulee olla tallennettu oikein Yrityksen perustiedoissa. Tarkista Palvelunhallinnasta laskujen jakelijan oikeudet sekä Ostolaskujen kierrätyksen että Pankkiyhteyden osalta. Jakelijalla tulee olla oikeudet ostolaskujen kierrätykseen (Laskujen syöttö) ja pankkiyhteyden aineistoihin. Oikeudet tarkistetaan käyttäjäryhmittäin / käyttäjittäin. Lasku(t) voidaan uudelleenjaella Pankkiyhteyden Siirtohistoriassa: Etsi kyseinen lasku, klikkaa aineiston päällä hiiren oikealla ja valitse “Käsittele/jakele saapunut aineisto uudelleen”.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
23-11-2022 08:05 (Päivitetty 01-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 142 Näytöt
Fivaldista on mahdollisuus luoda myös erilliset ostolaskut ALV- ja TAS-maksuista. Mikäli ALV- ja TAS-maksuista halutaan luoda erilliset ostolaskut ja maksukausi on kuukausi, niin Kausiveroilmoituksen perustietoihin on syytä määrittää ainoastaan ALV-kausi ja jättää TAS-kausi tyhjäksi.   Pelkästään TAS-maksuihin liittyvä ostolasku voidaan luoda Erillisilmoituksen massalähetys -ikkunan kautta sen jälkeen, kun erillisilmoitus on hyväksytty Tulorekisterissä. Tästä ohjeesta löydät lisätietoja TAS-maksuihin liittyvän ostolaskun luomiseen.   Kausiveroilmoitus-ikkunassa voidaan luoda Ostolaskujen kierrätykseen joko ostolasku, joka pitää sisällään sekä ALV-maksut että TAS-maksut tai ostolasku, jossa on mukana ainoastaan ALV-maksut. ALV-maksuista voidaan luoda ostolasku heti sen jälkeen, kun ALV-ilmoitus on lähetetty OmaVeroon ja OmaVerosta on saatu siitä kuittaus.  Tässä on huomioitava se, että ostolasku luodaan aina viimeisimmästä ALV- tai TAS-ilmoituksesta. Mikäli siis TAS-maksuun liittyvä ostolasku luodaan seuraavaksi heti ALV-ilmoituksen lähetyksen jälkeen, ei ALV-ostolaskun luonti enää onnistu. Sen vuoksi ALV-ilmoituksen jälkeen on aina seuraavaksi luotava siihen liittyvä ALV-ostolasku.    Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
28-11-2022 15:17 (Päivitetty 28-11-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 176 Näytöt
Tarkista ensin, että jaksotusominaisuus on ylipäätään otettu käyttöön Kirjanpidon ylävalikossa Kirjanpito | Tositesyötön perustiedot. Täällä määritellään jaksotuksen siirtovelkatili ja siirtosaamistili, sekä jaksotuksen tositelaji. Jaksotustilin voi valita myös jaksotusta syötettäessä, perustietoihin määritellään siis ainoastaan oletukset.   Kierrätyksestä puuttuva Jaksotus-painike lisätään tämän jälkeen Kierrätysryhmien "Askelkohtainen kenttätietojen muokkaus" -ikkunassa: Mene Sovellusikkuna | Ostot | Kierrätysryhmät-rekisteriin Avaa kyseinen kierrätysryhmä ja valitse se askel aktiiviseksi, jolle Jaksotus-painike halutaan näkyviin Klikkaa “Kenttätietojen muokkaus” -painiketta Tuplaklikkaa vasemmanpuoleisessa laatikossa olevaa Jaksotus-kohtaa (tai klikkaa sitä kerran ja paina sen jälkeen nuolipainiketta >). Tällöin se siirtyy oikeanpuoleiseen laatikkoon ja tulee näin aiemmin valitun kierrätysryhmän askeleelle käyttöön. "Pakollinen", "Ei muokattavissa" ja "Riviotsikossa" -valinnat eivät ole pakollisia. Paina lopuksi Tallenna-painiketta.   Toista kohdissa 3-4 ohjeistettu toimenpide tarvittaessa jokaiselle kierrätysryhmän askeleelle. Kun tämä on tehty, kierrätykseen ilmestyy "Lisää rivi" -ikkunan taakse Jaksotus-painike:     Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
