Minun alueeni
Apu

Visma Fivaldi käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Asiakkaalle tai yksittäiselle laskulle voi olla joskus tarve asettaa perintäkielto.   Asiakaskohtainen perinnän esto määritellään s ovellusikkunan Yritysrekisterissä "Karhuesto"-asetuksella, joka löytyy Lisätiedot-välilehdeltä. Webin puolen Asiakasrekisterissä vastaava asetus löytyy nimillä "Perintäesto". Oletuksena perintämahdollisuus  (ja korkolaskutus) on aktiivisena, eli esto tulee käydä asettamassa asiakkaalle tarvittaessa erikseen päälle.   Jos Yritysrekisteriin/Asiakasrekisteriin annetusta perinnän asetuksesta halutaan laskun tulostuksen jälkeen poiketa, voidaan laskulle määrittää jälkikäteen oletuksesta eriävä tieto. Tilanne voi olla esimerkiksi sellainen, että laskuja on ehditty jo tulostaa väärällä asetuksella, jolloin perintäesto joudutaan määrittämään tällaisille laskuille manuaalisesti.  Yritysrekisteriin/Asiakasrekisteriin asetettu perintäesto tulee siis voimaan vasta sen päälle asettamisen jälkeen tulostetuille laskuille. Sama toimii toisinpäin, eli jos aiemmin määritelty perintäesto halutaan ottaa asiakkaalta pois.  Laskukohtaisen perintäeston muutoksen voi tehdä: Saatavienhallinnan Toiminnot-painikkeen kautta "Aseta maksukehotuskielto"-valinnalla Myyntireskontran Tiliote-välilehdellä laskun laskupäiväystä tuplaklikkaamalla avautuvan ikkunan "Laskua karhutaan"-valinnalla   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 13:49 (Päivitetty 12-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 31 Näytöt
Joissain tilanteissa tulee tarve poistaa myyntilaskulta sille kirjattu suoritus, esimerkiksi suorituksen virheellisen kirjauspäivämäärän vuoksi. Toimenpiteen voi tehdä sekä Webin Saatavienhallinnassa tai sovellusikkunan puolella Myyntireskontrassa.   Poistettu suoritusnumero nousee Päiväkirja-raportille kirjauksineen ja tekstillä "POISTETTU". Suoritustositetta poistettaessa onkin huomioitava, että järjestelmä ei uutta suoritusta kirjattaessa tarjoa automaattisesti seuraavalle suoritukselle aiemmin tätä poistetun suoritustositteen numeroa. Voit kuitenkin tarvittaessa käyttää kyseisen suoritusnumeron uudelleen syöttämällä sen ohjelman ehdottaman suoritustositenumeron päälle, kun seuraavan kerran kirjaat suorituksen käsin.  Suorituksen poistaminen Saatavienhallinnassa: Siirry Fivaldi Webissä Myynti | Saatavienhallinta ja mene "Asiakkaan tiliote"-välilehdelle. Hae kyseinen lasku ja klikkaa riviä, jolloin saat näkyville sille kohdistuvan suoritustositteen. Valitse suoritusrivin lopusta Toiminnot | Näytä suoritustositteen tiliöinnit. Valitse "Poista tosite".   Suorituksen poistaminen Myyntireskontrassa: Hae ensin kyseinen asiakkuus tiliote välilehdellä ja katso, että ruudussa näkyy juuri se tosite mikä halutaan poistaa. Tämän jälkeen: Valitse yläpalkista Myyntireskontra | Poista reskontraan kirjattu suoritus. Uudessa ikkunassa kysytään poistettavan suoritetositteen numeroa. Kirjoita se kenttään ja poista tosite.     Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta   Keskustelut-osiossa   tai olla yhteydessä   sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 09:54 (Päivitetty 12-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 74 Näytöt
Saatavienhallinta Saatavienhallinnassa voi muokata laskun tiliöintejä ja kustannuspaikkoja "Asiakkaan tiliote"-välilehdellä. Tarkempi ohjeistus on luettavissa ohjesivustoltamme.   Myyntireskontra Avaa Myyntireskontran ylävalikosta Myyntireskontra | Perustiedot ja siirry "Laskujen tiliöinti"-välilehdelle. Tarkista että ikkunan oikeassa yläkulmassa on kohta “Tiliöinti muutettavissa jälkikäteen” valittuna. Mene Myyntireskontrassa Tiliote-välilehdelle ja syötä haluamasi yritystunnus. Etsi haluamasi lasku ja tuplaklikkaa hiiren oikealla sen eräpäivää. Paina Tiliöinti-painiketta. Avautuvalla ruudulla voit muuttaa haluamiasi tiliöintejä ja kustannuspaikkoja. Huom. seurantakohteen nimi tulee olla samalla tavalla kirjoitettu kuin ne on perustettu Tilikartta-rekisteriin. Lopuksi muutokset tehtyäsi napauta Tallenna-painiketta.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta   Keskustelut-osiossa   tai olla yhteydessä   sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
01-12-2022 12:11
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 109 Näytöt