28-11-2022 13:27 (Päivitetty 28-11-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 168 Näytöt
Joskus voi tulla vastaan tilanne, jossa Fivaldin Ostolaskujen kierrätyksessä ei toimi toimittajan tiliöintikoodille määritellyn tilin alv-määritys tai että tilikartassa alv-kanta on eri kuin mitä ohjelma ehdottaa laskuriveillä. Fivaldin Asiakasrekisterissä voi tehdä seuraavanlaisia toimittajakohtaisia määrityksiä ostolaskujen kierrätykseen saapuvien Finvoice-aineistojen käsittelyyn liittyen:   Älä tuo Finvoice-tiliöintirivejä:  Jos asetus on valittuna, niin toimittajan laskuaineiston laskurivit jätetään kokonaan tuomatta kierrätykseen. Tämä mahdollistaa mm. sen, että rivin syötössä käytetään silloin aina toimittajalle mahdollisesti annetun tiliöintikoodin tiliä, sen verokantaa ja tiliöintikoodin seurantakohteita. Muussa tapauksessa tuodaan esimerkiksi rivin verokanta aina aineiston tiedoista.   Seurantakohde-ehdotuksen tulkintasääntö:  Jos edellämainittua "Älä tuo Finvoicen tiliöintirivejä" -asetusta ei ole aktivoitu ja toimittajan laskuaineiston rivi sisältää elementin <RowAccountDimensionText>, tuodaan kierrätykseen aineistosta arvot seuraavasti:   Esimerkki 1 Seurantakohde-ehdotuksen tulkintasääntö -kenttään on tallennettu tulkintasäännöksi SK1 (=seurantakohdetaso 1) Saapuva aineisto sisältää kyseisen elementin ja arvon, esimerkiksi: <RowAccountDimensionText>FIN</RowAccountDimensionText> Kierrätyksessä laskurivin 1. seurantakohdetason arvoksi tuodaan siis arvo ”FIN” Seurantakohteen koodin tulee löytyä myös tilikartasta Esimerkki 2 Seurantakohde-ehdotuksen tulkintasääntö -kenttään on tallennettu tulkintasäännöksi TILI (=tilikartan tili) Saapuva aineisto sisältää kyseisen elementin ja arvon, esimerkiksi: <RowAccountDimensionText>4030</RowAccountDimensionText> Kierrätyksessä laskurivin kirjanpidon tiliksi tuodaan siis ”4030” Tilin tulee löytyä myös tilikartasta. Esimerkki 3 Seurantakohde-ehdotuksen tulkintasääntö -kenttään on tallennettu tulkintasäännöksi SK1;SK2;SK3;SK4;TILI (=seurantakohdetasot 1-4 ja tili) Saapuva aineisto sisältää kyseisen elementin ja arvon, esimerkiksi: <RowAccountDimensionText>FIN;UM;HKI;00530;4030</RowAccountDimensionText> Kierrätyksessä laskurivin 1. seurantakohdetason arvoksi tuodaan siis arvo ”FIN” ja laskurivin 2. seurantakohdetason arvoksi tuodaan arvo ”UM” ja laskurivin 3. seurantakohdetason arvoksi tuodaan arvo ”HKI” ja laskurivin 4. seurantakohdetason arvoksi tuodaan arvo ”00530” sekä laskurivin kirjanpidon tiliksi tuodaan ”4030”. Seurantakohteiden koodien ja tilin tulee löytyä myös tilikartasta.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
28-11-2022 09:28 (Päivitetty 28-11-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 101 Näytöt
Mikäli saapunut Finvoice-lasku ei kohdistu Ostolaskujen kierrätyksessä oikeaan asiakasyritykseen, tulee laskulla näkyviin virheilmoitus: "Vastaanottajayritystä ei löytynyt. Syy: OVT-tunnuksella ei löytynyt vastaanottajayritystä. Y-tunnuksella ei löytynyt vastaanottajayritystä."   Varmista, että asiakasyrityksen Yrityksen perustiedoissa on oikea Y-tunnus ja OVT-tunnus. Mikäli kyseiset tiedot ovat virheellisiä tai samat tiedot löytyvät jostain syystä useammasta eri yrityspaikasta, ei jakelutoiminto osaa löytää oikeaa asiakasyritystä, jolle laskun kohdistaa.    Mikäli verkkolaskut saapuvat Pankkiyhteyden kautta, tulee myös varmistaa, että kyseisen yrityksen Kierrätysryhmien ylävalikossa Kierrätysryhmät | Ostolaskukohtaiset perustiedot on valittu parametri ”Verkkolaskujen vastaanotto tässä yrityksessä”. Tämä täppä tulee olla päällä myös Pankkiyhteyden jakelijalla.   Mikäli edellämainitut asetukset ovat kunnossa ja verkkolasku on noudettu Pankkiyhteydellä, niin tarkista vielä Palvelunhallinnasta, että laskujen jakelijalla (Pankkiyhteyden käyttäjä) on riittävät oikeudet sekä jakelijayrityksen että vastaanottavan yrityksen kyseiseen Pankkiyhteyden aineistoon (Saapuvat Finvoice-laskut) ja Ostolaskujen kierrätys -websovellukseen (ml. laskujen syöttöoikeus). Ohjelma noutaa Pankkiyhteydessä kaikki jakeluyhtiöön noudettavissa olevat aineistot, koska käyttäjällä on oikeus Pankkiyhteyteen ja aineistoihin jakeluyhtiössä. Kun varsinainen jakelu sitten noudon jälkeen alkaa, katsoo ohjelma kierrätyksen oikeuksia. Jos kierrätyksen oikeudet tiettyyn yhtiöön puuttuu, ei jakelu kyseiseen yhtiöön onnistu.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
24-11-2022 10:03 (Päivitetty 24-11-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 116 Näytöt
Varmista ensin, että kyseisen kierrätysryhmän kohdalla on Kierrätysryhmät-rekisterin Perustiedot-välilehdellä valittu ilmoitustavaksi sähköposti, ja että lähettäjä on määritelty:     Tarkista lisäksi Kierrätysryhmät-välilehdeltä, ettei minkään askeleen/ryhmän/käyttäjän asetuksissa ole sähköpostilähetyksen kielto aktivoituna:     Huomioi myös, että sekä asetuksiin valitulla ilmoitusten lähettäjällä että niiden vastaanottajilla täytyy olla oikea sähköpostiosoite tallennettuna omiin tietoihinsa käyttäjätunnuksen taakse. Käyttäjien sähköpostiosoitteet määritellään Palvelunhallinnassa pääkäyttäjän toimesta käyttäjätunnusta luotaessa. Mikäli käyttäjän sähköpostiosoite on virheellinen ja kyseessä on Connect-tunnus, pystyy käyttäjä itse muokkaamaan sähköpostiosoitettaan. Tarkempi ohje sähköpostiosoitteen muokkaamiseen löytyy täältä.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
23-11-2022 07:43 (Päivitetty 23-11-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 117 Näytöt
Siirry Ostolaskujen kierrätyksen Laskun syöttö -välilehdelle syöttämään uutta laskua. Valitse aktiiviseksi Viivakoodi-kenttä ja lue viivakoodi laskulta viivakoodinlukijalla. Näin laskun tiedot ilmestyvät uudelle laskulle. Täydennä mahdollisesti puuttuvat tiedot ja lähetä lasku lopuksi kiertoon.     Mikäli viivakoodinlukija ei lue mitään tietoja laskun viivakoodista Fivaldin Ostolaskujen kierrätykseen, ongelma johtuu todennäköisesti joko tulostimesta tai viivakoodinlukijasta. Tulostuksen laatu vaikuttaa siihen, miten hyvin viivakoodinlukija saa viivakoodin luettua. Jos ongelma toistuu useammalla eri laskulla, ongelma voi olla kuitenkin myös itse lukijassa.   Viivakoodin toimivuutta voi testata seuraavasti: Kytke viivakoodinlukija tietokoneeseen ja avaa Notepad-ohjelma (Muistio). Lue viivakoodi laskulta viivakoodinlukijalla. Lukijan pitäisi täydentää luettu viivakoodi Notepadiin, mikäli Notepad on auki ja aktiivisena ruudulla.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
22-11-2022 13:41 (Päivitetty 22-11-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 55 Näytöt